Støtte til kjøp av privat elsykkel

Skien kommune har satt av 200.000 kroner som innbyggerne kan søke på til kjøp av privat elsykkel.

Responsen fra innbyggerne har vært stor. Vi har allerede fått mer enn 100 søknader. Siden det var første mann til mølla, er det derfor ikke lenger mulig  å søke.

Kommunen støtter med 25 prosent av kjøpesummen, maksimalt 5000 kroner.

Søknadskriterier

De som ønsker å søke må oppfylle 11 kriterier.

1. Støtteordningen er et tiltak for privatpersoner.
  2. Du må være over 16 år og folkeregistrert og bosatt i Skien kommune.
  3. Det gis kun støtte til én elsykkel per husstand.
  4. Elsykkel defineres som sykkel med elektrisk hjelpemotor, se her: Krav til elsykkel. Det gis støtte til modellene «standard sykkel» med/uten tralle, «longtailsykkel», «lastesykkel med to hjul», «lastesykkel med tre hjul» eller «lastesykkel med fire hjul», se side 11-17 i Statens vegvesens rapport: Min sykkel er lastet med.
  5. Skien kommune støtter med 25 prosent av kjøpskostnad, maksimalt 5000 kroner.
  6. Støtten gjelder til kjøp av nye elsykler ferdig montert fra butikk. Det gis ikke støtte til kjøp av brukte sykler, byggesett eller kjøp gjennom privatperson.
  7. Du må benytte elektronisk søknadsskjema på Skien kommunes nettsider.
  8. Du kan ikke kjøpe elsykkel før søknaden er innvilget.
  9. Søknadene behandles fortløpende, og du får svar per epost.
  10. Hvis du får innvilget støtte har du fire måneders frist til å kjøpe elsykkel. Fristen løper fra vedtak ble sendt til deg på e-post. Dersom du ikke overholder fristen bortfaller støtten.
  11. Du må sende sikker melding til Skien kommune via Edialog for å dokumentere kjøp, hvor du laster opp kvittering spesifisert med type sykkel og beløp. Du må også oppgi fødselsnummer og kontonummer, slik at støtten kan utbetales.

Spørsmål om ordningen?

Har du spørsmål om ordningen, ta gjerne kontakt med oss på tlf 35 58 10 00 eller epost skien.postmottak@skien.kommune.no. Merk gjerne henvendelsen «Støtte til kjøp av privat elsykkel»

Publisert: 19.06.2019 14:23
Sist endret: 03.07.2019 09:01