Lørdagsbarn

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Lørdagsbarn er et profesjonelt kulturtilbud for barn i barnehagealder og i småskolen og deres familier.  Vi følger myndighetenes smittevernregler. Dette innebærer at det må være minst 1 meter mellom publikummere som ikke tilhører samme hushold. Alle barn må sitte på stoler sammen med foresatte, ikke foran scenen på puter på gulvet. Billetter bør fortrinnsvis kjøpes på forhånd og over nettet. Alle publikummere må registreres med navn og telfonnr, slik at vi kan smittespore om det blir nødvendig. Kjøper du billett over nettet,  får vi de opplysninger som trengs. På gratisarrangementer og ved billettsalg i døra, må vi registrere navn og telefonnummer ved ankomst.

Mikkel og reverockerne - Utsatt

9. januar kl. 12.00, Ibsenhusets foajé

Mikkel og reverockerne er noen ordentlige luringer. Vet du hva de gjør? De knabber tekstene fra kjente barnesanger. Makan! Lørdagsbarn byr denne gang på kjente barnesanger i en spesiell innpakning – litt mer rocka enn vi er vant til. Alle vet jo at «Mikkel rev» for eksempel er skrevet av … av … ja, i hvert fall ikke av Mikkel og reverockerne. Noen mener til og med at de jukser med applausen så det skal høres ut som publikum klapper ekstra mye. De er virkelig noen sleipe og sleske karer. Men kanskje det kan bli en bra konsert likevel?

Mikkel og reverockerne består av Øyvind Gravdal,

Jon Arne Bjørnstad og Øyvind Fosgaard.

Passer best for barn i alderen 3 – 7 år.

Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no.  Arr. Ibsenhuset.

Solitutti - Utsatt, forsøkes flyttet.

16. januar kl. 14.00, Peer Gynt-salen i Ibsenhuset

Når Solitutti besøker Lørdagsbarn får du oppleve stemmelyder som har eksistert så lenge det har vært mennesker på jorda. Stemmekunstner Ruth Wilhelmine Meyer og cellist Isak Anderssen, vil alene og sammen med publikum fortelle historier helt uten ord – kun med lyder.

Solitutti er en forestilling med musikken som omdreiningspunkt. Fra stillhet til støy, fra kjent til ukjent, fra vanlig til overraskende. All kommunikasjon vil foregå non-verbalt gjennom kroppslige gester og stemmelyder. Barna får selv erfare lydene i egen kropp, med egen pust og med egen stemme.
I det ene øyeblikket er de tilhørere, i det andre medskapende kunstnere!

Passer best for barn i alderen 6 – 13 år.
Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no 
Arr. Ibsenhuset.

På fanget - Utsatt til høsten 2021

23. januar kl. 12.00 og kl. 14.00, Eyolf i Ibsenhuset

Bli med når Ingrid Nåvik Grønlund synger for de aller yngste barna. Sammen med sine voksne følgesvenner blir barna involvert gjennom tradisjonelle rim, regler og sangleker. Ingrid stiller dessuten med egenkomponert materiale til denne “tett på”-forestillingen. Ingrid er sanger og kordirigent, sangpedagog og vokalist i gruppa “Småting”.

Denne forestillingen passer for barn fra 0 – 3 år. Varer ca. 30 minutter. Det er kun plass til 15 barn og deres voksne følgesvenner per forestilling.
Bill. kr 70,- kjøpes på www.ibsenhuset.no
Arr. kulturkontoret.

Geitekillingen som kunne telle til ti - Avlyst

30. januar kl. 12.00 og 14.00, Teater Ibsen

Dette er en dramatisering av Alf Prøysens kjente og kjære historie. Forestillingen fremføres som musikalsk fortellerteater, og kommuniserer direkte med publikum gjennom en berg og dalbane av fysiske ablegøyer, verbale blomster og matematiske krumspring. Klarer vår helt å telle til ti der han roter seg ut på landet, eller må publikum komme ham til unnsetning? Passer for alle fra 3 år til barnslige voksne.

Medvirkende Peder Opstad, Teater Grimsborken.
Vaffelsalg fra kl. 11.00. Bill. kr 70,- på www.teateribsen.no eller 35 90 50 40. 
Arr. Teater Ibsen. 

Selvportrett-verksted - Avlyst

6. februar kl. 14.00, Skiens kunstforening

Raymond Klæbo var en maler som bodde i Skien i mange år før han flyttet til Vestfold. Han malte mye forskjellig og mange ulike motiver, men et av hovedmotivene hans var selvportrettet. Lørdagsbarna vil først få en liten omvisning i utstillingen hvor vi fokuserer spesielt på selvportrettene hans. Etter omvisningen vil vi kikke nærmere på kjente selvportretter i kunsthistorien. I den påfølgende workshopen får alle muligheten til å utforske og lage sitt eget selvportrett.

Passer for barn fra 4 år. Gratis adgang.
Arr. Skiens kunstforening 

KunstLABBEN - avlyst. Utstillingen er åpen.

13. februar kl. 14.00, Telemark kunstsenter

Bli med Lørdagsbarn på omvisning i utstillingene til Vicente Mollestad, “More Lost Summers of my Youth” og Marius Wang, “Untitled Untangle”.
Smittesituasjonen avgjør om det blir en fysisk workshop med Marius Wang eller om vi skal ha en digital workshop gjennom TKS TV - vår YouTubekanal. Følg med på Telemark kunstsenters hjemmesider for nærmere informasjon: www.telemarkkunstsenter.no
Gratis. Passer for barn i skolealder.
Arr. TKS

Polly-Esther og ønskemonsteret - avlyst.

20. februar kl. 12.00 og kl. 14, Teater Ibsen

Polly-Esther og ønskemonsteret er en leken, visuell og musikalsk forestilling for barn fra 3 – 6 år. Fore-stillingen er basert på Tiril Valeurs bok om Polly-Esther som overvinner sin frykt. Polly-Esther er redd for det meste og derfor ønsker hun seg så innmari et ekte monster. Men hva om monstre ikke er slik man forventer… En historie om å finne styrke og mot der man minst venter det.
Medvirkende: Malin Skjolde og Ragnhild Gravem, Unge Viken. Vaffelsalg fra kl. 11.00.
Bill kr 70,- på www.teateribsen.no eller 35 90 50 40. 
Arr. Teater Ibsen. 

Vinterferiefilm

27. februar kl. 10 – 16, Odeon kino Skien

Den siste lørdagen i vinterferien inviterer Odeon kino på Lundetangen alle lørdagsbarn til å se nyere familiefilmer og kose seg på kino. Disse filmene vises:

Bien Maja og Det Gylne Egget, kl. 10.30, 13.00 og 15.30.

Felix på ville veier, kl. 11.45 og 16.15

Knutsen & Ludvigsen 2 - Det Store Dyret, kl. 10.00 og 14.15.

Lassie kommer hjem, kl. 14.00 og 16.30

Operasjon Nordpolen - Svippen på eventyr, kl. 10.15 og 12.30

Pjokken i flokken, kl. 10.45, 13.15 og 15.30

Trolls - Verdensturne No.Tale, kl. 12.00 og 14.45

Billetter selges til redusert pris, kr 70,- Det anbefales å forhåndsbestille på nettet ford det er begrenset antall plasser på hver forestilling. Arr. Odeon kino Skien.

Tik, Tik, Tik

6. mars kl. 14.00, Peer Gynt-salen i Ibsenhuset

Forestillingen Tik Tik Tik tar barna med til en verden av arabisk musikk og sirkuskunster i et levende og lekent samspill. Safaa har med seg arabiske fløyter og trommer, og han spiller blant annet en nydelig arabisk vuggesang. Han engasjerer barna når han lager magiske lyder og voldsom tromming. Sjongleringskunstner Diego er roligere, han uttrykker seg mye via kroppsbevegelser, sjonglering og manipulasjon av objekter. Samspillet dem imellom er levende og gledesfylt. All kommunikasjon skjer gjennom lyd og bevegelse – alltid med et smil på lur.
Produsert av Samspill International Music Network.

Passer best for barn fra 3 – 12 år. Bill. kr. 70,- på www.ibsenhuset.no. Arr. Ibsenhuset.

Snorlek i prestegården

13. mars fra kl. 11.00, Skien prestegård i Lundegata 13

Bli med å lage en stjernevev i tre. Når stjerna er ferdig lærer du flette fine bånd på den. Bånd som kan brukes som armbånd eller på en nøkkelring. Du får kyndig veiledning av medlemmene i Grenland Husflidslag. Dørne åpner kl.11 og vi slipper inn påmeldte hver hele time fram til om med kl.15.
Påmelding via www.skien.komune.no/lordagsbarn/ fra 1. mars.
Gratis deltagelse. Passer for barn fra 6 år.
Arr. Grenland Husflidslag. 

Nettopp Nora - avlyst

20. mars kl. 11.30, Brunosten Skien bibliotek og kl.14.00 på Gulset bibliotek

På bursdagen til selveste Henrik Ibsen kan du opp-leve et humoristisk møte mellom en kakespisende og kreativ Ibsen og Nora, dukken som etterhvert ikke lenger vil være en dukke. Her møter vi lerkefuglen, ekornet, og får se en ellevill tarantella-dans. Nora blir mer og mer rampete, stjeler makroner fra Henriks bursdagskake, nekter å adlyde ordre, og skriver inn i Ibsens manuset at Nora går.

Det ender med at…. Nora går sin vei, og Ibsen blir verdensberømt! Medvirkende: Kjersti Posti Høgli og Carl Henrik Ekblom. Regi: Anne-Sophie Erichsen. 
Passer for alle fra 4 år og oppover! Forestillingen er gratis, men det er begrenset plass. Registrering påkrevd via www.skien.bibliotek.no Arr. Skien bibliotek

Mikkel og reverockerne - avlyst

20. mars kl. 14.00, Ibsenhusets foajé 

Mikkel og reverockerne er noen ordentlige luringer. Vet du hva de gjør? De knabber tekstene fra kjente barnesanger. Makan! Lørdagsbarn byr denne gang på kjente barnesanger i en spesiell innpakning – litt mer rocka enn vi er vant til. Alle vet jo at «Mikkel rev» for eksempel er skrevet av … av … ja, i hvert fall ikke av Mikkel og reverockerne. Noen mener til og med at de jukser med applausen så det skal høres ut som publikum klapper ekstra mye. De er virkelig noen sleipe og sleske karer. Men kanskje det kan bli en bra konsert likevel?

Mikkel og reverockerne består av Øyvind Gravdal,

Jon Arne Bjørnstad og Øyvind Fosgaard.

Passer best for barn i alderen 3 – 7 år.

Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no.  Arr. Ibsenhuset.

Eventyrstund og bålkos - avlyst

27. mars kl. 12 – 15, Brekkeparken

Denne palmelørdagen inviterer Telemark Museum til eventyrstund og bålkos. Ta med pølser og pinnebrød - vi fyrer opp bålpannene i parken. Eventyrstund blir det hver halvtime fra kl. 12.30 – 14.30.
Følg med på www.telemarkmuseum.no når det nærmer seg. Gratis inngang.
Arr. Telemark Museum.

KunstLABBEN

10. april kl. 14.00, Telemark kunstsenter

Bli med Lørdagsbarn på omvisning i utstillingen til USIKKERKUNSTJENTE (Jegerstedt & Krogsgaard). De jobber med identitet som tema. Workshopen blir denne gangen en syklubb hvor du kan lage et broderi. Ta med deg et hvitt plagg eller en caps som du vil dekorere. Basert på smittesituasjonen vil vi vurdere om vi skal ha en fysisk workshop eller en digital versjon på TKS TV - vår YouTubekanal. Følg med på www.telemarkkunstsenter.no for mer informasjon når det nærmer seg.
Gratis. Passer for barn i skolealder. Arr. TKS.

Klar - ferdig - uferdig

17. april kl. 14.00, Skien kunstforening

Skiens kunstforening inviterer lørdagsbarna til omvisning og verksted i maleriutstillingen til Tor Arne Moen. Den Notodden-baserte kunstneren jobber figurativt, men han tøyer stadig grensene for det klassiske ut-trykket. I denne utstillingen viser han malerier hvor han har stoppet maleprosessen før lerretet er ferdig utfylt. Dette er noe vi fokuserer på i omvisningen. For når er et kunstverk egentlig ferdig? I workshopen etter omvisning vil lørdagsbarna selv få muligheten til å lage ferdige/uferdige kunstverk.
Passer for barn fra 4 år. Gratis adgang.
Arr. Skien kunstforening.

Småting

24. april kl. 13.00, Eyolf i Ibsenhuset

 Småting blander musikk med humor, skuespill og skreddersydde tekster som samlet blir et skråblikk på barns hverdag. Dette er en konsertforestilling om de små ting. Publikum får kvalitetsmusikk med mening og humor, servert av et dedikert ensemble.

Trioen serverer originalt materiale skrevet av Erik Damberg. De underfundige tekstene danner grunnlaget for den musikalske reisen. Småting synger om såpebobler, de kler seg ut og drar på karneval. Og hvor mye rart kan man egentlig putte i en suppe?
Passer best for barn fra 2 – 6 år.
Bill. kr. 70,- på www.ibsenhuset.no
Arr: Skiensjazzdraget.

Kontakt oss:

Spørsmål eller henvedelser om Lørdagsbarn kan rettes til kulturkontoret ved Eli Haugland, mobil 95 00 15 66.

Skien kommune har mottatt inkluderingsmidler fra Bufdir til Lørdagsbarn. Lavinntektsfamilier kan ta kontakt med Servicesenteret i Skien for å få fribilletter til arrangementene.

 

Publisert: 22.11.2016 09:59
Sist endret: 19.03.2021 20:34