Stortrives på Gjerpen klubbhus

Da dagaktivitetstilbudet på Lyngbakken bo- og behandlingssenter startet opp igjen 9.juni, hadde de flyttet til nye lokaler på Gjerpen klubbhus pga korona.

Her stortrives de med flotte lokaler innendørs, og mulighet for aktivitet på det allsidige idrettsanlegget utendørs.

- Har dere bra? Spurte varaordfører, Trond Ballestad, da han kom innom på klubbhusbesøk onsdag ettermiddag.

- Ja! Samstemte både tjenestebrukere og ansatte tilbake.

Besøket var en del av en rundtur på ulike tjenestetilbud i kommunen sammen med kommunalsjef for helse og velferd, Erik Nordberg.

Viser stor takknemlighet

Alle disse tilbudene har vært, og er fortsatt berørt av pandemien som pågår, og varaordføreren og kommunalsjefen tok seg god tid til å lytte til erfaringer man har gjort seg, hvilke smittevernstiltak man fortsatt tar i bruk og selvfølgelig til å ønske alle en god sommer.

- Det var en tøff periode for alle, da dagaktivitetstilbudet måtte stenge ned 13. mars, men de ansatte holdt gløden oppe og passet på å ringe alle brukerne en gang i uken. Mot slutten av perioden, før man skulle starte opp igjen, så dro de ut også på hjemmebesøk. Nå er både vi og brukerne fornøyde med å ha et dagtilbud igjen, og denne uka er den første hvor vi har åpent fem dager, forteller enhetsleder, Veronica Bomodden.

På Gjerpen klubbhus får tjenestebrukere som er vant til å ha et tilbud tre dager i uka nå kun treffes to timer i uka. Det er langt ifra det de er vant til, men mye bedre enn å ikke komme ut i det hele tatt.

- To timer er så mye bedre enn ingenting. Vi merket en redusert tilstand på mange under nedstengningen, men nå er det en stor takknemlighet for å få komme seg ut igjen, sier Bomodden, som på tross av færre antall brukere hver dag har full bemanning på jobb.

- Ja, her sitter vi ikke stille. Vi tar imot to mindre kohorter hver dag, og har nok å gjøre. I tillegg til den vanlige jobben vi gjør må alt vi bruker vaskes flere ganger om dagen, avslutter den blide enhetslederen.

Har brukt facebook i koronaperioden

Etter besøket på Gjerpen klubbhus gikk turen videre til Gjerpen sykehjem, hvor man har brukt sosiale medier for å holde motet oppe hos tjenestebrukerne og pårørende under pandemien.

- Vi bruker facebook for å fortelle om hva vi gjør og hvorfor, og for å holde kontakten med de pårørerende. Det har fungert veldig bra for oss, sier enhetsleder, Anika Thorburn.

Hun kunne også fortelle varaordføreren at bruken av sosiale medier har hatt en effekt hos de som søker jobb på sykehjemmet.

- Vi har holdt en positiv profil gjennom hele pandemien, og det har helt klart hjulpet på rekrutteringen vår også. Det har blitt en merkbar økning i søkermassen nå, sier hun.

Thornburn tok med varaordføreren og kommunalsjefen på omvisning på to av sykehjemmets avdelinger, hvor de også fikk hilse på brukere og ansatte.

- Nå som det er noen lettelser i smittevernreglene har vi åpnet for et besøk innendørs i uka, hvor man kan ta imot gjester på rommet. I tillegg kan de ha så mange besøk utendørs de bare vil, sier hun.

Takk til dere alle

I tillegg til besøkene på Gjerpen klubbhus (Lyngbakken dagaktivitet) og Gjerpen sykehjem, besøkte varaordfører og kommunalsjef Helsehuset, SAMBA og Scheen matservice.

På varaordfører Trond Ballestas egen facebookside rettet han i etterkant en personlig takk til alle ansatte han fikk møte i løpet av dagen.

- ­Til dere alle vil jeg bare si. Jeg er mektig imponert over den innsatsen som dere alle gjør. Det var en sann glede å få besøke dere. Dere melder om stor arbeidsglede og et faglig og godt felleskap. Takk så mye for at jeg fikk møte dere og husk nå også å få tatt ut litt ferie for å roe litt ned og lade batteriene. Vi trenger dere alle uthvilte og klare når sommeren en gang er over, skrev varaordføreren.

Publisert: 25.06.2020 14:28
Sist endret: 26.06.2020 10:41