Idrett

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Koronavirus - forbud mot idrettsaktiviteter

Vedrørende forbud mot organiserte idrettsaktiviterer, les informasjon fra Norges idrettsforbund her.

Idrettsanlegg

Skien kommune har driftsansvar for seks idrettshaller og ett basseng. Anleggene benyttes av skolene på dagtid og av idrettslagene på kveldstid.

Gjerpenhallen

Gjerpenhallen åpnet høsten 2006 og er en idrettshall med en håndballflate som kan deles i tre saler. Hallen har også klatrevegg i den ene salen. Hallen brukes for det meste til håndball, volleyball, drill og klatring. Det er plass til ca. 300 personer på tribunen.

Gulsethallen

Gulsethallen er en idrettshall med en håndballflate som kan deles i fire saler. Hallen brukes hovedsakelig til håndball, innebandy og turn. Hallen blir brukt til treninger, kamper og turnoppvisning. Det er plass til ca. 300 personer på tribunen. Skien bryteklubb har eget treningsrom.

Gulsethallen har  et basseng som er åpent for publikum tre dager i uken og blir brukt som treningsarena for Skien svømmeklubb to dager i uka.

Åpningstider for bassenget i Gulsethallen:

Mandag - onsdag - fredag kl. 1600-2200.

Gulsethallen er stengt i skoleferier og på helligdager.

Billettsalget avsluttes 1 time før badet stenger.

  Barn Voksne
Enkeltbillett kr. 30,- kr. 60,-
Klippekort - 12 klipp kr. 3000,- kr. 600,-
Kongerødhallen

Kongerødhallen åpnet høsten 2011 og er en idrettshall med en håndballflate som kan deles i tre saler. Hallen brukes for det meste til innebandy og håndball. Den har plass til ca. 300 personer på tribunen.

I tilknytning til hallen ligger det et stort nærmiljøanlegg med en sosial møteplass for ungdom hvor man kan drive med sandvolleyball, basket, håndball og skating samt to 5`er fotballbaner med kunstgress. I et nærmiljøanlegg skal det ikke foregå organiserte treninger.

Menstadhallen

Menstadhallen åpnet høsten 2011og er en idrettshall med en håndballflate som kan deles i tre saler. Hallen brukes for det meste til håndball, badminton, bueskyting og aerobic. Den har plass til ca. 300 personer på tribunen.

I tilknytning til hallen ligger det en fotballbane med kunstgress (60x40). Dette er nærmiljøanlegg og her skal det ikke foregå organiserte treninger.

Mælahallen

Mælahallen åpnet høsten 2008 og er en idrettshall med en håndballflate som kan deles i tre saler. Det er ingen tribuneplass i hallen. Mælahallen benyttes som treningshall og brukes i hovedsak til basket og håndball.

I tilknytning til hallen ligger det en fotballbane med kunstgress (60x40), asfaltert håndballbane, streetbasketbane og sandvolleyballbane. Dette er nærmiljøanlegg og her skal det ikke foregå organiserte treninger.

Ved behov for organisert trening på kunstgresset avtales dette særskilt med kulturkontoret.

Stevnehallen

Stevnehallen er en idrettshall som kan deles i tre håndballbaner. Bane 1 og 2 har mobilt sportsgulv og brukes i hovedsak til håndball og fotball.  Bane 3 brukes i hovedsak til turn og bryting.

Hallen er uten tribuneplass og blir derfor brukt som ren treningshall. Garderober ble anlagt i 2016.

Utleie av idrettsanlegg

OBS: På grunn av situasjonen med koronaviruset utvider vi søknadsfristen i år til 5. april 2020.

Skien kommune har ansvaret for drift av 6 idrettshaller og 1 basseng. I tillegg leies anleggene ved Skien fritidspark ut. Det kan søkes om sesongleie i disse anleggene alle hverdager fra kl. 1630 til 2200.

Alle som ønsker å søke om sesongleie, må benytte elektronisk søknadsskjema. Søknadsfrist er 15. mars hvert år.

Sporadisk leie av idrettshaller bookes via Skien fritidspark. Kontaktperson: Kenneth Berg, tlf: 35 54 10 00

Sjekk ledige tider.

Søk om sesongleie

Tilskuddsordninger for idrett

Det er ulike  tilskuddsordninger for lag og foreninger i Skien.

Tilskudd aktivitetsmidler idrett

Idrettslag kan søke om tilskudd til arrangementer og tiltak som fører til økt fysisk aktivtet.

Tilskudd aktivitetsmidler idrett

Tilskudd kommunale anleggsmidler

Idrettslag som bygger egne anlegg kan søke om kommunale anleggsmidler under forutsetning av at bystyret setter av midler til dette.

Tilskudd kommunale anleggsmidler

Tilskudd statlige spillemidler

Kulturkontoret forvalter spillemiddelordningen

Tilskudd statlige spillemidler

Kontigentkassa

Skien kommune har en kommunal kontingentkasse hvor lag og foreninger kan søke om midler slik at barn og unge berørt av fattigdomsproblematikk kan delta på fritidsaktiviteter i nærmiljøet.

Kontigentkassa

Tilskuddsportalen

Tilskuddsportalen er en nettportal som gir full oversikt over støtte- og tilskuddsordninger for frivilligheten. Skien kommune abonnerer på Tilskuddsportalen og tilbyr foreninger i Skien å registrere seg her gratis.

Tilskuddsportalen

Tilskuddsportalen er en nettportal som gir full oversikt over støtte- og tilskuddsordninger for frivilligheten. Skien kommune abonnerer på Tilskuddsportalen og tilbyr foreninger i Skien å registrere seg her gratis.

Skien idrettsråd

Skien idrettsråd er idrettens øverste organ i kommunen og er idrettens talsrør inn i kommunen.

Leder av Skien idrettsråd er Dag Nielsen,  dag.nielsen@megaflis.no

Idrettsforeninger i Skien

I Skien er det 294 idrettsforeninger, og tilbudet om aktiviteter er mange. Oversikt over de ulike foreningene finnes her.

Hvordan starte idrettslag

Ønsker du å starte en idrettsforening?

Telemark idrettskrets er behjelpelig med dette, det finnes mer informasjon om hvordan man starter et idrettslag her.

Publisert: 21.10.2016 11:09
Sist endret: 16.03.2020 12:29