Vi lyser ut Ibsen Scope Grants 2022

Ibsen scope 2021! Konkurransen er åpen, send ditt bidrag innen 9 desember 2021

Vi lyser ut Ibsen Scope Grants 2022 (tidligere Ibsen Awards Scholarships) til nye og innovative scenekunstproduksjoner som tar utgangspunkt i Henrik Ibsens dramatikk.

Totalt står NOK 2.000.000,- til disposisjon i ordningen.

Stipendiene deles ut av Teater Ibsen på vegne av Kulturdepartementet, The International Ibsen Award og Skien kommune.

Ibsen Scope deler ut prisen og deres mål er å diskutere Ibsens teater og politiske relevans i et samtidsperspektiv. Henrik Ibsen er en sentral figur i teaterhistorien, og antas å være den mest spilte dramatikeren i verden. Hans evinnelige temaer er fortsatt dagsaktuelle i en verden som endrer seg raskt både sosialt og politisk. Ibsen Scope Grants går til innovative scenekunstprosjekter som stimulerer til kritisk debatt om samfunnsmessige verdier og eksistensielle temaer.

Både individuelle kunstnere, teaterkompanier, institusjoner og organisasjoner kan søke.

Ibsen scope inviterer derfor hele verden til konkurranse om å vinne midler til nettopp sitt stykke. Se tidligere vinnere her: https://ibsenscope.com/grants/

Ikke hørt om Ibsen Scope Grants, sier du? Ibsen Scope er det nye Ibsen Awards.
Nå heter vi Ibsen Scope.
Vi ser fortsatt på verden gjennom Henrik Ibsens briller.
Vi engasjerer oss fortsatt i levende, kritiske og kunstneriske diskusjoner om verkene og om temaene som potensielt kan hentes fra Henrik Ibsen dramatikk.
Vi tilbyr fortsatt midler til nyskapende teaterforestillinger - tidligere Ibsen Awards Scholarships - nå Ibsen Scope Grants.

Vi arrangerer fortsatt en internasjonal teaterfestival, møtepunkt og plattform - tidligere Ibsen Awards Festival - nå Ibsen Scope Festival.

Fortsett å følge oss og prosjektene våre over hele verden!

Les mer om konkurransen her: https://ibsenscope.com/grants/apply-for-an-ibsen-grant-2022/

English:

Ibsen Scope 2021

Application guidelines

The program amount to a total of NOK 2.000.000,-.

Application deadline is December 9th 2021.

The project description must hold:

• Project title.
  • A detailed description of the project.
  • A description on how the project contributes to a critical discourse (statute 2).

For statutes and other details, see ibsenscope.com

Mandatory attachments:

• A detailed project description.
  • A detailed budget and a finance plan. Budget estimate must be in Euro or USD.
  • A detailed project time line.
  • Cv of project participants.

The application must be written in English.
All spaces marked with * must be filled in.