Ny idrettshall på Lunde barneskole

I mai starter vi arbeidet med den nye idrettshallen som skal være klar til skolestart 2020.

Skien kommune har inngått kontrakt med Betonmast Telemark AS på ca. 55,5 millioner kroner. Rivningsarbeidene starter opp i mai og vil pågå utover sommeren.

- Vi er veldig glade for å få en ny idrettshall på Lunde barneskole. Det har vi ønsket lenge, sier kommunalsjef Grete Gjelten.

Massivtre og lekeøyer

Idrettshallen er på 2625 kvadratmeter og skal bygges i massivtre. Skien kommune jobber for å få mest mulig eksponert treverk innvendig i bygg og det har vi klart i selve hallen. Fasaden vil bestå av en kombinasjon av betongplater og trekledning. Uteområdet er i dag prosjektert med fire lekeøyer med gummidekke. Disse øyene kommer til å ha forskjellige typer lekeapparater og vi ser på muligheten for å få til en eller to lekeøyer til.

Opptatt av sikkerhet

Sikkerheten på byggeplassen er på øverste nivå, spesielt fordi vi har Lunde barneskole med sine 450 elever som nærmeste nabo. Betonmast har blant annet tilbudt tette byggegjerder på deler av anleggsområdet, tilsvarende de som brukes på prosjektene på Moflata og Klosterøya. Vi jobber selvfølgelig for at byggeprosjektet ikke skal påvirke driften av barneskolen mer enn nødvendig og har derfor tett dialog med skolen.

Betonmast skal benytte biodiesel på alle gravemaskinene som skal benyttes på anleggsområdet.

Gleder seg til idrettshallen står klar: Per Erik Skoglund (fv), Stian Jensen, Karin Finnerud, Grete Gjelten og Ole Geir Hoppestad.

Publisert: 11.04.2019 09:29
Sist endret: 03.07.2019 09:01