Lørdagsbarn

Innhold

Lørdagsbarn er et profesjonelt kulturtilbud for barn i barnehage- og småskolealder.

Lørdagsbarns egen logo

Skien kommune har mottatt inkuderingsmidler fra Bufdir til Lørdagsbarn. Familier som sliter økonomisk kan ta kontakt med Servicesenteret i Skien for å få fribilletter til arrangementene, eller henvende seg til miljøterapeutene på skolene eller styrerne i barnehagene.

Spikking i hagen 

20. april kl. 11.00 - 13.00, Prestegården i Lundegata 13

Bilde av barn som leker
Spiking i hagen

Vi benker oss rundt bålpanna i prestgårdshagen og spikker. Om våren har kommet passe langt klarer vi kanskje å lage seljefløyter. I hvert fall kan vi lage knagger til å henge jakka på eller et ringspill. Eller kanskje en skje – hvem vet? Under kyndig veiledning av våre instruktører, vil lør-dagsbarna mestre bruk av kniv. Om været tillater det, griller vi pinnebrød på nyspikka brødpinner. Vi tenker at det passer for barn fra 7 år og oppover, men foresatte får selv vurdere om barna er store nok til å delta. Tilbudet er gratis. 

Arr. Grenland husflidslag

SPOR: Grafikkverksted

27. april kl. 12.00, Telemark kunstsenter

Bilde av blindtrykk laget av Siri Sandersen.
Fotografi: KUNSTDOK/ Istvan Virag "Spor", blindtrykk med merkespray (2021) av Siri Sandersen. Tilhører Telemark fylkeskommunes kunstsamling 2021

Siri, Åse, Trude, Regine og Stine er fem kunstnerne som tester ulike måter å lage grafikk. Å eksperimentere er noe kunstnerne - og oppfinnere - gjør for å undersøke verden rundt oss og prøve å forstå hvem vi er og hvorfor vi gjør som vi gjør. 
På Kunstlabben får alle lørdagsbarn prøve ut noen av de teknikkene kunstnere bruker. Vi tester ut hva slags små og store spor vi kan lage og overføre til papir. Passer for barn fra 5 år.

Det er gratis å delta. 

Arr. Telemark kunstsenter

Barnas Kunstfestival

4. mai, Teater Ibsen

Barnas kunstfestival
Barnas kunstfestival

Barnas Kunstfestival er en tverrkunstnerisk festival initiert av NORA – Nasjonal og Regional Are-na for dans. I årets versjon går flere av kunstaktørene på Klosterøya sammen om å lage tidenes festival!
Sammen gjør vi Klosterøya til et sted hvor barn møter kunst, og kunsten møter barn. Festivalen ønsker å synliggjøre samtidskunst for barn og byr på et mangfold av kunst av høy kvalitet. På Teater Ibsen vil du kunne oppleve teater lørdag 4. mai. Mer informasjon finner du på teateribsen.no når det nærmer seg festivaldato. 

Arr. Teater Ibsen m.fl.

Til toppen