Gruppetrening

Innhold

Hvis du har ulike helseplager og er utsatt for fallskader, kan gruppetrening være noe for deg.

Gruppetrening ved Helsehuset

Du må være over 18 år, klare å følge opp avtaler og kunne gå med eller uten hjelpemidler. Målet er at du får bedre balanse og gangfunksjon for å forebygge fall.

Treningen foregår på Helsehuset to ganger i uka over åtte uker. Den består av styrke- og balanseøvelser, samt tilpasset utholdenhetstrening.

Slik kan du få tilbud om gruppetrening ved Helsehuset

Du kan bli henvist fra fastlege, Tjenestekontoret eller hjemmesykepleien. Du eller dine pårørende kan også ta kontakt selv.

Vi utfører ulike fysiske tester i forkant for å vurdere om gruppetrening er passende for deg.

Priser

Du finner informasjon om egenandel og frikort på helsenorge.no

Sterk og stødig

Et gratis tilbud som skal bidra til at eldre kan leve selvstendige liv med minst mulig hjelpebehov, så lenge som mulig. 

Tilbudet består av flere aktive grupper som drives av frivillige instruktører, og avholdes på formiddagen i utvalgte ukedager på Menstad bydelshus og Kverndalen bo- og dagsenter. Treningen foregår i stående og gående, og har hovedvekt på balansetrening og beinstyrke. 

Slik melder du deg på

For å avklare om tilbudet er noe for deg og eventuelt melde deg på, kan du ringe eller sende e-post. Se kontaktinformasjon nederst på siden.

Vil du bli frivillig instruktør?

Skien kommune ønsker å få med flere på laget for å utvide tilbudet. Frivillige instruktører gjennomgår et teoretisk og praktisk tredagerskurs med kvalifiserte kursledere, før de kan lede sin egen «Sterk og stødig»-gruppe. Alle instruktører vil få jevnlig oppfølging og veiledning.

Trenger du mer informasjon eller har lyst til å bli instruktør, ta kontakt på telefon eller e-post. Se kontaktinformasjon under.

Kontakt

  • Sterk og stødig
  • Gruppetrening Helsehuset
    • Telefon: 48 21 14 89
Til toppen