Husk at barna leker ute

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Hele dager utendørs er en del av den nye barnehagehverdagen for de minste. Drøye to uker etter barnehagene åpnet opp igjen har det blitt dagligdags å se de små ute i barnehagen, på lekeplasser eller langs veien med retning mot egnede skogsområder eller parker.

For å etterfølge smittevernreglene er nemlig mer utetid et viktig grep barnehagene har tatt for å holde smittetallene nede, men mer utetid øker også ansvaret til foreldrene.

- Barna er mye mer ute nå, i noen barnehager er de ute hele dagen. Derfor er det viktig at de sendes med nok og varmt tøy, i tillegg til et ekstra skift i tilfelle de blir våte, sier Hege Skauen, som er barnehagefaglig rådgiver i kommunen.

Må ha med egen niste

En annen del av den nye barnehagehverdagen er at det ikke tilberedes måltider i barnehagene. Siden det ikke serveres mat, er det nå viktig at barna sendes med nok niste hjemmefra. Rådgiveren minner om at dette kan bety mat for opptil tre måltider daglig.

- Noen spiser kanskje både frokost og lunsj i barnehagen, også er det noen som spiser et lite måltid i to-tiden, så det er viktig å sende med nok og variert mat. I tillegg må man huske å sende med drikkeflaske, sier hun.

Viktig å holde seg oppdatert

Selv om deler av samfunnet er i ferd med å normalisere seg noe, med blant annet barnehageåpning og skole for de yngste elevene, er det klart at vi må forholde oss til smittevernregler en god stund fremover. Hege Skauen minner foreldre om at det stadig vil komme ut ny informasjon til foreldrene som de må holde seg oppdatert på.

- Når det kommer endringer fra FHI vil det bli sendt ut ny informasjon fra barnehagene til alle foresatte. Det er veldig fint om alle tar en sjekk om de har mottatt og lest den siste informasjon fra sin barnehage, og er det noe de er usikre på så er det bare å spørre de ansatte i barnehage. Tett dialog gjør hverdagen litt tryggere for store og små, avslutter hun.

Sjekkliste for barnehageforeldre:

  • Husk klær etter vær, og nok klær.
  • Send med barna niste til flere måltider, og drikkeflaske.
  • Åpningstidene vil fortsatt være redusert, tilpass levering og henting.
  • Hold deg oppdatert på informasjon fra din barnehage.
Publisert: 05.05.2020 09:21
Sist endret: 09.06.2020 13:35