Mer om barnehagen

Innhold

I Ballestad barnehage får barna være med på å styre sin egen hverdag. Vi prioriterer å være mye ute.

Bilde av Ballestad barnehage
Ballestad barnehage

Antall avdelinger: 2
Antall barn: 26
Pedagogtetthet: 59%

Vi er en mindre barnehage som ligger landlige til øst i Skien. Vi har et stort og luftig uteområde. Rundt oss ligger et av Skiens landbruksområder, med både dyr og natur.  

Vi har to avdelinger, den ene er forbeholdt ett- og toåringer. Den andre avdelingen er forbeholdt to- til femåringer. Vi er opptatt av at alle blir kjent med alle, voksne og barn, på tvers av avdelingene.

Dagsrytme
Barna kan spise medbrakt niste til frokost i barnehagen. Vi starter ellers dagen med frilek.

På formiddagen serveres det lunsj, stort sett brødmat med ulikt pålegg. Barna er med på å lage maten når det er varmmat. Vi har bålpanne som vi ofte bruker til matlaging.

På ettermiddagen serveres det knekkebrød/brød, samt frukt.

Satsningsområder
Våre satsningsområder er lek, relasjoner og språk. For oss er det viktig å skape gode relasjoner mellom barn – barn og voksne – barn. Dette skapes gjennom leken, og i andre hverdagsaktiviteter.

Språket bruker vi aktivt gjennom hele dagen.

Ballestad barnehage er opptatt av at leken er den viktigste arenaen for barna. Det er gjennom leken barna lærer og utvikler seg.

Fokuset i hverdagen
Vi er opptatt av mangfold og ulikheter, samt grenser for egen kropp.

Ballestad barnehage bruker mye tid ute. Mange småturer blir gjort etter barnas egne ønsker. Alt fra å besøke hester, høner, se på kuer eller se på skurtreskeren som tresker. Vi har også en flott grønnsakshage, der barna er delaktige i såing, planting og høsting. Her lærer barna hvor maten kommer fra.

På lengre turer benytter vi egne vogner, eller det gode kollektivtilbudet.

Ballestad, Tumlerom
Ballestad 2023 Lek Med Lys
Ballestad (6) W1920
Ballestad 2023
Ballestad (3) W1920
Til toppen