Vi tar i bruk robotklippere

Skien kommune har kjøpt åtte robotklippere som skal klippe gresset på ulike kommunale areal. Innkjøpet er et effektiviseringstiltak for å ivareta grøntområder på en bedre måte. Klipperne frigjør tid til andre oppgaver.

I dag ble gressklipperen satt ut i Brekkeparken.

- Det tar to dager å klippe gresset i Brekkeparken manuelt, forteller anleggsgartner Monica Lien. Nå får jeg frigitt mer tid til å plante, luke og vanne, det er bra.

1. juni er alle på plass

De åtte klipperne skal plassers ut før 1. juni på disse stedene:

• Ibsen Venstøp
  • Brekkeparken
  • Hotellparken ved lokalene til Borgestadklinikken
  • Lundeparken ved Ibsenhuset
  • Nylende park ved jernbanestasjonen
  • I Hjellen utenfor Strøm
  • Fossum fotballbane
  • Klosterøya Vest – denne plasseres ut i september 2019.

Gressklipperne på Venstøp og Hotellparken er firehjultrekkere, de andre er tohjulstrekkere.

Kodet område og GPS

Hver av klipperne har GPSer og er kodet for området de skal klippe. Det betyr at de virker kun på dette området. Blir klipperne stjålet vil vi finne dem ved hjelp av GPS signalene.

Flåtestyring og sikkerhet

Klipperne ligger inne i kommunens flåtestyringssystem og kan styres ved hjelp av mobiltelefon. Vi starter med å programmere klipperne til å kjøre i tidsrommet kl 8-18. Ved arrangementer, for eksempel i Brekkeparken, kan vi slå av klipperne mens arrangementet pågår.

Robotklipper klar i Brekkeparken. Bak fra venstre Eivind Larsen, Frode Claussen (begge AK-maskin), Trond Farsjø (Skien kommune) og Oddmund Ihle (Husqvarna). Foran Monica Lien og Martin Nilsen (begge Skien kommune).

Publisert: 13.05.2019 14:33
Sist endret: 03.07.2019 09:01