Korrigerte smittetall for Skien

Det har vært noe usikkerhet rundt antall smittede av Covid-19 i Skien. Det riktige tallet er 39.

Vi har nå vært i i kontakt med Folkehelseinstituttet (FH), og gått gjennom alle prøver. På denne måten har vi fått korrigert tallene, som nå skal være riktige og helt samkjørte i kommunen og FHI.

Når vi oppsummerer har vi nå 39 positive tilsammen i hele perioden i Skien, hos personer folkeregistrert her i kommunen.

- Uoverensstemmelsen har blant annet å gjøre med at vi tester folk uten bostedsadresse her i Skien, men at systemene fungerer slik at svarene uansett går til legen som er angitt på prøvetakingsremissen. Dermed havner fort positive prøvesvar på personer med annen bostedskommune, likevel inn i systemene våre i Skien kommune, sier kommuneoverlege Anne Gunhild Waagsbø-Kjellsen i en kommentar.

pr 14. april er resultatet slik:

39 positive bor i Skien (personer som er folkeregistrert i Skien).

44 personer har testet positivt totalt (Fem bor i andre kommuner

Ved sykehuset Telemark er antall pasienter med koronasmitte 3. 19 ansatte er i karantene. Ingen er innlagt eller utskrevet siste døgnet

Publisert: 15.04.2020 16:20
Sist endret: 09.06.2020 13:35