Lørdagsbarn

Innhold

Lørdagsbarn er et profesjonelt kulturtilbud for barn i barnehage- og småskolealder.

Lørdagsbarns egen logo

Skien kommune har mottatt inkuderingsmidler fra Bufdir til Lørdagsbarn. Familier som sliter økonomisk kan ta kontakt med Servicesenteret i Skien for å få fribilletter til arrangementene, eller henvende seg til miljøterapeutene på skolene eller styrerne i barnehagene.

Stian Collier

26. august kl. 13.00, Handelstorget

Stian Collier Foto Ketil Hardy
Stian Collier Foto Ketil Hardy

Stian Colliers musikalske univers handler først og fremst om å ta barna på alvor. Stian lager fengende og allsangvennlige låter som har det med å sette seg på hjernen. Tekstene tar barnets perspektiv, hvor fantasi og alvor går hånd i hånd. Vi møter eventyrlige troll og en fantastisk papegøye. Enorme flyveøgler, magiske frø, vakre solsikker og vidunderlige sommerfugler. Utrolige maur og den helt spesielle dragen med vondt i magen. Stian har skrevet nærmere 100 låter for barn, og gleder seg stort til å fremføre et bredt utvalg av dem fra Mersmak-scenen.

Gratis.

Arr. kulturkontoret.

Bånsull med bass

2. september kl. 13.00, Eyolf i Ibsenhuset

Bånsull med bass -Nina og Jan Olav
Bånsull med bass -Nina og Jan Olav

Vokalist Nina Gromstad og bassist Jan Olav Renvåg har fordypet seg i tradisjonen med bånsull, barnesull, vuggeviser og godnatt-sanger. Mange bånsuller er gamle folkeviser, og navnet kommer av ordene barn (bån) og sulle. Man skulle sulle barnet inn i søvnen med rolig sang. En snakker også om å «lulle» i søvn, som i visa «Byssan lull», eller det engelske «Lullaby». I denne konserten presenters et utvalg av disse gamle sangene, samt noen nyere varianter som har kommet til i senere år. Det oppfordres til å synge med. Og hvem vet, kanskje de voksne kan lære seg et nytt glansnummer til leggestunden hjemme?
Passer for barn fra 1 - 3 år.

Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no

Arr. kulturkontoret.

Ibsenhusets bursdag

9. september fra kl. 12 – 17 i Ibsenhuset

IMG 7143 W1920

7. september for 50 år siden åpnet Ibsenhuset dørene for første gang. Dette skal naturligvis feires og lørdag 9. september inviteres alle til en rekke gratis arrangement i Ibsenhuset.
Skien kulturskole holder 30 min. workshop i dans, batucada og improteater flere ganger gjennom dagen. De byr på utstilling med arbeider av kunst-fagelever og ansiktsmaling. I tillegg har de eget sceneprogram med musikk, dans og opplesning av tekster av forfatterskolens elever, musikalske innslag fra fordypningselevene på musikk og dans fra ett av dansekompaniene til kulturskolen.
På biblioteket i Ibsenhusets kjeller feires det også!
I Tambars hule leser vi morsomme bursdagsbøker fra kl. 12 og etterpå blir det kreativt verksted i barneavdelingen.

Passer best for barn fra 5 år.


Arr. Ibsenhuset, Skien kulturskole og Skien bibliotek.

Collage og applikasjon

16. september kl. 12 – 14, Telemark Kunstsenter

Collage og applikasjon
Collage og applikasjon

Inspirert av tekstilkunstner Hanna Roloffs bilder av malte og fargede tekstiler i teknikkene collage og applikasjonssøm, lager alle lørdagsbarn sitt eget bærenett eller bilde.
Vi gjenbruker noen av våre seks meter lange tekstilbannere. Du kan også ta med tekstiler hjemmefra. Målet er å få til en fin bildekomposisjon med god balanse mellom farger, mønster og form. Hanna Roloff bruker av og til tekst i sine komposisjoner og det kan du også gjøre hvis du vil. Hva vil du skrive da? 

Passer for barn fra 5 år.

Det er gratis å delta.

Arr. Telemark Kunstsenter.

Kouame møter barna

16. september kl. 14.00, Anitra i Ibsenhuset

Kouame. Foto: Ellen Stokland
Kouame. Foto: Ellen Stokland

- På språket mitt, Gban, finnes det ikke et ord for å synge, spille eller danse. Bare “Sah”, som er alt på én gang - samhold, glede, fest, rytme og tromming, sier Kouame Sereba.
Denne lørdagen blir det “Sah” på Lørdagsbarn!
Ved hjelp av sang og fortelling, djembe, tommel-pianoet kalimba og dodo (afrikanske munnbue) får vi del i musikk- og fortellerkunsten fra det afrikanske landet Elfenbenskysten. Sereba flyttet til Norge i 1984 og har siden den gang vært svært aktiv i norsk kulturliv. Han har gjort seg bemerket innen ulike stilarter, og ikke minst for sine utallige konserter for barn - og nå er han igjen klar for Lørdagsbarn.
Passer for barn fra 3 år og oppover.


Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no

Arr. Ibsenhuset

Tøffe dinosaurer med Lise Halsnes

23. september klokka 13.00, Brunosten på Skien bibliotek

Tøffe dinosaurer
Tøffe dinosaurer

Velkommen til familiedag på Appelsinia litteraturfestival! I boka Tøffe dinosaurer er de sju tøffeste dinosaurene samlet mellom to permer! Her møter du Spinosaurus, Brontosaurus, Triceratops, Velociraptor, Stegosaurus, Parasauroluphus og selvfølgelig Tyrannosaurus rex. Hvem er din favoritt? Line viser frem illustrasjonene i storformat og du får se hvordan dinosaurene så ut både utenpå og inni. Line skal også tegne! Klarer du å gjette hvilke dinosaurer?
Formidlingen passer best for barn mellom 2 og 7 år.


Gratis, men begrenset plass.


Påmelding på www.skienbibliotek.no eller www.facebook.com/skienbibliotek

Arr. Skien bibliotek

 

Kristin Sæterdal

23. september kl. 13 – 14.30, Skiens kunstforening i Ibsenhusets foaje

Kristin Sæterdal
Kristin Sæterdal

Kan søppel være nyttig og nydelig?
Kom og lag ditt eget bilde av søppel og garn sammen med kunstner Kristin Sæterdal. Vi begynner med en liten omvisning i utstillingen til billedvever Kristin Sæterdal, ledet av kunstneren selv. Etterpå får du utfolde deg kreativt med søppel og garn og lage dine egne små kunstverk som du kan ta med hjem. Passer for barn fra 5 år.

Gratis adgang.

Arr: Skiens Kunstforening og Kristin Sæterdal

Dronningtimen

30. september kl. 12.00 og 13.00, Teater Ibsen

Dronningtimen
Dronningtimen

Barn elsker å kle seg ut og kle seg opp, og det gjør drag-queens også! Dronningtimen er en magisk stund som skiller seg fra det barn og foreldre opp-lever i det daglige. Her inntar dragartist Nabi Yeon Geisha tronen og forteller eventyr med en skeiv tvist, som åpner opp for at barna kan få fantasere og drømme seg bort til en vakrere, rausere og morsommere verden, der alle barn kan være prinser og prinsesser om de vil – uansett hvem de er.
Remi Johansen Hovda er dramapedagog, fortellerkunstner og dragartist. Passer for barn fra 4 år.


Bill. kr 80,- på www.teateribsen.no  eller tlf. 35 90 50 40.

Arr. Teater Ibsen

Spikking

7. oktober kl. 11 – 13 og 13 – 15, Prestegården husflidshus i Lundegata 13.

Spikking i prestegården
Spikking i prestegården

Vi benker oss rundt bålpanna og spikker.
En knagg, en rørepinne, en skje – hvem vet?
Under kyndig veiledning av våre instruktører, vil barna mestre bruk av kniv.
Tilbudet er gratis. Vi tenker at dette passer for barn fra 7 år og oppover, men foresatte får vurdere selv.


Arr. Grenland Husflidslag

TRYKK! Høstverksted

7. oktober kl. 12 – 15, VEV i Brekkeparken

Høstverksted
Høstverksted

Denne lørdagen kan du ta med barna på et hyggelig og høstlig verksted. Vi samles Under trappa i det nye museumsbygget VEV, ved Karsten og Petras lekeutstilling. Her blir det er mulighet for å delta på to verksteder. Det ene er stryketrykk med fettstifter og det andre er epletrykk. To typer trykk, altså. Ta med egen T-skjorte, eller andre tekstiler, som du vil friske opp med fargerike trykk! Dere betaler vanlig inngangsbillett, eller benytter årskort på dette arrangementet. 40,- for barn og 100,- for voksne.
PS: Inngangsbilletten gir dere også adgang til utstillingen Alt dette er ditt, eller dere kan bli med på en omvisning i telemarksstuene eller hovedhuset.


Arr. Telemark Museum

Høstferiefilm

14. oktober fra kl. 10.00, Odeon kino

Barn på kino
Barn på kino

Den siste lørdagen i høstferien inviterer Odeon kino på Lundetangen alle lørdagsbarn til å se nyere familiefilmer og kose seg på kino.

Lørdagsbarn-prisen gjelder på disse visningene:
Lars er lol, kl. kl. 09.00, 11.15 og 13.30.
Paw Patrol, kl. 09.00, 11.30 og kl. 14.00.
Trolls, kl. 09.30 (NB: det er kun denne tidlige visningen av Trolls som er til redusert pris).
Skolen med de magiske dyrene,  kl. 09. 45.
Elemental, kl. 12.00.

Detaljert program finner du på kinoens nettsider www.odeonkino.no 

Billetter selges til redusert pris, kr 70,- 

Arr. Odeon kino Skien

Mandarinsaft

21. oktober kl. 14.00, Peer Gynt i Ibsenhuset

Mandarinsaft. Foto Siri Hovland Kaldal
Mandarinsaft. Foto Siri Hovland Kaldal

Bandet Mandarinsaft tar med barn og voksne inn i sitt lekne musikkunivers. Har du hørt om papegøya som aldri slutter å herme, eller badeløva som får superfart ned sklia? Kanskje får vi møte den skumleste dinosauren av dem alle også; spinosaurus!

Mandarinsaft består av Even Moen Jenssen (gitar, perkusjon og vokal), Bendik Ulla (gitar, piano og vokal), Anders Brønstad (gitar) og Johannes Rosmo Kuvås (bass).

Bill. kr 70,- på www.ibsenhuset.no

Arr. Ibsenhuset.                 

Barnas teaterlørdag

28. oktober kl. 11 – 14,  Teater Ibsen

Teaterlørdag
Teaterlørdag

Teater Ibsen åpner dørene på teatret og ønsker alle velkommen til en spennende dag med kunstneriske overraskelser, åpent verksted, malerverksted, teaterlek, kostymesalg og mye mer. Mer informasjon kommer på www.teateribsen.no etter hvert.
Bill. kr 60,- på www.teateribsen.no eller tlf 35905040

Arr. Teater Ibsen.

Barnas Verdensdag

4. november kl. 10.45 - 15.45 i Ibsenhuset. 

Forestillinger og verksteder fra kl. 11.00. Detaljer finner du på facebook

Arr: Barnas Verdensdager. Gratis. 

 

Bibliotek-Karens bibliotek

18. november kl. 13.00, Brunosten på Skien bibliotek

Bibliotek-Karen. Foto: Dag Jenssen
Bibliotek-Karen. Foto: Dag Jenssen

I Bibliotek-Karens bibliotek er det mange bøker! Store bøker og små bøker, gule og blå bøker, kokebøker, eventyr og poesi. Det finnes triste bøker og morsomme bøker og en egen avdeling for skumle bøker som nesten ingen tør å låne. En dag skjer det noe rart! Karen oppdager nemlig en bitte liten nyfødt babybok som bare har helt hvite blanke sider. Men den kan hylgråte! Er den sulten eller trøtt?

Forestillingen er ved Teater Ibsen og Sagliocco Ensamble. Passer best for barn mellom 3 og 7 år.

Gratis, men begrenset plass.

Påmelding på www.skienbibliotek.no eller www.facebook.com/skienbibliotek

Arr. Skien bibliotek og kulturkontoret

Juleforberedelser på Århus gård

25. november kl. 12 – 15, Århusvegen 191

Juleforberedelser
Juleforberedelser

Julen har alltid vært en viktig høytid for de som bor på landet og lever av og med naturen. Tida før jul blei brukt til å forberede julefeiringen med skrubbing, slakting og foredling av markens og skogens gaver. Denne lørdagen inviterer vi store og små til å bli med oss på litt av gårdens forberedelser. Vi varmer opp takker og fyrer opp i bakerovnen og bålpanner. Vi henter inn naturlige materialer fra gården og skogen som vi lager julepynt av. Det blir servert julegrøt og kanskje kommer fjøsnissen.

Bill. kr. 70,- pr barn, søskenmoderasjon.

Arr. Århus gård

KunstLABBEN: Juleverksted

2. desember kl. 12 – 14, Telemark Kunstsenter

Eli Eines
Eli Eines

Inspirert av Eli Eines sin utstilling hekler vi små motiver som du kan pynte med hjemme eller gi bort i gave til noen du er glad i: snøfnugg, sopp, trær, engler, bjeller, hjerter og andre motiver. Kan du ikke hekle? Vi lærer deg det! Vi har også glanspapir og bjørkenever som kan brukes til å lage lenker eller brette kurver. Vi byr på pepperkaker og hører på julemusikk. Passer for barn fra 5 år.

Gratis inngang.

Arr. Telemark Kunstsenter

Juletoner

9. desember kl. 11 – 15, Handelstorget

Julegateåpning
Julegateåpning

Kulturkontoret byr på underholdning for barnefamilier flere ganger i løpet av julemarkedet den andre lørdagen i desember. Detaljene om kulturprogrammet finner du på www.skien.kommune.no/lordagsbarn når det nærmer seg. Gratis adgang.

Arr: Kulturkontoret i samarbeid med Mersmak

Til toppen