Syke hunder og lokale tiltak

Uvisshet om hva som er årsaken til hundesykdommen som sprer seg nå, har gjort at kommunen har stengt av luftegården på Gulset. Eiere bør følge med på nyhetene, på kennelklubber og veterinærenes  hjemmesider.

Arrangementer i Skien der flere hunder samles er avlyst eller utsatt. Også hundeklubbenes øvringsbaner og andre luftegårder har sine forholdsregler.

- Parkvesenet har fysisk stengt hundeluftegården på Gulset med kjetting og låser og hengt opp plakat, sier Trond Indrebø ved landbruksavdelingen Skien kommune. Han har også fått beskjed om at jaktprøver også er avlyst.

Annet ansvar for hundehold har kommunen  ikke, men vi oppfordrer hundeeiere til å følge med i media og på Mattilsynet, som nå sjekker prøver av syke og døde hunder.

Foreløpig er det osloområdet som har hatt flest tilfeller, men det har vært flere tilfeller, også i Skien.

Mattilsynet råder hundeeierne til å begrense nærkontakt med med andre hunder, og holde egen hund i bånd.

Det er ikke funnet tegn på at sykdommen, som gir kraftige tarmblødninger, kan smitte til mennesker.

Publisert: 12.09.2019 12:09
Sist endret: 12.09.2019 12:19