Nylyd

Innhold

Nylyd er en konsertserie på Spriten kunsthall som har som mål å gi publikum nye lydopplevelser.

Fellesnevneren for alle konsertene og de utvalgte musikerne er en imøtekommenhet overfor musikalske overraskelser, hvor det uventede og improviserte smelter sammen med komponerte sekvenser i musikken. Publikum kan forvente det uventede og inviteres til å ha ører og øyne på stilk. Nylyd kurateres av musiker André Kassen i samarbeid med Spriten Kunsthall.

Nylyd

Høsten 2023 markerer konsertserien Nylyd sitt 10 årsjubileum. Vi har samlet alt kruttet i to konserter. Først 26. oktober med lokalt tilsnitt og så 30. november går selve 10-års salutten av. 

Program høst 2023: 

Nylyd #87: Thea Grant
Torsdag 26. oktober kl 20. Kjøp billetter her >
Spillested: Spriten Kunsthall

Thea Grant: vokal, elektronikk
Tobias Gulbrandsen: visuals
Bjørn Ola Opsahl: lyddesign

Etter flere år med utgivelser og turnéer i forskjellige konstellasjoner (JUNO, Alpaca Ensemble og Eirik Hegdal, j00, Trondheim Voices, HTRW), har Thea Grant nå produsert Water and Dreams, et pop-ambient korverk inspirert av havets mystikk.

Nylyd #88: Deathprod
Torsdag 30. november kl 20. Kjøp billetter her >
Spillested: Spriten Kunsthall

Helge Sten - elektronikk
Hans Magnus Ryan - fiolin, elektronikk

Deathprod (aka Helge Sten) er en av Norges mest internasjonalt anerkjente musikere. Med base fra Oslo har Helge Sten komponert og produsert musikk siden tidlig 1990-tall. Det musikalske uttrykket er en dypt atmosfærisk, kornete minimalisme som synes å forsinke tidsbegrepet og utforsker selve lydens partikler.

 

Program vår 2023:

Nylyd #83: han gaiden
Torsdag 26. januar kl 20

Kristin Myhrvold - vokal, elektronikk
Ingrid Skåland Lia - vokal, elektronikk, saksofon
Ragnhild Moan - vokal, elektronikk

han gaiden har etter hvert blitt kjent som et av de hippeste navnene i Oslos elektroniske undergrunnsverden. Med lekne vokalharmonier, åpne partier med improvisasjon, dansbare beats samt melodisk og drømmende saksofon, har de skapt et helt særegent sound. De har bemerket seg på scener som Øyafestivalen, Victoria Nasjonal jazzscene, Samfundet i Trondheim, og på bransjefestivalene Vill Vill Vest og By:Larm. han gaiden skriver nyskapende musikk og sårbare tekster om det å være et ungt menneske. Våren 2022 albumdebuterte de med “you called me your erika” på Mutual Intentions.

Nylyd #84: Archer
Torsdag 2. mars kl 19
NB! Spillested Ibsenhuset i samarbeid med SkiensJazzdraget

Dave Rempis (saksofoner)
Terrie Ex (gitar)
Jon Rune Strøm (kontrabass)
Tollef Østvang (trommer)

Archer utforsker nye musikalske landskap i brytningspunktet mellom jazz, samtidsmusikk, punk og noice. Musikken er fritt improvisert og høyst interaktiv, der energi, uforutsette hendelser og abstraksjoner driver det musikalske forløpet fremover. Utvidede teknikker og andre forvrengninger gir musikken et industrielt preg.

Nylyd #85: Scheen Jazzorkester & Ståle Storløkken - "Double Reality Beyond Space and Time»
Onsdag (!) 19. april kl 2000
Spillested: Blackbird Skien (rett ved siden av Spriten Kunsthall)
Billetter kjøper du her >

Ståle Storløkken: tangenter/komposisjoner
Jon Øystein Rosland - tenorsaxofon
Guttorm Guttormsen - saxofoner/fløyte
André Kassen - saxofoner
Line Bjørnør Rosland - klarinetter
Finn Arne Dahl Hanssen - trompet
Thomas Johansson - trompet
Magne Rutle - trombone
Mats Äleklint - trombone
Åsgeir Grong - basstrombone
Eyolf Dale - tangenter
Jan Olav Renvåg - bass
Audun Kleive - trommer

Scheen Jazzorkester har siden 2010 produsert og utgitt 8 album, hvorav 7 av dem inneholder originalskrevne bestillingsverk fra flere av bandets egne medlemmer. Nå er det derimot duket for en ny ekstern komponist, og denne gangen er det ingen ringere enn selveste Ståle Storløkken som har skrevet musikken. Storløkken skal også være med i bandet som musiker og solist.

Nylyd #86: Doglover 95
Torsdag 25. mai kl 2000
Spillested: Spriten Kunsthall

Doglover95 - vokal/elektronikk
Ola Djupvik - trommer
Markus Anskau - synth/elektronikk
Johannes Bramness Vaage - gitar
I 2019 slapp Tobias Wam Grønborg aka Doglover95 sitt selvproduserte debutalbum “Love”. Albumet ble samme dag omtalt som “en av årets beste hiphoputgivelser” og senere tildelt Subjektprisen for “Årets Musikkutgivelse 2019”. I oktober 2022 kom det kritikerroste andrealbumet B SIDES sammen med en kunstutstilling. Omtalt som “Grensesprengende hiphop, kunst i albumformat” og "et sirlig kuratert stykke musikk”.
Til toppen