Nytt smittetilfelle

En person bosatt i Skien testet positivt for Covid-19 sent i går kveld.

Kommunen var ikke kjent med dette svaret i dag tidlig. Vi har nå fått bekreftet at dette stemmer. Vedkommende har vært i utlandet, i et rødt område, og har vært i hjemmekarantene frem til nå.

Vi er nå i gang med smittesporing og personen er satt i isolasjon.

I Skien kommune har vi siste uker testet ca 40-50 personer daglig, og rundt 200 personer/uke. Vi forventer økt pågang av personer som skal testes i forbindelse med mer reisevirksomhet, både nordmenn som har vært på reise og besøkende fra andre land.

Vi opplever også at befolkningen nå generelt tar lettere på smitteverntiltakene, både når det gjelder å holde avstand og å vaske hender. Vi vil derfor oppfordre alle i kommunen, både innbyggere og besøkende til å bidra til at vi fortsatt følger de anbefalte nasjonale rådene; hold deg hjemme dersom du er syk og ta kontakt for å få testet deg, vask hendene, og hold minst 1 meter avstand. På den måten bidrar man til å begrense smittespredning i vår kommune.

Publisert: 28.07.2020 12:16
Sist endret: 28.07.2020 14:22