Barn og unge

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


På denne siden finner du informasjon om kulturtilbud de ulike enheter i Skien kommune tilbyr barn og unge

Kontingentkassa

Målgruppa for kontingentkassa er barn og unge i alderen 6 år til de er ferdige med videregående skole, som er berørt av fattigdomsproblematikk og har bostedsadresse i Skien. Støtten skal dekke kontingent eller utstyr som er nødvendig for å delta i organisert fritidsaktivitet. Vi gir inntil kr. 3.000,- pr. person i året. Tilskuddet gis for ett år av gangen og er å regne som en engangsstøtte. Les mer om kontingentkassa og søk støtte her.

Appelsina litteraturfestival

Skien kommune arrangerer årlig en litteraturfestival for barn og ungdom kalt Appelsinia litteraturfestival. Festivalen arrangeres i samarbeid med Den kulturelle skolesekken i Telemark, Telemark fylksbibliotek og Litteraturhuset i Skien. Appelsinia har egne nettsider som du finner via lenken.

Den kulturelle skolesekken

Den kulturelle skolesekken legger til rette for at elever i grunnskolen gis tilgang til kunst - og kulturuttrykk av mange slag. Hvert år utarbeides det et DKS-program for elevene i Skien. Programmet inkluderer mellom annet museumsbesøk, tur på Telemarkskanalen, en litteraturfestival og en filmfestival.

Den kulturelle skolesekken i Skien har egne nettsider hvor du finner hele programmet.

Kulturskolen

Kulturskolen i Skien finner du ved å følge lenken.

Lørdagsbarn

Lørdagsbarn er et profesjonelt kulturtilbud til barn og barnefamilier. Lørdagsbarns sesongprogram finner du her.

Non-stop - et tilrettelagt fritidstilbud for ungdom

Non-stop er et tilrettelagt aktivitetstilbud for ungdom mellom 12-18 år. Non-stop holder til i Menstadhallen hver torsdag fra kl. 18-21. 

Pusur - et tilrettelagt fritidstilbud for barn

Pusur er et tilrettelagt fritidstilbud for barn mellom 2-12 år. Pusur har aktivitet i Menstadhallen hver tirsdag fra kl. 17-19.30.

Ungdomsrådet

Vi jobber for deg som er ungdom i Skien!

Ungdomsrådet består av representanter fra ungdomsskoler og videregående skoler i Skien, foreninger og fritidsentre. Leder er Andrea Gulbrands, nestleder er Bliss B. Ibambasi (valgt sep. 2020). Ungdomsrådet kan kontaktes via koordinator Frederik Lervåg

Mer om ungdomsrådet finner du her.

 

Team Fritid - fritidstilbud til ungdom

Team Fritid tilbyr kultur- og fritidstilbud til barn og unge i Skien kommune.

Vi har ungdomsklubber, flere «etter skoletid»-tilbud og vi arrangerer diverse aktiviteter og arrangementer for og med ungdom. Vi jobber kontinuerlig med å utvikle nye tilbud, samt videreutvikle eksisterende tilbud, basert på ungdommenes egne ønsker og behov. I tillegg jobber vi med forebygging og integrering i tett samarbeid med SLT, politiet og barnevern.

Sjekk ut sidene våre fritidskien.no

 Fritidsklubber

HvorNavnAldersgruppeDag og tidspunktAktiviteter
Åfoss Funkis 5.-8. klasse Tirsdag 17.30 - 20.30   
Klyve Toffo 5. - 7. klasse Torsdag 14.00 - 17.00  
Gulset Underground 12 - 18 år  Fredag 14.00 - 17.00  

Etter skoletid tilbyr hallaktiviteter og enkel brødmat/matservering for ulike aldersgrupper.

Etter skoletid tilbud

Vi har «etter skoletid»-tilbud tilknyttet ungdomsskolene i Skien. «Etter skoletid» er et åpent tilbud med enkel matservering som brødmat, suppe, gryter eller lignende. Her varierer det mellom organiserte og frie aktiviteter, programmert av teamet i samarbeid med ungdommene selv. Alle «etter skoletid»-tilbudene har tilgang til hall eller gymsal.

HvorAldersgruppeDag og tidspunktAktiviteter
Kongerødhallen 8. - 10. klasse Tirsdag 14.00-17.00  
Gjerpenhallen 8. - 10. klasse Tirsdag 14.00-17.00  
Mælahallen 8. - 10. klasse Onsdag 14.00-16.30  
Menstadhallen 8. - 10. klasse Torsdag 14.00-16.30  
Gimsøy ungdomsskole 8. - 10. klasse

Onsdag 14.00-16.30

 
Gulset 8.-10. klasse

Fredag 14.00-17.00

 

Positiv Fritid

Hver mandag fra 17.00 – 21.00 har vi et åpent fritidstilbud for ungdom i Skien. Her tilbyr vi alt fra kinokvelder, isbading, tur til klatreparken osv. Tilbudet formidles via miljøterapeut på den enkelte ungdomsskolen.
Kontaktperson: kjetil.berge@skien.kommune.no

Kurs- og workshops på Gimsøy

Etterskoletilbud for Gimsøy hver onsdag fra kl.14.00 til 16.30. Gratis mat og drikke, airhockey, playstation, fotballspill med mer, og godt humør. Kontaktperson: linda.rognlien.semb@skien.kommune.no

UngdommeLie - ungdomstilbud på Lie bydelshus

Graffiti
Vi holder stadig kurs og workshop hvor graffitiwriter Ammar Gunic lærer vekk  bokstavdesign, piecedesign, fargebruk, sprayteknikk og mye mer. Man kan også å bli medlem i klubb/crew hvor man får tilgang til rimelig leie av utstyr/spray/grunning, tilgang til beskyttelsesutstyr, tilgang til kreativt verksted og skissematreale på Lie Bydelshus, egen FB-gruppe og egen Writers Bench t-shirt. Medlemskap koster 250,- pr. semester.
Kontaktperson: Heidi.bekkevold@skien.kommune.no

Digital tegning: Vi arrangerer kurs i bruk av tegnebrettet Wacom og tegneprogrammet Krita. På huset har vi 6 Wacom tegnebrett og tilgang til Krita tegneprogram på 8 PC’er. Gamingrommet vårt er tilgjengelig for tegnere på torsdager, mellom 14:00 og 20:00 så ta gjerne turen innom. Kontaktperson: Heidi.bekkevold@skien.kommune.no

Cosplay/kreativt verksted: Ungdom mellom 13 og 26 har et eget kreativt verksted på Lie, spesielt tilrettelagt dere som er interessert i cosplay, men åpent for all kreativt arbeid! Vi har et stort rom med egne arbeidsbenker, symaskiner, limpistoler, dremler, varmepistoler, loddeutstyr, verktøy til lærarbeid, og til og med eget snekkerverksted! Det kreative verkstedet er åpent for medlemmer mandag, tirsdag og torsdag. Som medlem har man også mulighet til å låne rommet utenfor disse tidspunktene etter avtale med huset. Det kreative verkstedet er åpent og gratis for alle på torsdager. Vi arrangerer stadig kurs og workshop innen relevante tema for cosplayere.

Medlemskap koster 350,- pr. semester
Kontaktperson: Heidi.bekkevold@skien.kommune.no

Gaming: LieSpawn gamingklubb er åpen for ungdom mellom 13 og 18 år. Her kan du melde deg inn på en fast dag i uka, hvor du kan møte andre og spille på nye gode gaming pc’er. Klubben arrangerer også enge gaming arrangementer og mini lan som en kan være med på. Medlemskap koser 250,- per. semester. 

Kontaktperson: Per-Anders.Gundersen@skien.kommune.no

Ungdomstilbud på Menstad

Menstad kan rock! Sammen med ungdom har vi satt i stand et øvingsrom (Bula) for band i kjelleren på Menstad bydelshus. Rommet er fullt innredet med instrumenter og utstyr. Her kan band booke seg inn selv i egen øvingskalender og øve i tidsrommet 15.00-19.30 hver dag.

Medlemsskap koster 250,- per halvår for hvert bandmedlem og alle må skrive under på kontrakt om bruk av rommet ved innmelding. Hvert band har en representant som sitter i styret.
Kontaktperson: anders.hogli@skien.kommune.no

Musikktilbud på Gulset

DJ gruppe
Vi holder til på klubben Underground og har treninger på mandager kl 14.00 – 17.00. Vi holder introkurs to ganger i året i starten av hvert halvår. Her får man tilgang til utstyr, trening, øving, osv. Vi er et kollektiv av maks 10 mennesker som bidrar til masse aktiviteter. Alt fra skoleball/fest, klassefest, klubb aktiviteter, GalaxeGLOW og mange andre spille muligheter. Om du er interessert, send en melding til oss på Instagram, Facebook eller SnapChat; brukernavn uggulset. Du kan også sende epost til christopherpaul.white@skien.kommune.no

Studiogruppe

Vi møtes på torsdager kl 18.00 – 21.00 og holder til i samme bygg som Underground, Gulset. Her er det mulig å lære mer om produsering/beat making, andre måter å lage elektronisk musikk osv. Etter hvert vil det være mulig å booke seg inn i et fullt utstyrt studio. Mer info kommer. Samtidig får man også mulighet å lære om lyd- og lysteknikk for bruk på konserter, teater, osv. Vi bistår også på alle aktiviteter som DJ gruppen jobber med. Om du er interessert, send en melding til oss på Instagram, Facebook eller SnapChat; brukernavn uggulset. Du kan også sende epost til christopherpaul.white@skien.kommune.no

Podcast gruppe
Vi holder også til i samme bygg som Underground, Gulset og har tirsdager fra ca kl 15.00 – 20.30. Vi holder intro kurs to ganger i året og når man har tatt det, får man lov å booke innspillingstider i studioet. Her kan du spille inn podcast på utstyr i verdensklasse og få lagt ut på mange plattformer, som ITunes, Spotify, YouTube, osv. Om du er interessert, send en melding til oss på Instagram, Facebook eller SnapChat; brukernavn uggulset. Du kan også sende epost til christopherpaul.white@skien.kommune.no

Bydelshuskaféene

Alle kafeene på bydelshusene har egen ungdomsmeny til rabatterte priser. Kafeene kan brukes som møteplass for ungdom enten de ønsker seg en matbit, gjøre lekser sammen eller bare for å være sosial med andre. Har du noen gode idéer til arrangementer eller matretter som kan gjennomføres for ungdom i kafeen/på bydelshuset? Ta kontakt med kulturformidlerne i TeamFritid!

Andre arrangementer/tilbud

GalaxeLan
GalaxeLan er et årlig dataparty som avholdes i oktober, i Skien Fritidspark.

Ferieaktiviteter
Vi tilbyr ulike ferieaktiviteter i sommerferien, vinterferien og høstferien. Disse er ulike fra år til år og i de ulike feriene, og offentliggjøres nærmere hver ferie.

UKM
Teamfritid samarbeider med kulturenheten i Porsgrunn rundt Ung Kultur Møtes (UKM). UKM er et konsept for fremvisning og dyrkning av kreative hobbyer og utrykk hos ungdom. Her arbeider vi sammen med Unge Arrangører for å sette opp en eller flere konserter, forestillinger, utstillinger, workshops, kurs eller lignende for og av ungdom i Grenland. UKM har tidligere foregått på Ibsenhuset, Ælvespeilet og på flere små scener rundt om i både Porsgrunn og Skien.
Kontaktperson: Heidi.bekkevold@skien.kommune.no

Kontaktinformasjon

For mer informasjon om tilbudene våre finner du oss på facebook, instagram, discord og snapchat. Du kan også sende oss mail. Fagansvarlig for ungdomstilbudene er Fredrik Lervåg.
Publisert: 24.10.2016 14:21
Sist endret: 05.10.2021 14:47