Oppfriskningsdose gis til 18-64 år

Regjeringen har, etter anbefalinger fra FHI, besluttet å tilby også friske personer over 18 år, en 2.oppfriskningsdose vaksine mot Covid-19. Tilbudet vil bli annonsert så fort det er klart.

Bakgrunnen for dette er at vi skal være bedre forberedt dersom smittesituasjonen skulle forverre seg fremover.

I sin siste risikovurdering skriver FHI at vi sannsynligvis får en ny bølge av covid-19 smitte i vinter. Samtidig kan vi risikere å få større smittebølger enn tidligere av andre luftveisvirus som influensa, RSV-infeksjon og kanskje også kikhoste.

Belastningen på sykehusene og kommunehelsetjenesten kan bli større enn normalt.

Helsepersonell

Tilbudet i dagens pressemelding vil også omfatte tilbud om 2.oppfriskningsdose til alt helsepersonell.

Skien kommunes tilbud

Skien kommune avventer skriftlige føringer fra helsemyndighetene, og vil komme tilbake med nærmere informasjon rundt tilbudet om 2.oppfriskningsdose for alle over 18 år i kommunen.

Informasjon vil legges ut på kommunens hjemmesider, og kommuniseres i medier, når det er klart til å tilby denne gruppen ny vaksinedose.

Publisert: 18.11.2022 14:48
Sist endret: 18.11.2022 14:48