Meld fra når bygget er ferdig

Har du satt opp en garasje, tilbygg eller annen bygning som er unntatt søknadsplikt? Da må du gi beskjed til kommunen. Kommunen trenger opplysningene for å oppdatere kart- og materikkeldata.

Informasjonsplikt

Du har en plikt til å informere kommunen når du har bygd bygning eller tilbygg unntatt søknadsplikt.

• Frittliggende bygg inntil 50 kvm (som ikke brukes til opphold) for eksempel garasje, bod eller lekestue.

• Tilbygg inntil 15 kvm (som ikke brukes til varig opphold) for eksempel inngangsparti, veranda eller mindre fasadeendring.

Du må dokumentere oppføringstidspunktet. Grunnen til dette er at det i ettertid skal være mulig å slå fast om tiltaket ble oppført innenfor perioden med søknadsfrihet. Dette kan ha betydning ved eventuelle senere regel- eller planendringer.

Meldingsskjema

Du gir beskjed ved å fylle ut skjemaet «Melding om bygning eller tilbygg som er unntatt søknadsplikt», se knapp nedenfor.

Meldingsskjema

Vi ber om at det legges ved et kart hvor tilbygget eller bygningen er plassert på eiendommen. På kartet skal avstand fra bygningen/tilbygget til nabogrensen påføres.

Kartet som viser plasseringen av tiltaket sendes til kommunen sammen med meldingsskjemaet.

Skjemaet og vedlegg sendes til Skien kommune på e-post til postmottak@skien.kommune.no eller per brev til Skien kommune, postboks 158, 3701 Skien.

Hva skjer hvis kommunen finner en bygning på eiendommen som ikke er meldt?

Hvis tilsyn på eiendommen din medfører at kommunen finner en bygning som er ikke er meldt inn, vil kommunen ta nærmere kontakt med deg.

Publisert: 28.10.2019 14:47
Sist endret: 29.10.2019 12:14