Hjelp å få for dem som trenger det

De frivillige er klare til å bistå dem som trenger en liten håndsrekning i kommunen vår.

Innbyggerne som bor i og rundt omsorgsboligene ved bydelshusene våre, Klyve, Gulset, omsorgsboliger på Lie, Tamburlund og Haugsåsen har fått informasjonsbrosjyrer i postkassen sin, i tillegg til flere andre husstander i nærmiljøene. Det er frivillige tilknyttet bydelshusene og frivilligsentralene som har tatt på seg denne oppgaven, og til sammen er det levert ut nesten 4000 informasjonsbrosjyrer.

Helt sikkert

Alle har selvsagt vært veldig forsiktige, og har brukt hansker når de har vært rundt med informasjon.
De som skal være frivillige i kommunen vår har skrevet under taushetserklæring og retningslinjer for frivillige før de får lov til å delta.

Hva skal de gjøre?

De frivillige tilbyr praktisk bistand, som å handle, transport – eller telefonvenn. Menstad frivilligsentral tar imot alle henvendelser og organiserer praktisk hjelp, og Gulset nærmiljøsenter tar seg av telefonvennene. Frivilligsentralene på Gulset og Klyve har i tillegg egenorganisert frivillighjelp lokalt i sine bydeler.

Frivillighjelpen vil være bemannet mandag til fredag i påsken for å sikre at de som har behov for særlig telefonvenn kan få det også i de stille dagene. Du når frivillighjelpen på telefon 476 34 656 eller 481 64 164 mandag til fredag kl 08.00-16.00. De frivillige er tilgjengelige i hele påsken.

Fikk hjelp til å handle

Anne Lise Gisleson (80) er en av dem som har benyttet seg av tilbudet. Hun har nylig flyttet til Skien. Med familien boende andre steder i landet og lite nettverk her, hadde hun etter hvert behov for hjelp til innkjøp av matvarer. Sønnen var bekymret for henne og fant informasjon på Skien kommunes nettsider om frivillige som kan hjelpe til med å handle for de som trenger det. Anne Lise ringte telefonnumrene som var oppgitt og meldte inn sitt behov.

Ikke lenge etter fikk hun en telefon fra Jonas Münch (25). Han er ingeniørstudent og har meldt seg som frivillig for å hjelpe dem som trenger det. De ble enige om at han skulle hente handleliste hos henne på Gulset.

- Etter en liten stund var han tilbake og hadde handlet matvarer og vært innom apoteket, forteller Anne Lise fornøyd. – Han var en veldig koselig ung mann. Vi slo av en prat i døra da han leverte varene.

Anne Lise setter veldig pris på hjelpen hun fikk.

- Dette er en fin ordning, for de som trenger hjelp til å handle inn mat og andre nødvendige ting. Jeg håper flere som har behov, tar kontakt med kommunen for å melde inn hva de trenger hjelp til.

Jonas som opprinnelig er fra København, er klar for flere oppdrag. Han bidrar også som frivillig hos Frelsesarmeen når det er behov for det.

- Jeg vil gjerne hjelpe de som trenger det. Å handle matvarer og stikke innom apoteket er en veldig liten jobb for meg. Det er så lite som skal til for å glede en annen og gjøre en forskjell, sier han.

Jonas Münch er en av de frivillige som hjelper til.

Publisert: 04.04.2020 14:43
Sist endret: 09.06.2020 13:35