Ikke flere enn fem og ikke nærmere enn to

Nå skal vi lære å holde mer avstand enn vi er vant til. Vi anbefaler at det er to meter mellom deg og andre.

Unntaket er når du er hjemme med familien din. Inne på jobben: to meter. Ute: ikke være mer enn fem personer i samme gruppe, og to meter fra hverandre.

Det gjelder ikke dem som er i familie eller i samme husstand.

I Skien kommune er vi opptatt av at du har denne kunnskapen med deg uansett hvor du er. Er du på kafe, ute eller inne? Går du på en sti sammen med mange andre, eller på et fortau? Spiller du ball med andre? Sitter du på bussen eller på et venterom? Tar du på varer eller skumper borti noen i butikken?

Koronaviruset kan også spre seg fra flater, som bord, rekkverk, håndtak… tenk på det.

Hygiene

God håndvask skal bidra aller mest til at vi blir fort friske. Vask hendene før du går ut, og hver gang du kommer hjem. Ikke ta deg i ansiktet.  Ikke håndhils, kyss eller klem andre enn de i familien du er mest sammen med. Host på innsiden av albuen, eller i papirlommetørkle som du kaster etterpå.

Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon skal du holde deg hjemme til én dag etter at du har blitt frisk. De du bor sammen med kan fortsatt gå ut, men må følge med på egne symptomer. Dette gjelder også for helsepersonell.

Møter og arrangementer

Mange spør oss om møter og arrangementer. Kommuneoverlegen i Skien har stoppet alle fysiske arrangementer i kommunal regi inntil 13. april. Da blir det foretatt nye vurderinger.

For deg som arrangerer privat eller i en bedrift/organisasjon: Utsett møtet ditt, festen din, konferansen, arrangementet ditt til det kommer ny beskjed. Selv om tiltakene kanskje blir mindre strenge etter hvert, er det stor sannsynlighet for restriksjoner helt fram til sommeren – og kanskje lengre.

Begravelser, konfirmasjoner, barnedåper og bryllup: Husk at dette er begivenheter der folk er tett på hverandre. Bare de aller, aller nærmeste kan med, hvis det ikke kan utsettes.

Publisert: 27.03.2020 14:59
Sist endret: 09.06.2020 13:35