Ny prosjektleder til Ibsen formidlingssenter

Ibsen formidlingssenter har fått ny prosjektleder med stor P! Vi gleder oss til å ta henne imot i desember, i mellomtiden kan dere bli litt bedre kjent med henne her:

Navn: Christiane Lieungh

Bosted: Kleiva i Skien

Alder: 39

Christiane er utdannet hovedsakelig i visuell kunst ved Kunst- og Designhøyskolen i Bergen og kunsthistorie ved Universitetet i Bergen og Freie Universität Berlin.

Ferskt med seg har Christiane 3 års erfaring som formidlingsleder ved Kunstmuseet Jugendstilsenteret & KUBE i Ålesund.

Hun har mange års erfaring som frilans billedkunstner, kurator og formidler. Christiane setter formidling i fokus, og liker godt å finne samtidige gjenkjennbare trekk i historien og belyse disse på en spennende måte.

Hvordan ser morgenen din ut?
De rolige og lange morgenene jeg har bedrevet i årevis har nylig blitt utfordret av en søt baby. Jeg vet med andre ord hvordan den ser ut nå, men ikke om kort tid.

Hvordan holder du deg oppdatert?
Leser nyheter på nett og abonnerer på kulturorienterte papiraviser og kunstmagasiner. Går på utstillinger, konserter og forestillinger. Prater med kunstnere og andre fagfolk.

Hvordan organiserer du arbeidsdagen?

Jeg opererer som regel med "to do" lister; en overordnet "mega to do" og en dagsfersk "to do". Foretrekker konsentrert arbeid tidlig på dagen. Det mer sosiale og kreative på ettermiddagen.

Hvordan får du tid til alt?

Ved å til tider prioritere hardt, planlegge nøye, lage planer og alltid holde meg i aktivitet med småplukk mellom slagene. Jeg får tid til det jeg må, men det er viktig å være fleksibel.

Hva prioriterer du?
Jeg prioriterer det å holde avtaler med andre, å fullføre planlagt program, tidsfrister og forsøke å holde hva enn det måtte være visuelt presentabelt.

Hva gjør du når du skal koble av?

Være sammen hjemme med samboer og barn, lage og spise god mat, drikke vin sammen med gode venner, gå på museum og benytte meg av kulturtilbud generelt.

Hva gjør deg totalt overveldet?
For mange kokker.

Hva er det beste rådet du har fått?
Bruk søkefeltet!

Når og hvor føler du deg mest kreativ?
Når jeg ikke føler noe press eller når jeg er i dialog med smarte og lekne mennesker.

Hva er ditt beste tips til å gjøre ideer om til noe konkret?
Skriv det ned eller kast ball med noen du vet er god på å håndtere ferske ideer.
En god ide kan virke banal, men er likevel så god at man blir overrasket over at ikke tidligere har blitt ytret.

Om du måtte ha en motivasjonsplakat på veggen, hva hadde det stått?
Jeg kan strekke meg til en bitteliten plakat med verdens minste skrift: Djevelen ligger i detaljene.

Og sist, hva gleder du deg mest til i den nye jobben?
Jeg gleder meg til å få være med på å utvikle noe helt særegent i Ibsens ånd, jobbe med dyktige mennesker på tvers av faggrupper og bidra til at prosjektet utvikler seg både konseptuelt og etterhvert fysisk.