Nye møbler i Kverndalsgata

Skien kommune har kjøpt et gatemøblement som kalles Parklets, som er plassert rett ved Ibsenparken.

Parklets er et møblement som fungerer som en utvidelse av fortauet, ut i gata. Hvert element tar opp plassen til én parkeringsplass. Parklets-systemet kan settes sammen av ulike typer elementer. Skien har kjøpt en type med barbord og –stoler, benk og plantekasser.

Vi skal prøve løsningen i Kverndalsgata fordi den egner seg både når det gjelder terreng og trafikkbilde. Møblementet kan brukes av alle, som andre parkmøbler i byen.

Parklets: Håvard Nymoen Johansen fra Skien kommune tester gatemøblementet sammen med Gøran Stenersen og Knut Magnus Stokke fra Nordengen anleggsgartnere.

Siden det er plassert utenfor Baan Thai Takeaway skal de ha ansvar for rydding og renhold. Når sesongen er over vil møblene bli tatt inn og parkeringsplassene blir tilgjengelige igjen.

Parklets er del av gatebildet i mange byer i verden, som regel som del av et tiltak for å gjøre utvalgte gater mer tilpasset de myke trafikantene.  Løsningen er prøvd i blant annet Oslo og Trondheim.

Publisert: 24.07.2019 12:50
Sist endret: 24.07.2019 12:56