Hundegård Vestre Gulset

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Skien kommune stenger hundegården inntil videre.

Mattilsynet skriver på sine nettsider: Vi anbefaler generelt hundeeiere å begrense nærkontakten mellom hunder og å holde hunder i bånd slik at man har kontroll på dem. 

Når hunder luftes bør de ikke få hilse på hundene de møter på veien eller i parken så lenge situasjonen er uavklart.

Hunder som viser sykdomstegn bør som vanlig tas med til veterinær så raskt som mulig. Hundeeiere bør følge de rutinene for vaksinering som veterinæren anbefaler.

Anbefalingen om å unngå nærkontakt med andre hunder innebærer at hundeeiere bør gjøre en selvstendig vurdering av om de skal delta på dressurkurs, utstillinger, jaktprøver og liknende, som innebærer tettere ansamlinger av hunder inntil denne saken er avklart eller det har kommet ny informasjon.

Hundeeiere som skal til veterinær bør også unngå nær kontakt med andre hunder, og ved mistanke om alvorlig sykdom bør dyreeiere henvende seg til klinikken før hunden tas med inn slik at smittereduserende tiltak kan iverksettes fra klinikken sin side.

Mattilsynet har ikke fått melding om sykdomstilfeller med lignende symptomer hos andre dyrearter, og det er så langt ingen indikasjoner på at dette er noe som kan smitte til mennesker.

Publisert: 06.09.2019 09:13
Sist endret: 16.05.2020 10:56