Togstopp på Landmannstorget

Jernbanedirektoratet informerte Teknisk hovedutvalg i Skien kommune om muligheten for togstopp på Landmannstorget.

De siste årene er det investert mye i Skien sentrum, og i dag preges bybildet av stor aktivitet. Fremover skal sentrum løftes enda mer, med flere arbeidsplasser, virksomheter og handel. Skien som regionhovedstad må legge til rette for økt vekst og mer liv for å være et attraktivt kraftsentrum. Et togstopp i sentrum, i fjellet ved Landmannstorget, er et av virkemidlene.

Onsdag var Ove Skovdahl fra Jernbanedirektoratet i Teknisk hovedutvalg i Skien kommune for å informere om planene.

Ove Skovdahl fra Jernbanedirektoratet og Knut Einar Aas, leder av teknisk hovedutvalg.

- I Skien har vi spennende planer for boliger i sentrum, pluss at det kommer mange nye, allsidige arbeidsplasser, noe som gir kraftig forbedring i samfunnsnytten for prosjektet togstopp i Skien sentrum. Et togstopp må til for å frakte menneskene som skal jobbe og bruke byen. Det er avgjørende for byen, derfor går vi i gang med en reguleringsplan for togstopp i fjell ved Landmannstorget, sier ordfører Hedda Foss Five i en kommentar.

Vedlagt er presentasjonen fra teknisk hovedutvalg og Jernbanedirektoratets mulighetsstudie.

Mulighetsstudie - Bedre togtilbud i Grenland .pdf

Jernbanedirektoratets presentasjon Skien.pptx