Nominerte til Ibsenprisen

Nå er de nominerte til Den nasjonale Ibsenprisen klare.

Den nasjonale Ibsenprisen er Norges eneste dramatikkpris, og har blitt delt ut av Skien kommune siden 1986.

Ibsenprisen deles ut årlig til en dramatisk tekst som har hatt urpremiere ved et profesjonelt norsk teater i løpet av foregående kalenderår. Juryen kan velge å gi prisen for et samlet dramatisk forfatterskap. Vinneren må bo eller virke i Norge.

Selve prisen er på 150.000 kroner, og en statuett formet av Nina Sundbye. Vinneren av Den nasjonale Ibsenprisen offentliggjøres under en festaften i Skien 20. mars, i tilknytning til Henrik Ibsens fødselsdag.

Onsdag 6. mars ble det kjent hvem juryen har nominert til Ibsenprisen 2019.

De nominerte (i tilfeldig rekkefølge):

Kristofer B. Grønskag, for Satellitter på himmelen. Urpremiere på Brageteatret, 2018.

Demian Vitanza, for Tyngde. Urpremiere på Teaterfestivalen i Fjaler, 2018.

Kristin Auestad Danielsen, for Vår vesle. Urpremiere på Det Norske Teatret, 2018.

Juryens medlemmer i 2019:

• Norsk kritikerlag: Karen Frøsland Nystøyl
• Norsk dramaturgforum: Endre Sannes Hadland