Salg utenfor butikk - forenklet behandling

For å støtte det lokale næringslivet under koronapandemien, forenkler Skien kommune behandling av tillatelser som gir forretninger mulighet til å drive salg utenfor sin butikk. Det er gratis å disponere arealet.

Det er gratis å disponere arealet.

Må sende søknad

Tillatelsene gjelder fra 1. april til 31. august og de er søknadspliktige. Byggesak i Skien kommune behandler søknadene raskt og koordinerer med berørte instanser som kommunal eiendom, byutvikling og bevillingsmyndigheter. Behandlingen er kostnadsfri for dem som søker.

Vi behandler alle søknader individuelt og vil blant annet sikre trafikk, ferdsel, universell utforming og estetiske kvaliteter:

• Utebutikken skal utformes slik at det minimum er igjen minimum 1,5 meter til gående, barnevogner og sykler.
  • Varene skal tas inn hver kveld og det er ikke tillatt med permanente inngrep i belegget.

Søker må legge ved skisser som viser opprisset av utstillingen med mål og tydelig plassering i bybildet med aktuelle mål. Vi ber om at søknaden også beskriver:
1. Navn på forretning og organisasjonsnummer
2. Gjenstander og tjenester som selges og beskrivelse av utstilling (materiale høyde, bredde etc.)
3. Åpningstider (klokkeslett og ukedager) og datoer fra-til
4. Kontaktperson med telefon og mailadresse

Søknaden sendes til skien.postmottak@skien.kommune.no.

Tore Hammersmark fra Skien by, butikkdriver Anne Cathe Svartdal og Ken E. Lien  fra Skien kommune håper butikkene benytter seg av muligheten om å bruke arealet utenfor sine lokaler. Foto: Alexander Lehmann

Publisert: 17.04.2020 12:36
Sist endret: 09.06.2020 13:35