Nye koronatiltak fra 4.januar

Nye tiltak for å redusere smitten av Covid-19 ble vedtatt i formannskapet i ettermiddag, og iverksettes fra kl. 23.00 i kveld.

1. Skoler og barnehager starter på «rødt» nivå.

2. Gjeldende forskrift fra 22. desember utvides med følgende bestemmelser:

a) Stans i alle organiserte idretts, - og fritidsaktiviteter så lenge barnehager og -skoler er på «rødt». Dette gjelder både utendørs og innendørs. Alle Kommunens idretts- og svømmehaller og fritidsklubber holder stengt så lenge barnehagene og barneskolene er på rødt nivå. Dette inkluderer også andre aktivitets-  og innendørsanlegg.

b) I henhold til regjeringens anbefaling for kommuner med høye smittetall vil også treningssenter og bingolokaler bli stengt i denne perioden.

c) Det er ikke tillatt med innendørs gruppetreninger og gruppebehandlinger hos fysioterapeuter eller lignende behandlingstilbud.

d) Det er ikke tillatt med innendørs offentlige arrangementer med mer enn 10 besøkende og private arrangementer på offentlig sted med mer enn 5 besøkende. Begravelser er unntatt denne bestemmelsen og kan ha inntil 30 besøkende*.

(*Endret 07.01.21)

d) Arbeidsgivere skal sørge for at ansatte jobber hjemmefra så langt det er praktisk mulig, slik at både sosial kontakt og bruk av kollektivtransport begrenses. For øvrig gjelder nasjonale regler og retningslinjer om smittevern på arbeidsplasser.

f) Det anmodes på det sterkeste å begrense sosiale kontakter ut over egen familie til et minimum utover arbeid/skole. Dette inkluderer også fritidsaktiviteter.

g) Forskriftens varighet: fra 04.01.21 kl. 23.00 til 18.01.21. Formannskapet foretar evaluering og eventuell justering 12.01.21.

4. Skien kommune følger nasjonale retningslinjer ved at inntil 20% av vaksinene nyttes til utvalgte helsepersonellgrupper og at nasjonale kriterier nyttes som utgangspunkt for kommunens prioritering av hvilke helsepersonellgrupper som skal tilbys vaksine.

Se fullstendig forskrift her.

Publisert: 05.01.2021 11:30
Sist endret: 04.03.2021 13:24