Trafikkreguleringer 17. mai

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Skien sentrum vil være regulert og begrenset for trafikk store deler av dagen 17. mai.

Det vil som følge av dette ikke være mulig for biler, busser og taxier å kjøre inn i sentrum rundt rådhuset, Landmannstorget, Ibsenparken, Handelstorget, Møllebrua, og Langbrygga. Sperremateriell settes opp.

Bilførere, buss- og taxisjåfører bes være oppmerksomme og ta hensyn til korps, skoler og foreninger som marsjerer inn til sentrum i forkant av skoletoget og borgertoget.

Foto: Per-Åge Eriksen

Detaljer rundt trafikkavviklingen 17. mai:

Bussruter:
Bussrutene legges om og går ikke ordinær trasé til Landmannstorget. Det blir merket busstopp i sentrum i Prinsessegata v/Arkaden i begge kjøreretninger.

Landstads gate nord blir skiltet med «stans forbudt» i begge kjøreretninger for at busser skal kunne passere uhindret. Flere linjebusser vil kjøre her som følge av ruteendringer.

Taxi:
Holdeplassen på Landmannstorget er stengt. Det blir merket taxiholdeplass i Nedre Hjellegate, utenfor Turistforeningen.

Bygarasjen er åpen 17.mai, men med følgende begrensninger:
Inn- og utkjøring kun fra Rektor Ørns gate/Kongensgate (fra nord). 

Stengt under barnetoget kl.09.30 – 12.00
Stengt under russetoget kl. 13.00 – 14.00
Stengt under borgertoget kl. 16.00 – 18.30

Endret innmarsjrute for skoler:
Skoler som har oppmøte ved gml. Marensro - Holbergsgate/Haugensgate og som tidligere har marsjert Hesselbergsgt. til Torggt. - Kongensgate og Rådhusplassen får endret rute. Disse går Holbergsgate – Kirkegata - Hesselbergsgt. - Kongensgate – Rådhusplassen.

Lunde skole går Lundegt. og krysser Hesselbergsgt. for videre rute Holbergsgate – Kirkegata - Hesselbergsgt. - Kongensgate – Rådhusplassen.

Bakgrunnen for endringer i innmarsjrutene er relatert til bedre og sikrere trafikkflyt og sikrere ruter for korps og skoletog/borgertog. Busser og taxier må legge om kjørerutene og får begrenset tilgang til sentrum.

Hesselbergsgt. skal holdes åpen for bil- og busstrafikk fra krysset Prinsessegata/Hesselbergsgt. (Haugenkrysset) og vestover (mot Falkum/Gulset).
Prinsessegata holdes også åpen for bil- og busstrafikk hele dagen.

Med ønske om en flott 17.mai-feiring for alle i Skien!

Publisert: 15.05.2019 13:57
Sist endret: 03.07.2019 09:01