Den kulturelle spaserstokken

Innhold

Den kulturelle spaserstokken er en ordning som skal sikre eldre bedre tilgang til kunst- og kulturtilbud.

Kulturkontoret i Skien kommune tilbyr hvert halvår konserter og forestillinger ute på institusjonene for de eldste innbyggerne våre. Ordningen er finansiert dels med statlige midler og dels med midler fra Skien kommune.

Kalender for de ulike sykehjemmene og bo- og aktivitetssentrene

Presentasjon av de ulike artistene i Den kulturelle spaserstokken våren 2024 finner du under. 

Alvorlig moro (helt seriøst!)

Bilde av Damberg og Stordalen
Bilde av Damberg og Stordalen. Foto: Kai Hansen

Alvorlig moro (helt seriøst!) er en konsertforestilling med kjente og kjære viser fra Lillebjørn Nilsen og Øystein Sunde sine kataloger. Erik Damberg og Sondre Stordalen tar med seg to akustiske gitarer og fremfører låter fra de norske trubadurene. Hvem er egentlig tanta til Beate? Og hvordan kan man ende opp som sin egen bestefar? Dette er sanger som innbyr til latter, ettertenksomhet, melankoli og ikke minst høy allsangfaktor.  

Erik Damberg
er en allsidig frilansmusiker fra Porsgrunn. Han har eget lydstudio, underviser og spiller i flere band og musikkgrupper. Erik er også en erfaren lydtekniker og har lang fartstid som produsent, komponist, arrangør og utøvende musiker. 

Sondre Stordalen
er en allsidig musiker fra Skien. Sondre er utdannet fra Leeds College of Music, og har en bachelorgrad innen jazz. Han har også pedagogikkutdannelse fra høgskolen i Telemark, og jobber som gitarlærer ved Skien kulturskole og musikklinja ved Skien videregående skole. Sondre har spilt i en rekke band som har turnert på kryss og tvers i Norge, og han jobber også som frilansmusiker. 

Syng og vær glad

Bilde av Krisitne Hesjadalen og Vegard Øyen
Krisitne Hesjadalen og Vegard Øyen

Kristine Hesjadalen og Vegard Øyen er tilbake med en ny, humørfylt og livlig konsert for den kulturelle spaserstokken. Den erfarne duoen har funnet frem et repertoar med kjente, allsangvennlige og vakre sanger som de fleste kjenner og som mange vil være med på å synge med på. Målet med konserten er å lokke frem det gode humør blant tilskuerne, og det gjøres gjennom sang, humor og formidlingsglede.

Duoen startet sin karriere sammen på musikklinja på lærerskolen i Bergen på 90-tallet, og
livnærer seg i dag som frilansere. Kristine er i tillegg til å være sanger og kursholder for «sang i eldreomsorgen» også skuespiller, og Vegard er studiomusiker med en stor tilhengerskare på Spotify.

Det hender også at ønskesanger blir innfridd på stående fot, da duoen har en lang repertoarliste. Vegard spiller det meste på gehør, og Kristine har et stort kartotek med sangtekster inne i hodet.

En mini-konsert med Vangens Operastudio

Bilde av Vangens Operastudio
Vangens Operastudio

Arild Bakke, kjent fra Operagutta både som sanger og konferansier, leder mini-konserten fra pianistplass. Han har også med seg to sangelever, søstrene Matilda og Isabel Moen Kasin, henholdsvis 13 og 17 år.

Musikken bør være midt i blinken for beboerne på sykehjemmene, med musikk av Edvard Grieg, norske klassikere fra Mads Bergs sangbok. Vi serverer også smakebiter fra musikalen Børson og viser av bl.a. Erik Bye. I løpet av 45 minutter gir vi DKSS-publikummet en fin stund med gjenkjennelse fra skoledagenes sanger, tidløse klassikere og gode historier.

Vi byr på både soloinnslag, duetter og allsang.

Ta en du kan!

Bilde av Paal Jensen
Paal Jensen

Hele Grenlands rockepappa, Paal Jensen, har mange ganger blitt oppfordret til å «ta en du kan!».

Nå gjør han nettopp det, og det er kanskje akkurat disse sangene du også kan? I så fall må du bli med og synge! Paal servere sikkert en del «god, gammal rock», men innimellom de mer rocka låtene får vi også høre flere lokale låter, bl.a. av Åge Samuelsen og Dizzie Tunes. Selveste Henrik Ibsen har visst sneket seg inn på repertoaret sammen med visa om Hjalmar Johansen.

Three little sisters - The Attitunes

Bilde av The Attitunes. Foto: Willy Larsen
The Attitunes. Foto: Willy Larsen

Med sin swingende og humoristiske musikk underholdt The Andrews Sisters millioner av mennesker verden over på 40-tallet, både gjennom radio, TV og på store scener i inn- og utland. Den karakteristiske treklangen og de energiske opptredenene til The Andrews Sisters har satt varige spor i musikkhistorien og søskentrioen er fortsatt å høre på radioen verden over. Denne våren børster The Attitunes støv av det gode, gamle Andrews Sisters- repertoaret! Det blir gjenhør med låter som «Boogie Woogie Bugle Boy», «In The Mood» og «Oh Johnny, Oh!». Det vil bli close harmony-sang med tilhørende koreografi, nostalgiske kostymer og god stemning.
The Attitunes er en "close harmony" vokaltrio bestående av Rebekka Fjellstad Fredsrud, Yngild Christine Udjus & Jenny Ness. Gruppen, som opprinnelig var en kvartett, ble stiftet høsten 2015 da medlemmene studerte sammen ved Bårdar Akademiet og Bårdar International i Oslo. Det var 
der vennskapet og samarbeidet startet. Repertoaret består hovedsakelig av forrige århundrets swingende jazz og viser.

Sommersang med Thyra og Joakim

Thyra og Joakim
Thyra og Joakim

Unge Thyra Kontni Systad og Joakim Artem Heiland har fått sommerjobb med å spille på sykehjemmene våre nå på forsommeren. De hadde samme oppdrag i fjor, et oppdrag de løste med glans. Siden sist har de gjennomført siste året på musikklinja på Skien videregående skole. Duoen har et variert repertoar med både pop, viser og litt folkemusikk. 

Kontakt

  • Eli Haugland
Til toppen