Sjekk badevannet med mobilen

Nå kan du bruke mobiltelefon for å sjekke hvor varmt det er i vannet ved fem av kommunenes badeplasser.

Temperaturmålerne er montert ved Heivannet, Bakkestranda, Åletjern, Gåsodden og Røra badeplass. Målerne viser temperaturen i vannet, luften og hvor høy UV-strålingen er. Måleresultatet kan leses av på mobiltelefon og PC.

www.skien.kommune.no/badeplasser

Informasjon som legges ut vil også inneholde generell informasjon om badeplassen, og tilgjengelige fasiliteter. Temperaturmålerne håper vi skal kunne stå ute hele året. I tillegg til at dette er morsom for innbyggerne, gir det digitaliseringsarbeidet i kommunen nyttig erfaring for utvikling av andre tjenester som benytter sensorer.

Skien kommune gjennomfører test av ny teknologi for sensorer som bygger på IoT. Denen forkortelsen står for Internet Of Things, eller Tingenes internett, som det heter på norsk.

Publisert: 24.06.2019 09:43
Sist endret: 03.07.2019 09:01