Utbrudd i borettslag, Lie bydel

I forbindelse med at det har oppstått Covid-19 smitte i borettslag på Lie, Skien kommunes hjemmetjeneste, sentrum sone, ber vi beboere teste seg så snart som mulig.

Det har oppstått en uoversiktlig situasjon i relasjon til to borettslag i Lie bydel. Her er   både tjenestemottakere og nærkontakter  testet positivt for covid-19. Disse er nå i karantene.

Situasjonen er noe uavklart, da ikke alle beboere i disse borettslagene er testet for covid-19.

For å få oversikt vil Skien kommune derfor anbefale at alle beboere i disse borettslagene lar seg teste. Tjenestemottakerne er allerede testet en gang, men vil anbefales ny test.

Kommunen har  lykkes i å få kontakt med flesteparten av beboerne. De øvrige oppsøkes lørdag morgen.

Tar tester lørdag

Kommunen vil lørdag opprette et testteam som fra kl.09 tilbyr testing hjemme hos alle beboerne i de aktuelle borettslagene. De aktuelle borettslagene er allerede informert.

Vi oppforder alle til å følge nasjonale retningslinjer for karantene. Beboere som ikke mottar tjenester fra Skien kommune, finner sitt svar på helsenorge.no eller ved å kontakte fastlege.

Skien kommuner ringer tjenestemottakere når svar foreligger.

Tid fra test til svar foreligger, er mellom 24-72 timer.

Vær oppmerksom

Vi ber alle beboere i borettslagene om å være ekstra oppmerksomme på endring i helsetilstand, og kontakte fastlege eller legevakt ved symptomer på sykdom (slapphet, uklarhet, hoste, hodepine, muskelsmerter, magesmerter, diarè)

Ved akutt sykdom, ring 113 – husk å oppgi at du venter på prøvesvar eller er i karantene!Ved øvrige spørsmål knyttet til situasjonen, ring Skien kommunes koronatelefon

tlf 35 58 90 00

To nye fredag

Skien Kommune fikk fredag melding om at ytterligere to tjenestemottakere tilknyttet Sentrum hjemmetjenestesone har testet positivt for Covid-19. Begge er tidligere definert som nærkontakter og det er prøvesvar fra disse testene som nå foreligger.

Antallet tjenestemottakere som er nærkontakter er stort, og smittesituasjon vurderes nå som uoversiktlig ved to borettslag i Lie bydel.

La deg teste

For å få oversikt vil Skien kommune derfor anbefale at alle beboere i disse borettslagene, ikke bare tjenestemottakere, lar seg teste.

Tjenestemottakerne  anbefales ny test etter at den første er tatt.

Koronatelefon i Skien Kommune kan kontaktes på telefon 35 58 90 00 hvor åpningstidene er:

Mandag – fredag   08.00 – 18.00

Lørdag - søndag     10.00 – 16.00

Viktig å huske:

Skien kommune og kommuneoverlegen oppfordrer alle til å holde ut og holde avstand, minst 1 meter, til alle andre enn sine nærmeste. I de neste ukene oppfordrer vi alle til å holde seg mest mulig hjemme, og sammen med færrest mulig.

Tenk også igjennom hvem og hvor mange du omgås, og hvordan – og hold deg hjemme hvis du er syk

Oppdatert informasjon finner du på www.skien.kommune.no/korona

Publisert: 21.11.2020 10:30
Sist endret: 21.11.2020 13:10