Ibsenprisen 2021

Ibsenprisen 2021 går av stabelen 19 mars.

Juryleder Karen Frøsland Nystøyl er begeistra over at det har kommet inn over 60 manusforslag til Ibsenprisen i år, og melder at de er godt i gang med å lese igjennom alle manuskriptene i juryen:

Akkurat nå er vi inne i andre runde med lesing. Juryen sitter på sine hjemmekontor ulike steder i landet og gjør en grundig lesning av de manusene som har gått videre etter første runde. Senere skal vi ha flere møter der vi diskuterer alt vi har lest, leser på nytt og på nytt. Etter hvert kommer vi frem til tre nominerte - og til slutt en vinner. Over 60 forslag ble sendt inn til Ibsenprisen i år. Det er et høyt tall, med tanke på hvor annerledes fjoråret ble for teatrene i Norge.

Vi ser frem til den gode, faglige og engasjerte diskusjonen arbeidet med Ibsenprisen medfører. Juryen har en solid faglig bredde. Tekstene blir møtt med blikkene og innfallsvinklene til teaterledere, regissører, dramaturger, dramatikere, skuespillere og kritikere. Og de blikkene kan være veldig forskjellige, for vi ser ulike kvaliteter i tekstene ut fra hvordan vi leser. Det er det som gjør det spennende å være jurymedlem!

Informasjon om prisen

Vedtekter:

1. Ibsenprisen er opprettet til fremme av norsk dramatikk.

2. Prisen er på kr. 150.000.- stilt til disposisjon av Skien kommune, samt en Ibsenstatuett av billedhuggeren Nina Sundbye, også denne fra Skien kommune.

3. Prisen kan hvert år tildeles en dramatisk tekst som i løpet av siste kalenderår har hatt urpremiere eller norgespremiere ved et profesjonelt norsk teater. Urpremierer må finne sted i Norge. Juryen kan velge å gi prisen for et samlet dramatisk forfatterskap. Prisvinneren må bo eller virke i Norge. Juryens avgjørelse skal begrunnes.

4. Prisen deles ut i Skien i forbindelse med Ibsens fødselsdag, 19. mars.

5. Juryen består av seks medlemmer - en representant fra hver av følgende organisasjoner:

Norsk kritikerlag, seksjon for teater, musikk og dans
Norsk dramaturgforum
Norsk Sceneinstruktørforening
Norsk teaterlederforum
Kunsthøgskolen i Oslo
Skien kommune v/ Teater Ibsen

Juryen består i 2021 av seks medlemmer:

- Norsk kritikerlag: Karen Frøsland Nystøyl (Juryleder)
- Norsk dramaturgforum: Endre Sannes Hadland
- Norsk Sceneinstruktørforening: Anne Karen Hytten