IBSENtalk: Hvor stor er Henrik Ibsen i Midtøsten?

Hva betyr Ibsens tekster i Midtøsten? Hvordan ble de gjort kjent, og når skjedde det? Hvilke deler av forfatterskapet er tilgjengelig? Og hvordan slår sensur inn?

Møt fribyforfatterne Masoud Ghadim Fallah, Nasim Nazari og Nawzat Shamdin i samtale med Arne Olav Hageberg, Skien bibliotek torsdag 21.okt kl. 19.00. 

Skiens nye fribyforfatterpar Fallah og Nazari kom til Skien i november 2020. Begge har utdanning i litteratursosiologi fra universitet i Teheran og spesiell interesse for teater og Ibsen. Tidligere i år fullførte de manuskriptet til en bok om ideologiske og idemessige koblinger i Henrik Ibsens skuespill.  

Den irakiske forfatteren og journalisten Nawzat Shamdin kom som fribyforfatter til Skien i 2014. Han har nylig gitt ut sin femte roman på arabisk, om irakeren Nafii som møter arkeologen Thor Heyerdahl da han er i Irak for å få bygget sivbåten «Tigris» i 1977. Den unge gutten lærer norsk, og får fornemmelsen av å være en slektning av Henrik Ibsen. Virkelighetsflukt og schizofreni gjør ham etter hvert overbevist om at han selv er faktisk er den store dikteren, og Nafii prøver å kopiere Ibsen i alt han gjør. Etter dette er livsmålet klart: Å komme seg til Norge og Skien.  

 

#ibseniverden #ICORN #friby