Nye koronatiltak

Kommunen kommer i dagene som følger til å avlyse egne møter, arrangementer og tilstelninger som ikke er strengt nødvendige. Dette er av smittevernmessige hensyn og for å verne om egne ressurser.

Arrangementer

Kommunen kommer i dagene som følger til å avlyse egne møter, arrangementer og tilstelninger som ikke er strengt nødvendige.

Dette er av smittevernmessige hensyn og for å verne om egne ressurser.

Kommunalområdene har egne kontaktpersoner, som kan tas kontakt med for research – og unntaksvis avtaler.

Helse og velferd: Anne Spånem tlf 97700391

Oppvekst: Lene Hysing tlf 91804049

HR-avdelingen: intern informasjon  fås via kommunikasjonssjef

Servicesenteret skal være vår kontakt med publikum og vil gi oppdaterte, praktiske opplysninger

Legevakten tar prøver fra personer som har symptomer på korona. Kommunen vurderer opprettelse av et eget prøvetakingssenter når dette er nødvendig

Reponssenteret (tidligere 100-sentralen) skal i tillegg til oppfølging av helsetjenesten også drive smittesporing i tiden framover, dvs forsøksvis lete opp smittekilder

Vi har fire hovedmål med arbeidet vårt

1 Forebygge

2 Teste /ha system for oppfølging

3 Spore

4 Isolere/behandle

Eget ansvar

Situasjonen er slik at mange har kommet fra opphold i utlandet, fra Italia og fra Tirol i Østerrike – begge er områder som er belastet med større utbredelse av koronasmitte.

Til nå har vi hovedsakelig testet enkeltpersoner og smitteveiene til den aktuelle personen. Når større grupper kommer inn blir det verre å spore tilbake, og lokal smittesporing av koronaviruset går dermed inn i en ny fase.

Vi fortsetter å begrense smitte, men må også legge oss inn på et nytt spor, der vi legger mer ansvar på hver enkelt.

Vi oppfordrer befolkningen til å være svært nøye med hygienerådene som er gitt. God håndvask, bruk av håndsprit når håndvask ikke er tilgjengelig.

Unngå håndhilsing og klemming.

Er du i dårlig form, unngå å oppsøke arrangementer. Ta kontakt med fastlegen din, som veileder deg videre. Er du syk og vet du har vært nær en smittet, ring legevakten.

Noen får beskjed om to ukers karantene. Det kan være personer som har reist i områder som er spesielt rammet, eller har vært i nærkontakt med noen som har vært der.

De fleste må testes flere ganger før man er sikker på at man er smittefri. Det kan ta litt tid å få endelig svar. I tillegg er inkubasjonstiden på koronavirus 2 uker. Derfor må vi kreve at folk som har reist i de overnevnte områdene er hjemme disse to ukene fra datoen man kommer hjem.

Situasjonen vurderes fortløpende og vi er tilbake med ytterligere informasjon.

Her får du siste nytt:

LOKALT: www.skien.kommune.no