Vil du bidra som treningsinstruktør?

Skien kommune søker flere frivillige instruktører til «Sterk og stødig», som er en treningsgruppe for seniorer.

Vi har i dag tre aktive instruktører og ønsker å få med flere på laget for å utvide tilbudet. Frivillige instruktører gjennomgår et teoretisk og praktisk tredagerskurs med kvalifiserte kursledere, før de kan lede sin egen «Sterk og stødig»-gruppe.

Førstkommende instruktørkurs er satt til begynnelsen av juni. Alle frivillige instruktører blir fulgt opp av kommunal fysioterapeut.

Hva er «Sterk og stødig»?

«Sterk og stødig» er et helsefremmende og forebyggende lavterskeltilbud som bidrar til at flest mulig eldre kan leve selvstendige liv, med minst mulig hjelpebehov lengst mulig.

De første gruppene i Skien startet opp i januar 2022, og er en del av satsingsområdet «Leve hele livet» og «Et aldersvennlig Skien».

Må like å være aktiv

Grethe Sterner er en av tre instruktører som jobber som frivillig med «Sterk og stødig» i dag. Som tidligere fysioterapeut stortrives hun med å få brukt kompetansen sin, samtidig som hun får holdt seg i form selv.

- Man trenger ikke ha samme bakgrunn som meg for å være instruktør, men man være positiv til å lede grupper og like å bevege seg. Også må man selvfølgelig være glad i folk. Det er en veldig koselig gruppe vi har her, og de er så takknemlige for tilbudet – jeg pleier å si at det er en sosial arena med fysisk påfyll, sier hun blidt.

Høres dette ut som noe for deg?

Trenger du mer informasjon eller har lyst til å være instruktør, ta kontakt med David Levinstein på epost.

Påmeldingsfrist for førstkommende kurs er 27.05, men det vil settes opp nytt kurs igjen ved en senere anledning.

Publisert: 11.05.2022 14:56
Sist endret: 12.05.2022 10:18