Duestien Barnehage

Innhold

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Hva forsøkte du å finne?


Velkommen til nye Duestien barnehage!

Duestien barnehage

Besøksadresse:

Slemdalsgate 31
3717 Skien

Postadresse:

Postboks 158, Sentrum
3701 Skien

Telefon: 35 58 42 00

Om barnehagen 

Duestien barnehage er en helt ny barnehage som åpnet august 2020. Navnet «Duestien barnehage» er en hyllest til skiensforfatteren Tor Åge Bringsværd, en takk for hans forfatterskap og barnebøkene om Karsten og Petra som går i «Duestien barnehage».
Barnehagen er bygget over to plan og alle avdelingene i vår nye barnehagen har fått navn etter fugler som vi har her hele året. Blåmeis, Toppmeis, Svartmeis og Kjøttmeis er våre småbarnavdelinger(0-3 år), Rødstrupe er vår ressursavdeling(1-6 år) og Gråspurv, Dompap og Flaggspett er våre storbarnsavdelinger(3-6 år). 
 
En av avdelingene våre er spesialavdeling. Her går det barn som i en periode i livet sitt trenger litt ekstra tilrettelagte barnehagedager. Det er barn med medisinske eller fysiske utfordringer som med litt ekstra støtte kan gå i barnehagen og få gode opplevelser sammen med andre barn. De er i tillegg til å være mye på sin egen avdeling og har lek, trening og aktiviteter også med på grupper på de andre avdelingene.
Minoritetsspråklig førskoleteam, et språkteam for Skien kommunes barnehager, er også lokalisert i Duestien barnehage. De reiser rundt til alle Skiens barnehager for å støtte minoritetsspråklige barn i sitt barnehagemiljø og holder også kurs for barnehageansatte om språkmiljø.
Vi legger vekt på et godt og næringsrikt kosthold i barnehagen. Vi er en 5-om-dagen-barnehage. Det vil si at vi tilrettelegger for at barn som går her skal få store deler av sitt daglige frukt og grønt behov i løpet av hverdagen i tillegg til et sundt kosthold med god balanse på proteiner, fiber, sukker og gode matopplevelser.  Barnehagen har egen matansvarlig som lager varme måltider med gode og friske råvarer 2 dager i uka. De 3 andre dagene har vi smøremåltider hvor det blir lagt vekt på barns medvirkning både før, under og etter måltidene. 
Se bilder av maten på barnehagens egen instagramkonto: barnehage_cuisine
Barnehagen har lyse og trivelige lokaler som med store vinduer slipper inn mye lys og skaper gode leke- og arbeidsforhold. Det har vært stort fokus på universell utforming av bygget og lagt til rette for alle brukere. Bygget har en tydelig miljøprofil med lokal oppvarming fra Skien fjernvarme og er bygget etter passiv hus standarden og i massiv tre. 
Uteområdet er delt opp i forskjellige soner og utformet med farger, materialer og lekeapparater som stimulerer til kreativ utfoldelse og lek. Det er beplantet med bærbusker, ulike trær og andre nyttevekster. Et innbydende lekeområde som vi også opplever er til stor glede for andre Skiensborgere når barnehagedagen er over. 

Antall avdelinger: 8 avdelinger - 7 er åpne i 2020
Antall barn: 94
Pedagogtetthet: 
Styrer:
 Johnny Tiochta

Vil du vite mer om denne barnehagen eller sammenlikne barnehager i Skien, finner du dette på barnehagefakta.no

Åpningstider

Kl. 07.15 - 16.45

Planer og vedtekter

Vedtekter for kommunale barnehager

Barnehagens årsplan bli klar i løpet av våren 2020.

Pris

Betalingssatser for kommunale barnehager

Plasstørrelse  Fem dager  - 100% Fire dager - 80% Tre dager - 60%
Månedspris 

kr 3230,-

kr 2584,- kr 1938,-

Matpenger 

Plasstørrelse  Fem dager  - 100% Fire dager - 80% Tre dager - 60%
 Matpenger  kr 383,- kr 306,- kr 230,-

Matpenger er betaling for ett fullverdig måltid om dagen, samt melk og frukt. I tillegg serverer barnehagen middag en dag i uka.

Ønsker du plass i denne barnehagen?

Søknadsfrist er 1.mars.

Søknadsskjema om barnehageplass

Barn som har plass i barnehage i Skien og ønsker overflytting til annen barnehage, må søke innen 20. februar.

Endring eller oppsigelse av barnehageplass

Kommunikasjon mellom hjemmet og barnehagen

De kommunale barnehagene bruker MyKid i sin kommunikasjon med hjemmene.
Du kan laste ned appen i Istore eller GooglePlay. 
Ved førstegangspålogging skriver du inn mobilnummeret ditt og trykker "Mangler passord". Da får du tilsendt en sms med påloggingsopplysninger dersom du er registerert som foresatt for barnet.
Ta kontakt med barnehagen dersom du opplever utfordringer.

Publisert: 29.01.2020 08:12
Sist endret: 21.12.2020 13:53