Nok et koronadødsfall i Skien

En pasient fra Skien med påvist Covid-19 smitte under opphold ved Skien helsehus, døde torsdag 7 januar.

Ordfører Hedda Foss Five kondolerer til de nærmeste som nå har mistet et kjært familiemedlem.

På grunn av personvernet, og av hensyn til de pårørende, vil det ikke bli gitt flere opplysninger om den avdøde.

De pårørende er informert og innforstått med kommunens pressemelding.

Torsdag 7 januar ble det i Skien påvist 14 nye tilfeller av Covid-19-smittede. Det er oftest nærkontakter som får påvist smitte - og at smitte i hovedsak knyttes til familie.

Antall testede 7 januar var 214.

I løpet av de seneste dagene er det påvist smitte hos en tjenestemottaker i Sentrum Hjemmetjeneste 2. Det er også påvist smitte hos en ansatt ved henholdsvis Lyngbakken bo- og behandlingssenter og Bakkane bo og behandlingssenter.  I alle disse enhetene er smitteverntiltak og smittesporing iverksatt. Det er gjennomført omfattende tester av både tjenestemottakere, nærkontakter og ansatte, hvor prøvesvar avventes. Berørte tjenestemottakere, pårørende og ansatte allerede er informert. Av hensyn til tjenestemottakerne og deres pårørende vil det ikke gis ytterligere informasjon.

For Lyngbakken bo- og behandlingssenter er det iverksatt midlertidige besøksstans ved aktuell avdeling fram til smittesituasjon er avklart. Der er berørte beboere og pårørende informert.

Viktig å huske:
De to første ukene etter nyttår strammes smittetiltakene ytterligere inn i Skien. Det er skjenkestopp. Skole og barnehage er på rødt nivå, fritidsaktiviteter avlyses og folk jobber i størst mulig grad hjemme. Vær mest hjemme og spesielt hvis du ikke er helt i form, uansett symptomer.

Ikke ta imot gjester, og gå ikke på besøk til andre, med unntak av spesielle tilfeller Du kan smitte andre selv om du ikke føler seg syk i det hele tatt.

Oppdatert informasjon finner du på www.skien.kommune.no/korona

Publisert: 08.01.2021 12:29
Sist endret: 08.01.2021 12:29