Starten på et samarbeid

Fredag hadde Skien kommune besøk av 50 norske og internasjonale bachelorstudenter fra studiet Internasjonal markedsføring og reiseliv ved Universitetet i Sørøst-Norge.

I emnet Destination development skal de jobbe med Ibsen2028 som case, og studentene har som prosjekt å utvikle konsepter hvor de med inspirasjon fra Ibsen skal tenke ut opplevelser/reiselivsprodukter som kan trekke turister til Skien.

Studentene fikk oppleve både Telemark museum, Brekkeparken, Snipetorp, Henrik Ibsen museum Venstøp og kulturkvartalet i Skien med Ibsenhuset og Ibsenbiblioteket. I november skal de presentere oppgavene og er ideen god er det mulig kommunen vil gjøre en pilot på prosjektet fram mot jubileet.

Skien er en av tre univesitetskommuner

USN skal være tett på samfunns- og arbeidsliv, og har etableret universitetskommuneavtale med blant annet Skien. Det betyr at vi skal samarbeide innenfor en rekke område som kommunene har ansvar for, fra helse og velferdstjenester til kultur.

Det kommende Ibsen-jubileet er svært interessant å samarbeide om for fagfolk og studenter ved USN.

- I tillegg til at USN kan bidra med ideer som gir framdrift og gode resultat, kan vi lære av dette prosjektet og dra erfaringer herfra inn i vår forskning og studier. Ikke minst får våre studenter jobbet med reelle og aktuelle utfordringer, det gir motivasjon og inspirasjon. Vi tenker at slike samarbeidsprosjekt er med på å bygge bru over gapet mellom teori og praksis, og gir godt grunnlag for framtidig samarbeid når nye prosjekt og utfordringer dukker opp,  sier Kristin Barstad, prosjektleder for USN profesjon.

Publisert: 13.09.2021 10:02
Sist endret: 13.09.2021 10:02