Koronavaksinasjon

Innhold

Det er nye vaksineanbefalinger for korona for høsten 2023.

Målgrupper for vaksinering

Folkehelseinstituttet anbefaler at følgende målgrupper bør vaksineres med en oppfriskningsdose før høst-vintersesongen 23/24:
• Aldersgruppen 65 år og eldre, og sykehjemsbeboere.
• Aldersgruppen 18–64 år som inngår i en risikogruppe.
• Aldersgruppen 12–17 år med alvorlig grunnsykdom.
• Aldersgruppen 6 måneder –11 år med alvorlig grunnsykdom etter individuell vurdering.
• Gravide i 2. eller 3. trimester. Vaksinasjon i 1. trimester kan vurderes dersom den gravide har tilleggssykdommer som gir ytterligere økt risiko.

Informasjon om koronavaksine fra fhi.no

Vaksinering med ny oppfriskningsdose med koronavaksine til de anbefalte gruppene før høst/ vintersesongen 23/24 tilbys nå på Skien vaksinasjonskontor. Fra uke 43 vil det bli mulig å få vanlig influensavaksine og koronavaksine samtidig.
Den nye koronavaksinen, Comirnaty Omicon XXB.1.5, er særlig rettet mot virusvarianten som dominerer nå.

Dette må du huske:
• Det anbefales at det har gått 6 mnd siden forrige oppfriskningsdose. Ved enkelte tilfeller kan man få ny dose etter 3 mnd.
• En ny dose vil være særlig aktuelt for dem som ikke har gjennomgått koronainfeksjon tidligere, og for de som har èn eller flere underliggende risikofaktorer.

Hvordan få vaksine

Bestille time
Du kan bestille time ved å ringe Skien vaksinasjonskontor på telefon 48 00 25 25.  Telefontid er mandag - fredag kl. 08.30- 14.30.

Koronavaksinasjon foregår etter avtale tirsdag og onsdag. Fra uke 43 vil det bli mulig å få vanlig influensavaksine og koronavaksine samtidig.

Åpningstid og oppmøte
Skien vaksinasjonskontor ligger i hovedetasjen i Kverndalssenteret, Kongensgate 31, Skien. Det er noen parkeringsplasser rett på utsiden av bygget og god tilgjengelighet i Bygarasjen som ligger rett ved siden av. 

Når du kommer til vaksinasjon bør du gi beskjed om:
- tidligere dose(r) koronavaksine du har fått.
- du har gjennomgått koronasykdom og hvor lenge siden det var.
- du har blitt vaksinert med annen vaksine i løpet av siste 7 dager.

Til toppen