Gratis energirådgiving til alle boligeiere

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Nå tilbyr vi gratis rådgiving til alle innbyggere i Skien som ønsker uforpliktende råd om energibruk i egen bolig. Ring 908 39 712 for råd om strømbesparende tiltak eller for å bestille befaring.

Vet du hvor mye energi du bruker til oppvarming, varmtvann og lys hjemme og hva du kan spare på strømregningen med energieffektive tiltak?

Nå kan alle boligeiere i Skien analysere energibruken i boligen sin. Avtalen om gratis energirådgivning via Energiportalen gjelder frem til juni 2022.

Sjekk selv på Energiportalen

Gratis råd via telefon og mail, eller befaring hjemme?

Rådgivning på epost: post@energiportalen.no
Rådgivning på telefon: 908 39 712

Bestill befaring med energirådgiver: 908 39 712

Nå kan du få råd til hvordan du kan redusere energiforbruket i din bolig. En energirådgiver svarer mandag til fredag fra klokken 09:00 til 16:00 på spørsmål du har om smarte klima- og energitiltak i boligen. Du kan blant annet få råd om:

  • Installering av varmepumpe
  • Etterisolering av vegger og tak
  • Bytting av vinduer og dører
  • Installering av solceller
  • Fjerning av oljefyr
  • Alternative energikilder
  • Støtteordninger til energireduserende tiltak fra Enova

Energirådgiving

Rådene er gratis og uforpliktende. Hensikten med tilbudet er å motivere innbyggerne våre til å redusere energibruken i egen bolig gjennom bruk av energiportalen.no, energirådgivning på telefon og e-post og digitale befaring.

Digitale befaringer
Fra 12. januar kan boligeiere booke befaringer av sin bolig sammen med energirådgiver. Befaringene vil gjennomføres via Teams på hverdager. Energirådgiveren vil gi deg tips på smarte klima- og energiløsninger for akkurat din bolig.

Du booker befaring med energirådgiver på telefon 908 39 712. Det er begrenset antall befaringer tilgjengelig, så her er det førstemann til mølla.

Gjør en energianalyse
Er det mulig å få ned strømregningen uten at det går på bekostning av komforten, lurer mange på. Svaret er ja, og det er i praksis to ting du kan gjøre; bytte strømleverandør eller gjøre energireduserende tiltak.

En god start er uansett å gjøre en energianalyse av boligen din, slik at du får en oversikt over hva boligen din bruker av energi. Og den kan du gjør selv på Energiportalen

Energiportalen på 1-2-3

1. Gå til energiportalen
2. Søk opp adressen din og få en foreløpig oversikt over hva boligen bruker av energi, hva energibruken koster og hvor mye CO2 boligen slipper ut.
3. Juster resultatet med dine egne opplysninger om boligstandard, oppvarming, atferd og tiltak du har gjort i senere tid.

Velg ønsket tiltak
Nå er du klar til å sjekke ut hva ulike energitiltak vil bety for boligen din. Du ser raskt hvor mye du vil spare ved for eksempel å installere en varmepumpe eller et varmestyringssystem. Om du heller vil bytte vinduer eller etterisolere, velger du det og ser hva det utgjør i besparelse.

Klar til å vurdere tiltak
Hele poenget med Energiportalen er å bli mer bevisst på hvordan du bruker energien i hjemmet. Med det som utgangspunkt kan du lettere vurdere hvilke sparetiltak som gir effekt i din bolig og som du har råd til å gjennomføre. I tillegg får du tips om lokale og nasjonale støtteordninger.

Publisert: 13.01.2022 13:35
Sist endret: 18.01.2022 13:48