Miljøvennlig lastebil

Maskinforvaltningen i Skien kommune har kjøpt inn ny lastebil som går på biogass.

Bilen som er utstyrt med krok, skal brukes i det daglige vegvedlikeholdet. Om vinteren blir den utstyrt med et saltapparat.

Flere biler på biogass kommer. Praktisk bistand og ambulant rehabiliteringsteam får biogassbiler i løpet av høsten. Da vil de ha fire biogassbiler, seks el-biler og sju hybrider av totalt 18 biler i sin bilpark. I tillegg får kommunen en biogassbil som ansatte kan benytte på reiser i arbeidet.

- Jeg heier på disse enhetene som er med på å bidra til at vi kan nå målet i klima og energiplanen om 80 % fossilfrie biler innen 2025. Det er kjempeviktig at målet følges opp med handling ved at de ansatte i kommunalområdene bidrar til at kommunen går over fra fossilbiler til utslippsfrie biler nå som biogass-stasjonen er etablert, sier miljøvernsjef Eigil Movik.

Publisert: 03.09.2019 10:38
Sist endret: 03.09.2019 12:50