Lørdagsbarn

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Lørdagsbarn er et profesjonelt kulturtilbud for barn i barnehagealder og i småskolen og deres familier. Lørdagsbarn har programrekker vår og høst. Vårprogrammet fra og med 14. mars er avlyst på grunn av korona-pandemien.

Du kan bla i vårprogrammet for 2020 her.

 NB! Skien kommune har avlyst alle kulturarrangementer fram til påske. Dette påvirker selvsagt Lørdagsbarn også. https://www.skien.kommune.no/skien-kommune/assisterende-radmann/informasjon-om-koronaviruset/#heading-h2-10

Exo Kids

11. januar kl. 14.00, Ibsenhuset

 

Bli med på en musikalsk reise i verdensrommet på leting etter liv! Visste du at det finnes milliarder av planeter, med mulighet for liv? Dette er bakgrunnen for konsertforestillingen fremført av Signe Marie Sørensen og Trond Helge Bårdsen. I “Exo Kids” møter vi en jente som støter på den utenomjordiske skapningen Exo. Han er ensom, men skeptisk til å bli venn med noen som er annerledes enn ham selv. Exo Kids byr på fengende låter om uoppdaget liv, annerledeshet og vennskap.
Passer for barn i alderen 3 til 8 år.
Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no Arr: Ibsenhuset

Trufilotten

18. januar kl. 14.00, Ibsenhuset

 

Naturforskeren Lonnie har noe spennende å fortelle. En mystisk skapning befinner seg rett i nærheten, en som ingen har sett før. Det er en trufilott! 
Trufilotten ser merkelig ut og beveger seg veldig rart. Lonnie har alltid ønsket å møte en trufilott og er ivrig etter å få forsket på den, men trufilotten har sine egne påfunn og det ender med stor ståhei. 
Er trufilotten bare rampete, eller er det noe Lonnie ikke forstår? Hvordan møter man noen som er veldig annerledes fra en selv? Og kan man lære noe av hverandres ulikheter? 
Medvirkende: Cengiz Nereid og Vilde Søyland. 
Passer best for barn fra 3 år og oppover.
Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no
Arr: kulturkontoret og Ibsenhuset

Tau - Tråd - Transformasjon

25. januar kl. 14.00, Skien kunstforening i Ibsenhusets foaje

 

Skiens Kunstforening inviterer til omvisning og workshop i utstillingen “Transformasjon” av tekstilkunstner Ellen Grieg. I utstillingen vil barna få en omvisning i Griegs fargesterke og lekne tauinstallasjoner. 
Vi samtaler om de forskjellige “tauskulpturene”. Ser de glade ut eller er de lei seg? Kan form og farge gi uttrykk for en følelse? Hvilken farge er glad, trist eller for eksempel sinna?
Etter omvisning vil barna få mulighet til å leke seg med forskjellige tråder og garn og skape minitekstilskulpturer.
Gratis adgang. Passer for barn fra 4 år.
Arr: Skiens Kunstforening

Bikuben

1. februar kl. 12.00, Teater Ibsen

 

Denne forestillingen starter når en fyr (Lars Vik) toger inn på teatret med en bikube – på hjul! 
Dette er ikke en vanlig bikube, den er en forundringspakke full av overraskelser. I nært og sprell levende samspill med barna dikter bikubemannen fram en fengslende historie om en bonde – og biene hans. Publikum er altså med på å bestemme innholdet i fortellingen. 
Lars Vik er mannen bak selveste “Fritjof Fomlesen”. Nå har han laget en liten perle av en interaktiv forestilling som passer for alle fra 4 år og oppover. Vaffelsalg fra kl. 11.00.
Bill kr 70,- på www.teateribsen.no eller 35 90 50 40. Arr: Teater Ibsen.

På do med Gro, der skjer det no´

8. februar kl. 12.00 og 14.00, Teater Ibsen

I morgenstresset går døra til badet i vranglås og mor, eller Gro som hun jo heter, blir innelåst på do…
Men hva skjer egentlig rundt mor på do?Er dobørsten fornøyd med tilværelsen? Er det 
virkelig bare små pip som kommer fra badeendene? Og hvis man faller ned i badesluket – hvor kommer man da…? Med Teater Spillebrikkene. 
Passer best for barn fra 3 år og oppover. 
Vaffelsalg fra kl. 11.00. 
Bill kr 70,- på www.teateribsen.no eller 35 90 50 40. Arr: Teater Ibsen.

Vinterferiefilm

15. februar kl. 12.00, Odeon kino Skien

 

Første lørdag i vinterferien inviterer Odeon kino på Lundetangen alle lørdagsbarn til å se nye familiefilmer til reduserte priser. Kinoen viser “Elleville Elfrid” kl. 12.00 og kl. 14.00,   “Frost 2” kl. 12.00 og 14.30 og “Spion i aksjon” kl. 12.00 og 14.30. Billetter, kr. 70,- kjøpes på www.odeon.no eller i kinoens foaje.

NB! Det er flere visninger av de samme filmene denne lørdagen, men da til ordinær pris. Så vær oppmerksom på at du kommer på riktig visning, om du vil benytte deg av Lørdagsbarntilbudet. Arr: Odeon kino Skien.

KunstLABBEN

22. februar kl. 13 - 15, Telemark Kunstsenter

 

Bli med på workshop i Telemark Kunstsenters nye kunstLAB. Vi jobber med tegning og tegneserier denne lørdagen.Vi skal både lage våre egne tegneserier og bruke andres. Vi setter av godt med tid slik at lørdagsbarna får rikelig anledning til å utforske utstillingen på huset og jobbe med arbeidet sitt. 
Passer for barn fra 4 år. Gratis adgang. 
Arr. Telemark Kunstsenter

Ruffen og kjærligheten

29. februar kl. 13.00, Brunosten Skien bibliotek

Sjøormen Ruffen er så inderlig forelsket i den vakre dragen Hamayoko, og det eneste de vil er å være sammen. Men familiene deres mener at en drage og en sjøorm ikke passer sammen, og de gjør det de kan for at de to ikke skal få gifte seg. Men det er vel ikke alltid man skal høre på familien sin, er det vel? Søstrene Mari og Signe Wiig Salvesen gjenforteller historien «Ruffen gifter seg» av Tor Åge Bringsværd - og synger sanger om kjærlighet og om det å være forelska av både Prøysen, Onkel Tuka og Rasmus Rhode. Forestillingen passer for barn fra 4 år og alle som har vært forelska. Gratis adgang. 
Arr: kulturkontoret og Skien bibliotek.

Tre små griser

7. mars kl. 14.00, Ibsenhuset 

«Det var en gang en grisemor som hadde tre små grisunger. Da de ble store, var det blitt flere munner å mette enn grisemor klarte, så hun bestemte seg for å sende dem ut i verden for å søke lykken.»
Eventyret om de tre små griser er en perle i skattkista av eventyr og det er nok velkjent for mange. Teater Fabel presenterer her en herlig forestilling med store dukker hvor også dukkespillerne er godt synlig i scenebildet. Forestillingen, som også har sekvenser med skyggeteater, er morsom for hele 
familien, men passer best for dem mellom 3 og 9 år.
Med Inger Merethe Johnsen og Erlend Tveite. 
Bill. kr. 70,- på www.ibsenhuset.no 
Arr: Ibsenhuset

Åpen dag med LEK!

14. mars kl. 12.00, Teater Ibsen, AVLYST!

I forestillingen LEK! møter du fem klovner - verdens beste lekekamerater - og vi kan love en energisk og morsom opplevelse!
Siden det er åpen dag får alle som ønsker, lov til å møte klovnene etter forestillingen. Alle får være med og leke med den leken de syns var aller morsomst. Kanskje har du lyst til å lære å sjonglere? Eller kanskje er det fristende å gå på line noen ganger til? 
ÅPEN DAG er en unik mulighet til å komme tett på noen av verdens aller beste - og viktigste - klovner! 
Passer for barn fra 4 år. Vaffelsalg fra kl. 11.00.
Bill. kr. 70,- på www.teateribsen.no
Arr: The Flying Seagull Project / Teater Ibsen.

LEK!

21. mars kl. 12.00, Handelstorget AVLYST!

Velkommen til en utrolig morsom lekestund for barn og voksne barn! I forestillingen LEK! møter du fem klovner. De legger et tau i en stor sirkel, og innenfor denne sirkelen får barna ta del i et fyrverkeri av en lekestund! De får gå på line, kle seg ut som klovner, mime, hoppe og danse. De får også kjenne på kraften som ligger i å stå sammen.
De fem klovnene jobber for den veldedige organisasjonen The Flying Seagull Project. De spiller normalt for barn som bor i flyktningleirer, og de er kjent over hele verden for sitt fantastiske arbeid. Dette er en unik mulighet for Skien til å møte verdens viktigste klovner.
Gratis adgang. 
Arr: The Flying Seagull Project /Teater Ibsen

Påskeverksted

28. mars kl. 11 - 15, Grenland Husflidslag, Lundegata 13, AVLYST!

 

Grenland Husflidslag inviterer til påskeverksted i Skien gamle prestegård i Lundegata.
Under kyndig veiledning kan du få prøve deg på nålefilting av påskeegg og figurskjæring i tre.
Gratis adgang, men begrenset plass. Vi slipper inn flere lørdagsbarn så fort noen forlater verkstedene og vi får plass til fler. Enkel kafé.
Passer best for dem over 4 år. 
Arr: Grenland Husflidslag.

Sirkus Buster

4. april kl. 14.00,  Ibsenhuset AVLYST!

 

Igjen møter vi godt, gammeldags dukketeater på Ibsenhuset. Den gamle klovnen Buster ser tilbake på tiden da han var klovn på et ekte sirkus. En tid han minnes med glede og som han elsker å fortelle om – til publikums store begeistring.
Så går han plutselig inn i dukketeatret … Her møter vi igjen klovnen, sirkusdirektøren og andre figurer som lager skikkelig sirkus. 
Passer for barn fra 3 - 10 år. Bill. kr. 70,- på www.ibsenhuset.no
Arr: Ibsenhuset.

Påskehygge og Parkdetektiv

11. april kl. 12.00 og  14.00, Brekkeparken AVLYST! 

Påskeaften inviterer vi barn til å hjelpe Parkdetektiven med å løse «Kvikklunsj-mysteriet». 
Møt opp ved Kleiv-butikken, som er åpen langfredag, påskeaften og 1. påskedag. Velkommen!
Bill. kr. 50,- eller årskort. 
Arr: Telemark Museum.

KunstLABBEN

18. april kl. 11 - 13, Telemark kunstsenter, AVLYST


Bli med på workshop i Telemark Kunstsenters nye kunstLAB. Vi lar oss inspirere av den utstilte kunsten på TKS og lager vårt eget “kunstverk”. Vi skal lage fine landskapsbilder sammen, ved hjelp av papir, maling, objekter og annet.
Vi setter av godt med tid slik at lørdagsbarna får rikelig anledning til å utforske utstillingen og arbeide med bildet sitt. 
Passer for barn fra 4 år. Gratis adgang. 
Arr: Telemark Kunstsenter

Klangbein

25. april kl. 14.00, Ibsenhuset, AVLYST

Klangbein er en av Norges mest spilte konsert-forestillinger for barn, og handler om to gode venner. Musikerne Ole Jørn Myklebust (trompet) og Morten Barrikmo (klarinett) bruker musikk og mimikk på en leken og treffsikker måte, og tar med publikum på en musikalsk, emosjonell og ikke minst morsom reise i stemninger og hverdagssituasjoner som barna lett kan gjenkjenne.
Bill. kr. 70,- kjøpes i døra eller på www.ibsenhuset.no 
Arr: Skiensjazzdraget og Ibsenhuset.

Raritetskabinettet 

2. mai kl. 14.00, Skien Kunstforening i Ibsenhusets foaje, AVLYST

 

Skiens kunstforening inviterer lørdagsbarna til workshop og omvisning i utstillingen til kunstneren Jadwiga Podowska. Jadwiga har bygget opp en utstilling som kan minne om de naturhistoriske museene og de gamle rarietetskabinettene. 
I omvisningen går vi inn i kunstnerens underfundige verden og prater om det vi ser. Etter omvisning vil lørdagsbarna få utfolde seg kreativt, studere og tegne insekter som vi legger i et digitalt mikroskop og viser i stort format via en projektor.
Gratis adgang. Passer for barn fra 4 år.
Arr: Skiens Kunstforening

Kontakt oss:

Spørsmål eller henvedelser om Lørdagsbarn kan rettes til kulturkontoret ved Eli Haugland, mobil 95 00 15 66.

 

 

Publisert: 22.11.2016 09:59
Sist endret: 01.04.2020 12:43