Lørdagsbarn

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Lørdagsbarn er et profesjonelt kulturtilbud for barn i barnehagealder og i småskolen og deres familier.  Vi følger myndighetenes smittevernregler. Dette innebærer at det må være minst 1 meter mellom publikummere som ikke tilhører samme hushold. Alle barn må sitte på stoler sammen med foresatte, ikke foran scenen på puter på gulvet. Billetter bør fortrinnsvis kjøpes på forhånd og over nettet. Alle publikummere må registreres med navn og telfonnr, slik at vi kan smittespore om det blir nødvendig. Kjøper du billett over nettet,  får vi de opplysninger som trengs. På gratisarrangementer og ved billettsalg i døra, må vi registrere navn og telefonnummer ved ankomst.

Ta en potet - og trykk!

29. august kl. 12.00 og 14.00, Brekkeparken
 

Visste du at poteta har nesten alt kroppen trenger og at det er den tredje viktigste matplanten i verden?
Under Mersmak i Brekkeparken skal vi finne ut mer om denne rare poteta og hva som skjedde da den kom til Norge for første gang. Og så skal du få lage potettrykk på tekstil. Har du gjort det før? Da skjærer vi ut figurer på poteta og lager morsomme trykk på ulike ting med maling. Blir du med?

Passer for barn fra 3 - 12 år. Begrenset plass.
Forhåndspåmelding med betaling (kr. 50,- ) ved oppmøte.
Mer info på www.telemarkmuseum.no og www.facebook.com/BrekkeparkenTelemarkMuseum
Arr. Telemark Museum.

Knuff og Klem

5. september kl. 12.00 og 14.00, Teater Ibsen

Pirater er røffe og rå, slår deg gul og blå! Det mener i hvert fall kanonmann Knuff. Kaptein Klem er derimot ikke helt enig. Han mener det er mye viktigere å synge, danse og trene opp nye lokale minipirater. Bli med på en anarkistisk og rampete piratforestilling med knall og fall. Der Knuff og Klem, uten å være helt enig i hvem om er kaptein eller hva som egentlig er formålet med besøket, inviterer til en musikalsk og fysisk piratstund der publikum blir servert piratskole, spisekonkurranse, sverdkamp og mye mer.
Av og med Henrik Bøe Larsen og Tobias Vik.
Passer for barn fra 3 år. Vaffelsalg fra kl. 11.
Bill. kr. 70,- på www.teateribsen.no
Arr. Teater Ibsen.

Lørdagsbarns Telemarksutstilling

12. september kl. 14.00, Skiens Kunstforening i Ibsenhusets foaje

Skiens Kunstforening inviterer til omvisning i Telemarksutstillingen 2020 og workshop hvor lørdagsbarna får lage sin egen utstilling. Telemarksutstillingen er en gruppeutstilling med et mangfold av uttrykk og materialer. Vi samtaler om enkelte kunstverk i utstillingen. I workshopen blir barna utfordret til å reflektere og lage skisser til et kunstverk de ville sendt inn til Telemarksutstillingen. Ville de laget en tegning, en skulptur, et maleri? Hvilke farger ville de brukt og hva slags form og i hvilke materialer?
Passer for barn fra 4 år. Gratis adgang.
Arr. Skiens Kunstforening.

Lørdagsbarn maler landskap

19. september kl. 12.00, Telemark Kunstsenter 


Utsnitt av “Det er flere” malt av Øystein Selmer.
Foto: Verena Winkelmann.

Telemark Kunstsenter inviterer til omvisning i utstillingen til kunstneren Øystein Selmer, etterfulgt av  verkstedsaktivet i KunstLABBEN. I utstillingen får barna oppleve Selmers landskap og inspirasjon fra naturen. Vi stiller spørsmålene: Hva er egentlig et landskap? Hvor nær eller langt fra må vi se motivet fra for å kunne alle det et landskap. Hvilket landskap er det der du bor? Etter samtalen får barna male egne landskap.
Passer for barn fra 6 år og oppover.
Bill. kr. 70,- Påmelding med navn og alder til post@telemarkkunstsenter.no
Arr. Telemark Kunstsenter.

Klangbein

26. september kl. 14.00, Peer Gynt i Ibsenhuset

Klangbein er en av Norges mest spilte konsertforestillinger for barn, og handler om to gode venner. Musikerne Ole Jørn Myklebust (trompet) og Morten Barrikmo (klarinett) bruker musikk og mimikk på en leken og treffsikker måte, og tar med publikum på en musikalsk, emosjonell og ikke minst morsom reise i stemninger og hverdagssituasjoner som barna lett kan gjenkjenne.
Bill. kr. 70,- kjøpes på www.ibsenhuset.no
Arr. Skiensjazzdraget.

Baldrian og Musa: Passe hatt

3. oktober, kl. 14.00, Peer Gynt i Ibsenhuset

Baldrian og Musa kommer til Lørdagsbarn med dukketeaterforestillingen «Passe Hatt».
Baldrian og Musa bor sammen, men passer det at en mann og en mus bor sammen? I denne forestillingen handler det mye om å passe eller ikke passe, og om hva vi gjør med det. Når Baldrians hatt ikke passer, er det da hodet som er for lite, eller hatten som er for stor? Naboen til Baldrian og Musa er veldig sikker på hva som passer seg, og mener at det ikke passer å ha mus i hus. Det blir etter hvert ikke lett å være Musa. Baldrian har det heller ikke lett med de valgene han må ta. Hvordan det går til slutt er det ikke godt å si … Kanskje naboen får så «hatten passer"?

Forestillingen passer best for barn over 3 år.
Bill. kr. 70,- kjøpes på www.ibsenhuset.no
Arr. Ibsenhuset.

Høstferiefilm

10. oktober kl. 12.00, Odeon kino Skien

Første lørdag i høstferien inviterer Odeon kino på Lundetangen alle lørdagsbarn til å se nye familiefilmer til reduserte priser. Følg med på kinoens hjemmeside www.odeonkino.no eller på www.skien.kommune.no/lordagsbarn når det nærmer seg, så ser du hvilke filmer som tilbys til Lørdagsbarn-pris, kr.  70,-
Arr. Odeon kino Skien.

Norberts nye nabo

17. oktober kl. 12.00 og 14.00, Teater Ibsen

Foto: Merethe Nilsen.

Stakkars Norbert. Han er redd for nesten alt, han. Norbert er redd for mørket, redd for høye lyder, skumle hunder og gamle damer. Det er ikke lett å være Norbert. Men en dag, en helt vanlig dag, ja, en dag som det her egentlig, får Norbert en ny nabo. En nabo som ikke ligner på han. En nabo som har reist over havet, fra den andre siden av verden. Og som har opplevd å være mye reddere enn det Norbert noen gang har vært.

Passer for barn fra 3 år. Vaffelsalg fra kl. 11.
Bill. kr. 70,- på www.teateribsen.no
Arr. Teater Ibsen.

Ali Baba og Baba Lille Lam

24. oktober kl. 13.00, Eyolf i Ibsenhuset

Foto: Kai Hansen

Då Igor var liten budde han på asylmottak og fekk mange fetrar der. Favorittfetrane hans var Ali Baba, Baba Lillelam og Lille Lam Nam Ham frå Vietnam. Saman leikte dei med nordmenn og andre rare skapningar og lagde songar. Så reiste alle fetrane kvar sin veg. Igor tok songane med i studio og tente masse pengar på dei, og no vil han dele pengane med fetrane. Men fetrane er ikkje til å spore opp. Tru om dei er å finne nokon stad?
Manus og skodespel: Igor Dunderovic
Gitar og lyddramatikk: Nenad Mihajlovic

Bill. kr. 70,- kjøpes på www.ibsenhuset.no
Arr: Kulturkontoret i samarbeid med Ibsenhuset.

Skrekkeparken

31. oktober kl. 16 - 20, Brekkeparken

Denne lørdagen feirer vi mørketida i Brekkeparken.Det blir spenning og skumle historier, aktiviteter og formidling for store og små. Mer info på www.telemarkmuseum.no og www.facebook.com/BrekkeparkenTelemarkMuseum.

Passer for barn fra 6 år og oppover. Begrenset antall plasser og registrering av publikum.
Bill. kr. 100,- på ticketco. 
Arr. Telemark Museum.

Dovendyr-boogie

7. november kl. 13, Brunosten Skien bibliotek

Alle dyr har en egen melodi, men dovendyret Doris sin sang er sporløst forsvunnet! Løsningen blir å dra ut på landeveien og lete. På sin kronglete vei møter hun andre dyr, som ikke har hørt hennes melodi, men gjerne  synger sin egen sang. Bli med og syng, du også! Medvirkende Hilde Norland Gundersen og Espen Gjelstad Gundersen. 

Passer for barn fra 2 år.
Gratis, men begrenset plass. Registrering påkrevd via www.skien.bibliotek.no
Arr. Kulturkontoret i samarbeid med Skien bibliotek.

Solitutti

14. november kl. 14.00, Peer Gynt i Ibsenhuset

Foto: Knut Sørhusbakken.

Når Solitutti besøker Lørdagsbarn får du oppleve stemmelyder som har eksistert så lenge det har  vært mennesker på jorda. Stemmekunstner Ruth Wilhelmine Meyer og cellist Isak Anderssen vil alene og sammen med publikum fortelle historier helt uten ord – kun med lyder.
Solitutti er en forestilling med musikken som omdreiningspunkt. Fra stillhet til støy, fra kjent til ukjent, fra vanlig til overraskende – alltid i en veksling mellom musikerne og publikum i en stadig musikalsk dialog. All kommunikasjon vil foregå nonverbaltgjennom kroppslige gester og stemmelyder for  å la publikum bli en del av lydlandskapene.

Anbefales for de mellom 6 og 13 år, men passer for alle!
Bill. kr. 70,- kjøpes på www.ibsenhuset.no
Arr. Ibsenhuset.

Spikke, sage, stikke, lage

21. november kl. 10.00 – 16.00, Lundegata 13

Grenland Husflidslag inviterer til julemarked og juleverksted for barn i Skien prestegård i Lundegata. Under kyndig veiledning kan du få prøve deg på nålefilting og spikkking i tre.

Gratis adgang, men begrenset plass. Vi slipper inn flere lørdagsbarn så fort noen forlater verkstedene og vi får plass til fler. Enkel kafé.
Passer best for dem over 4 år.
Arr. Grenland Husflidslag.

Meg og kammeraten min

28. november kl. 14.00, Peer Gynt i Ibsenhuset

Nok en gang kan barn i alle aldre glede seg over nye doser fine, absurde, tankevekkende, morsomme og underfundige sanger med ditto tekster, eller omvendt, signert en duo som ytterlig befester sin posisjon som vår tids Knutsen & Ludvigsen. Duoen Meg og kammeraten min er uimotståelig, der de kombinerer popteft, leken humor og reflektert alvor med sin musikalitet, inkluderende væremåte og avvæpnende sjarm. Meg og kammeraten min er Martin Hagfors (Meg) og Erik Johannessen (kammeraten). Martin er kjent som en av landets mest respekterte låtskrivere, Erik som trombonist, arrangørog multiinstrumentalist fra blant andre Jaga Jazzist.

Bill. kr. 70,- på www.ibsenhuset.no
Arr. Ibsenhuset.

Lørdagsbarn fanger tiden!

5. desember kl. 12.00, Telemark Kunstsenter

Maleri av Munan Øvrelid. Foto: Verena Winkelmann.

Bli med på omvisning i utstillingen «Tidsbilde” med Munan Øvrelid (maleri), Else Marie Hagen (fotografi) og Verena Winkelmann (fotograf). Verena står bak konseptet i utstillingen, hvor hun stiller spørsmålet “Hva er  nå…?” Utstillingen benytter blant annet direkte streaming og Snap som elever i Telemark har tatt. Vi snakker om tid, hvor vanskelig det er å fatte og forholde seg til og hvordan vi kan fange tiden i et bilde. Barna inviteres inn i KunstLABBEN for å lage et kunstverk de kan gi bort i gave.
Varer til ca kl. 14.

Passer for barn fra 6 år. Bill.kr. 70,- Påmelding med navn og alder til post@telemarkkunstsenter.no
Arr. TKS.

Vinter - vått i vått

12. desember kl. 14.00, Skien Kunstforening i Ibsenhusets foaje

Skiens Kunstforening inviterer til omvisning i julekunstutstillingen, med påfølgende maleverksted. Utstillingen er en gruppeutstilling med arbeiderhovedsakelig av lokale kunstnere. Etter omvisning vil barna få mulighet til å lage fantastiske julekort eller små malerier som kan rammes inn og bli flotte julegaver. Vi maler gnistrende vinterlandskap og snøkrystallbilder hvor vi bruker “vått i vått”-teknikken med vannfarger og salt. Barna får en enkel innføring i fargelære og“vått i vått”-teknikken før vi begynner å skape.
Passer for barn fra 4 år. Gratis adgang.
Arr. Skiens Kunstforening

 

Kontakt oss:

Spørsmål eller henvedelser om Lørdagsbarn kan rettes til kulturkontoret ved Eli Haugland, mobil 95 00 15 66.

Skien kommune har mottatt inkluderingsmidler fra Bufdir til Lørdagsbarn. Lavinntektsfamilier kan ta kontakt med Servicesenteret i Skien for å få fribilletter til arrangementene.

 

Publisert: 22.11.2016 09:59
Sist endret: 14.07.2020 13:13