Lørdagsbarn

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Lørdagsbarn er et profesjonelt kulturtilbud for barn, i barnehagealder og i småskolen og deres familier. Lørdagsbarn har programrekker vår og høst. Høstsesongens program finner du under.

Blåstrå

25. aug. kl. 13.00, på Handelstorget under Mersmak

 

Kom og bli med på tur! Med gitar, banjo, kontrabass
og trestemmig sang tar Signe Wiig Salvesen, Espen
Svenungsen og Sondre Ljoså oss med inn i bluegrassens verden og til sine favorittsteder. Vi får bli med til “Sukkerfjell” (Rocky Top) hvor man kan spise godteri dagen lang og være oppe så lenge man vil! Og vi får møte “Eplekjekk” (Applejack), en mann som er supergod til å plukke og spise epler og spille banjo. Trioen spiller bluegrass med liv og lyst, tekst-ene er oversatt og tilpasset barn.
Gratis adgang. Arr: kulturkontoret.

Luft og kjærlighet

1. sep. kl. 13.00, kulturskolen

 

Stakkars Kalle Trompet er lei seg. Han liker den smekre Siri Trombone, men hun vil være kjæreste med den rampete, bråkjekke Saxofon-Kjekkasen. Hva skal han gjøre? Kalles bestevenn, Tuba-Lars, setter i gang for å hjelpe sin venn. Går det bra til slutt? Et blåseinstrument trenger jo bare to ting for å være lykkelig…
Lars Andreas Haug bruker blåseinstrumenter, originalskrevet musikk, improvisasjon og barnas egen fantasi til å fortelle historien om ”Luft og kjærlighet”.
Bill. kr. 70,- i døra. Arr: Skiensjazzdraget.

Reisen - en dyrefabel

8. sep. kl. 13.00, Brunosten (Skien bibliotek)

“Det kan hende at du må reise, og at det blåser så mye at du glemmer hvem du er og hvor du kommer fra.”  Veronica Salinas forteller fra sin egen bok Reisen. Den handler om ei and som i en kraftig storm havner på et fremmed sted. Her må anda lære seg et nytt språk og nye væremåter, og ikke minst få nye venner. Kanskje får vi også noen smakebiter fra Veronicas nyeste bok Skyggen? Passer for barn fra 3 år. Gratis adgang, men begrenset plass.
Arr: Skien bibliotek.

Meg og kammeraten min

15. sep. kl. 13.00, Handelstorget

Kunne du tenke deg en ny kammerat?
På Appelsinia litteraturfestivals siste dag kommer selveste Meg og kammeraten min (Martin Hagfors og Erik Johannessen) til byen. Martin er en av landets mest respekterte låtskrivere og Erik har bak-grunn fra bl.a Jaga Jazzist. Sammen har de turnert land og strand med sitt fantastiske barnekonsept. Mange sammenlikner dem med Knutsen & Ludvigsen, og denne konserten passer både for unger og for voksne – med sin underfundige og lune humor!
I tillegg blir det salg av bruktbøker, lesestund, bok-bretteverksted og utstillinger (fra kl.12-15) på og rundt Handelstorget. Gratis adgang.
Arr: Appelsina litteraturfestival.

Åpen brannstasjon

22. sep. kl. 10–14, Skien brannstasjon

Besøk Skien brannstasjon under Brannvernuka 2018. Her kan du oppleve utrykning til og slokking av bilbrann. Du kan ta en tur opp i liften, prøve en brannslange og se på brannbiler og annet utstyr på brannstasjonen. Prøv deg på rebusløypa som fører deg rundt på hele brannstasjonen, med feieravdeling og verksted. Du kommer også innom slangevaskeri, soverom og utrykningsgarderoben med alt brannmannstøyet. Det er en liten premie til alle barn som fullfører rebusløypa.
Arrangementet er gratis og passer for alle.
Arr: Skien brann- og feiervesen.

Rockebandet PLOPP

29. sep. kl. 14.00, Ibsenhuset

PLOPP tar barn på alvor og serverer spreke egenkomponerte rockelåter med tekster tilrettelagt for barn. PLOPPs musikk og tekster skal låte fett og fenge både store og små rockere.
Det blir sanger om venner, sommeren, el-bil, hvordan man teller på forskjellige språk, bursdag, lus og om at alt det gode starter på p: pizza, pølser, yeh yeh yeh! I tillegg blir det barnas Beat for beat (miniidol) hvor barna får komme opp og synge kjente barnesanger i rockedrakt. For barn fra 3–10 år.
Bill kr. 70,- på www.ibsenhuset.no
Arr: Ibsenhuset.

Rasmus og Robyn besøker kongen

6. okt. kl. 12.00 og 14.00, Teater Ibsen.

 

Rasmus Svarttrost og Robyn Rødstrupe skal til Fuglekongen for å motta medalje. På veien gjennom den store skogen møter de Fossekallen som er bekymret for barnebarna sine, Elgen som har fått en plastikkpose i geviret sitt og Rotfolket som har fått hele sin verden snudd på hodet. De modige fuglene tar med problemene til den intetanende Fuglekongen som sitter i toppen av et tre og kvitrer bekymringsløst. Rasmus og Robyn besøker kongen er en leken musikalsk fuglefabel om hvor viktig det er å lytte til og åpne seg for de som trenger hjelp.
Ved bruk av lyder, instrumenter og sang blir barna ført lenger og lenger inn i den store, og kanskje litt skumle, skogen.
Anbefalt fra 3 år. Vaffelsalg 1 time før forestillingene.
Bill. kr. 70,- uansett alder.  Forhåndssalg på
www.teateribsen.no  Arr: Teater Ibsen.

Lek i lyden (Sørlandsutstillingen)

13. okt. kl. 14.00, Skiens kunstforening/Ibsenhusets foaje 

Bli med inn i Sørlandsutstillingen og vær med å komponere lyd med kroppen. I utstillingen kan hele familien leke seg med kunstnerne Pigaos og Waarums lydskulpturer. Skulpturene er inspirert av instrumentet theremin, og lyd dannes ved hjelp av bevegelse.
Passer for barn fra 1–10. Gratis adgang.
Arr: Skiens kunstforening.

Barnas verdensdag

20. oktober kl. 11.30, Skien kulturskole og Ibsenhuset 

Få med deg kultur, mat og underholdning fra ulike deler av verden når Barnas verdensdager går av stabelen. I kulturskolens lokaler og i Ibsenhuset vil det være et mylder av folk og mye spennende som skal skje. Her kan du bl.a. være med på rytmelek/stomp, danseverksted, yoga og et japansk verksted. Fullstendig program for dagen vil bli publisert på Skien kommunes nettsider og på Facebook når det nærmer seg.
Gratis adgang, mat kan kjøpes.
Arr: Skien kulturskole og Enhet for kultur og fritid i samarbeid med flere internasjonale foreninger.

Skrekkeparken - trolldom og magi

27. oktober, kl. 16–20, Brekkeparken 

Vi feirer mørketida og forvandler Brekkeparken til Skrekkeparken. Myter og sagn fra Telemark blir fortalt og formidlet i park og stuer på årets utgave av Skrekkeparken. Kanskje dukker trollfolk og skrømt opp? Kanskje får vi se den grå dame?
Detaljert program kommer når det nærmer seg dagen. Mer info på www.telemarkmuseum.no.
Bill. kr. 70,- Arr: Telemark Museum.

Med egne øyne

3. nov. kl. 13.00, Telemark Kunstsenter 

Bli med på kunstworkshop på Telemark Kunstsenter, hvor vi lar oss inspirere av den utstilte kunsten og lager vårt eget “kunstverk”. I skrivende stund er det ikke klart hvilke(n) kunstner(e) som skal ha utstilling på TKS i november, så vi vet ennå ikke hva slags uttrykk eller materialer barna får jobbe med. Men vi setter av godt med tid (2-3 timer) slik at Lørdagsbarna kan jobbe skikkelig med bildet eller skulpturen sin. Mer info på www.skien.kommune.no/lordagsbarn eller på Facebook når det nærmer seg.
Passer for barn fra 6 år. Gratis adgang.
Arr: Telemark Kunstsenter.

Eben og Igor trommer fram en historie

10. nov. kl. 13.00 og 15.00, Folque café 

Rytmekurs for barn som liker historier. Med trommer, stikker og perkusjon kan du lage mange lyder og rytmer. En basstromme kan være en elefant. Mange trommer kan være en bøling elefaner. Små pinner kan være vettskremte vikinger på vei til Afrika for å plante paprika. Alle rytmer og lyder vi lager underveis vil bli en del av historien vi forteller. Kanskje vi blir nødt til å danse også! Du får låne et rytmeinstrument og lærer å bruke det. (Hvis du har din egen tromme, eller djembe, eller annet slagverk må du gjerne ta det med.) 

Ebenezer Akoi er musiker og rytmeinstruktør fra Liberia, Sandefjord og Vadsø. I Vadsø fikk han kulturprisen for å arrangere konserter. Han får hjelp av sin venn Igor som er komiker, historieforteller og bosnier fra Trondheim og Skien. Kanskje alle disse stedene kan bli med i Lørdagsbarnas historie om rytmer og lyder? Bill. kr. 70,- i døra. Arr. Kulturkræsj/Dundervik produksjoner.

Kokken Tor

17. nov. kl. 12.00 og 14.00, Teater Ibsen

Kokken Tor er ingen vanlig kokk. Han lager nemlig verdens beste mat - som han får til å vokse, glitre og eksplodere! Det eneste problemet er at han spiser opp all maten selv. Kjøkkenet hans har vært stengt i flere år, for Tor deler ikke maten sin med noen! Og i hvert fall ikke i dag ... Tor har nemlig bursdag og skal bake verdens beste bursdagskake. På denne helt spesielle dagen har to mus funnet veien inn i kjøkkenet hans. Pål og Lilli snur livet til Kokken Tor på hodet, for han kan jo ikke dele kjøkken med disse to gnagerne!  Og hvordan i all verden skal han klare å feire bursdag når han blir forstyrret hele tiden?
“Kokken Tor” er en leken og humoristisk figurteaterforestilling som handler om både hvor vanskelig og viktig det er å dele. Passer for barn fra 3 år.
Vaffelsalg 1 time før forestillingene.
Bill. kr. 70,- uansett alder.  Forhåndssalg på www.teateribsen.no 
Arr: Teater Ibsen.

1000 knapper og 4 strenger

24. nov. kl. 14.00, Ibsenhuset

Vil du møte to bestevenner som spiller sammen på 1000 knapper og 4 strenger? Almir og Daniel spiller folkemusikk fra Balkan på fiolin og trekkspill. De kan lage utrolig mange rotete, rare eller pipete lyder, og de kan spille superfort med begge hender samtidig. Bli med på konsert!
I en del av verden ikke langt herfra brøt det en gang ut en voldsom krig. Midt oppi dette sto to små gutter på hver sin side av grensen. Det var Daniel og Almir. Daniel var 10 år, spilte fiolin og bodde i det nye landet Serbia. Almir bodde i Bosnia og spilte trekkspill.
Selv om de ikke kjente hverandre, hadde de to guttene en felles drøm: de ville begge bli best på sitt instrument og kunne leve av musikken sin. Da de møttes i Norge, forsto at de kunne spille sammen. De hadde vokst opp med å høre den samme musikken, selv om de kom fra hver sitt land og ikke kjente hverandre. Nå er de bestevenner og elsker å spille sammen...
Bill kr. 70,- på www.ibsenhuset.no  
Arr: Ibsenhuset.

Juleforberedelser på Århus

1. des. kl. 12–15, Århus Gård.

Julen har alltid vært en viktig høytid for de som bor på landet og lever av og med naturen. Adventstida ble brukt til å forberede julefeiringen med skrubbing, slakting og foredling av markens og skogens gaver.
Denne lørdagen inviterer vi store og små til å bli med oss på litt av gårdens juleforberedelser. Vi varmer opp bakstetakkene og fyrer opp i bakerovnen, henter inn ting til pynt i fra skog og fjøs, og kanskje blir det tid til litt julegrøt og historier.
Bill. kr. 70,- pr. barn (søskenmoderasjon).
Arr: Århus Gård, www.aarhusgaard.no

Julemarked i Skien

8. des. kl. 11–16, Handelstorget

Bli med på et ekte julemarked for store og små på Handelstorget. Her blir det garantert julestemning når Lena Barth Aarstad, Jannicke Irwin Abrahamsen og Espen Gjelstad Gundersen serverer julemusikk i både ny og og gammel innpakning kl. 13.

Programmet for julemarkedet i sin helhet:
11.00: Åpning av julemarkedet
12.00: Ponniridning frem til kl 16 (Telemarksgata)
12.00: Jul i Skomakergata, ved Skiens skolemusikk (scenen)
13.00: Lørdagsbarn: Lena & Jannickes jul (scenen)
14.00: Frelsesarmeens hornorkester (torget)
15.00: Vinyl UB fra Skien videregående (scenen)

Omlag 35 utstillere er påmeldt til markedet så her finner du garantert noe godt enten du er ung eller gammel.
Gratis adgang.
Arr: Skien kommune mfl.

Norges Lykkeligste barneshow

15. desember kl. 13.00, Folque Café

Norges Lykkeligste er en veldig leken teatergruppe i Skien. De driver med improvisert teater. Gjennom leking og samarbeid blir forestillingen til etter hvert! Helt uten manus! Men for å kunne lage denne forestillingen trenger regissøren litt hjelp fra barna i salen, for i Norges Lykkeligste Barneshow er det barna som får lov til å bestemme hva teateret skal handle om, hvem som er med og hva som skal skje. Så det så!
Dette blir garantert en morsom og leken time her på Folque Cafe for små og litt større barn.
Passer for barn i alderen 3 – 6 år. Bill. kr. 70,- i døra.
Arr: Norges Lykkeligste i samarbeid med Folque.

 

Kontakt oss:

Spørsmål eller henvedelser om Lørdagsbarn kan rettes til kulturkontoret ved Eli Haugland, mobil 95 00 15 66.

 

Publisert: 22.11.2016 09:59
Sist endret: 26.11.2018 09:26