Ibsen day 23. mai

Innhold

I dag, 23. mai 2023, er det 117 år siden vår kjære dramatiker døde. Dette markeres blant annet i Sorrento med hilsen fra Skiens ordfører. Samtidig kan vi feire at Skien kommune har signert en avtale med I Parchi Letterari.

At en kunstner blir preget av sine omgivelser er ingen hemmelighet. Henrik Ibsen tilbrakte 15 formende år i Skien. Ibsen forlot Skien, men Skien forlot aldri ham. Ibsen levde til han ble 78 år. I løpet av de 63 årene etter Skien bodde han på utrolig mange plasser. Tar vi for oss Italia, så bodde og tilbrakte han tid i byer som Roma, Arricia, Genzano, Frascati, Ischia, Sorrento og Amalfi!
I dag, 23. mai 2023, er det 117 år siden vår kjære dramatiker døde. 195 år etter at Ibsen ble født kan vi feire at Skien kommune har signert en avtale med I Parchi Letterari– Litterære Parker – et italiensk nettverk av lokalsamfunn hvor man kan oppleve unike landskap, historier og tradisjoner med rot i litteratur og poesi.
Direktør Stanislao de Marsanich møtte kultursjef Guro Honningdal for signering av avtale på Ibsengården på Snipetorp i Skien. I Parchi Letterari har spennende måter å jobbe på, med tanker om hvordan forfatterne og deres verk er viktig i samhandling med de mange historiene, miljøene, monumentene, tradisjonene, steinene, trærne, elvene, stiene og individene som kommer sammen i landskapet som binder menneske og miljø i en stadig utviklende kulturell sammenveving.

Signering Av Intensjonsavtale Med I Parchi Letterari
Signering av intensjonsavtale med I Parchi Letterari
Til toppen