For skolene

Appelsinia er først og fremst en festival for barn og unge. I løpet av fem dager får de møte Norges beste barn- og ungdomsbokforfattere. På disse sidene finner skolene mye relevant info om Appelsinia.

For at elevene skal få fullt utbytte av å delta på festivalen, er det avgjørende at de er forberedt på hva de skal være med på. Opplevelsen av å møte en forfatter som leser fra og snakker om bøkene sine blir større når elevene har hørt om forfatteren og bøkene på forhånd. Den aller beste forberedelsen er å lese fra ei eller flere av bøkene før forfattermøtene. Det kan også være en god forberedelse å tenke ut noen spørsmål til forfatterne.

Bøkene forfatterne skal formidle under festivalen er til utlån på biblioteket. Det går også an å kontakte forlagene og spørre om å få tilsendt et leseeksemplar.

Oversikten over hvilke klasser som skal delta på de ulike formidlingene finner dere på DKS Telemarks sider (KSYS).

Vi har laget forslag til hvordan man kan forberede elevene på forfattermøtet. Bruk det gjerne :)

Foto av Teater Joker: Mads Nygård.

I tillegg til et forfattermøte får alle 3. og 5. klassinger se en teaterforestilling under Appelsinia. Teater Joker viser forestillingen Brune basert på boka med samme navn, skrevet av Håkon Øvreås. Dette gir klassene mulighet til å undersøke sammenhengen mellom tekst og ferdig forestilling. Vi anbefaler derfor sterkt at dere leser Brune før dere kommer til Appelsinia. Teater Joker har i mange år spilt forestillinger i en teaterteknikk som kalles tegneseriemime. Det gjør de også denne gang.