Den kulturelle spaserstokken

Innhold

Den kulturelle spaserstokken er en ordning som skal sikre eldre bedre tilgang til kunst- og kulturtilbud.

Kulturkontoret i Skien kommune tilbyr hvert halvår konserter og forestillinger ute på institusjonene for de eldste innbyggerne våre. Ordningen er finansiert dels med statlige midler og dels med midler fra Skien kommune.

Kalender for de ulike sykehjemmene og bo- og aktivitetssentrene

Presentasjon av de ulike artistene i Den kulturelle spaserstokken høsten 2024 finner du under. 

Sommersang med Elin og Samuel

Bilde av  Elin og Samuel
Sommersang med Elin og Samuel

Vi er Elin og Samuel, og vi spiller i et band sammen. Vi elsker å dele musikken vår med andre og skape god stemning med musikk.

Elin er vokalist og har fått sangtimer hos en sangpedagog i 10 år. Hun har sunget helt siden hun har kunnet snakke.
Samuel spiller både elektrisk og akustisk gitar og lager musikk. Han har spilt i et band i flere år.

Sammen spiller vi en variert musikkstil som inkluderer indie, både pop og alternativ pop, samt R&B. Vi har valgt ut noen sanger som vi håper vil falle i smak. Noen av dem er:
•    "Jeg har aldri sett elg" av No. 4
•    "Før du går" av Ingebjørg Bratland
•    "Let the light in" av Lana del Rey
•    "Dream a little dream of me" av The Mamas and the Papas
Vi håper dere vil nyte konserten og at vi kan bringe litt glede og gode minner med musikken vår. 

Team Lost

Bilde av Team Lost
Team Lost

Duoen Team Lost består av Ingrid Skraastad Egge fra Nesodden og Petter Egge fra Oslo. De er sangere, dansere og skuespillere med utdanning fra Bårdar som fant hverandre på en spansk øy, hvor det raskt oppstod søt musikk. Siden da har de levd av sine felles interesser for god gammal jazz, litt pop, pardans og høye løft. De har erfaring med alt fra dinnershows utenlands, til musikaler, teater, bryllup og World Championships of Performing Arts. Med sine lett moderniserte duettversjoner av kjente jazzklassikere, iblandet dans og akrobatikk, byr de på et show du kanskje aldri helt har sett før. 

I dag vil de by på et Gatsby-inspirert show, som tar deg tilbake til 20-30-tallets svingende rytmer og glamorøse stil. Det er lov å både synge og danse med! 

 

“Beatles For Alle Penga!”

Bilde av Sondre Stordalen & Erik Damberg
Sondre Stordalen & Erik Damberg

Sondre Stordalen & Erik Damberg er kjent fra Beatles-tributebandet The Daytrippers.
Nå presenterer de to erfarne Beatles-ekspertene konserten “Beatles For Alle Penga!”

Stordalen og Damberg tar publikum med på en nostalgisk og uforglemmelig reise tilbake til 60-tallet. Med overhengende fare for allsang og et og annet hoftevrikk, blir det gjenhør med de kjente og kjære Beatles-hitene vi elsker.
Her får publikum servert klassikerne “She Loves You”, “Obladi, Oblada”,
“Twist & Shout, “Yesterday”, “A Hard Day´s Night” og mange flere.

Sound of Musicals

Bilde av Jannicke Irwin Abrahamsen og Espen Gjelstad Gundersen
Jannicke Irwin Abrahamsen og Espen Gjelstad Gundersen

Jannicke Irwin Abrahamsen (sang) og Espen Gjelstad Gundersen (piano) tar dere med inn i musikalenes verden og historie. 
Musikalmusikk spenner bredt i både stiler, sjangre og uttrykk. Vi presenterer musikalperler fra ulike tider og steder; kjente klassikere, nyere filmsuksesser og noen kanskje litt ukjente skatter. Det blir både glede, energi, melankoli og drama.
Jannicke Irwin Abrahamsen har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Oslo, men mange kjenner henne som gullplate-vinnende barneartist. Jannicke har hatt roller i mange musikaler, blant annet i Annie, Sound of Music, Grease, Cats, Chicago, Miss Saigon, I blanke messingen og Frendelaus. Hun har arbeidet ved både Det norske teatret, Oslo Nye Teater, Chateu Neuf, Chat Noir, Riksteatret, Teater Ibsen og Det Ny Teater i København. 
Espen Gjelstad Gundersen er en erfaren pianist/akkompagnatør her i området. Han har jobbet med en rekke ulike konserter og musikaloppsetninger. Ja det er vel nesten ikke en musikkproduksjon her i fjorden som han ikke har vært involvert i de siste årene. Sammen gleder de seg til å møte musikalpublikummet i byen vår!

En hyllest til Lillebjørn

Bilde av Ragnar Sør Olsen og Trond Villa
Ragnar Sør Olsen og Trond Villa

Ragnar Sør Olsen og Trond Villa, begge for ringrever å regne i norsk musikkliv, framfører sanger fra Lillebjørn’s innholdsrike karriere. Folkekjære sanger som har blitt allemannseie gjennom flere generasjoner. Begge var godt kjent med Lillebjørn og Trond har dessuten spilt på mange av Lillebjørns utgivelser.
Ragnar Sør Olsen: Hans karriere kan i grove trekk deles i tre hovedperioder. Den første som populær og lokalkjent visesanger på siste halvdel av 60-tallet, den andre som jazzmusiker og vokalist i henholdsvis Victoria- og Røshnes Jazzband (
og den tredje som komponist, arrangør, tekstforfatter, artist og tolker av egne og andres viser. 
 
Trond Villa er en norsk musiker, felespiller, fiolinist, bratsjist og gitarist. Han er mest kjent som fiolinist i det norske folkrockbandet Folque fra 1973 til 1977. Han har i tiden etter spilt i Kong Lavring, Folk & Rackare, Balkansemblet og Moose Loose og spilt på plater med Lillebjørn Nilsen, Øystein Sunde og Ni Liv. Han er idag kulturskolelærer og freelancer.

Adventskonsert med Den gode melodi

Bilde av Leif Blix og Lars Nygaard
Leif Blix og Lars Nygaard

Duoen ”Den gode melodi” byr på en adventskonsert om mørketid og forberedelser, lengsel etter solhverv, lysfest og jul. De ta ikke høytiden på forskudd, men ”Julekveldsvisa” må likevel med. Og «Høstvisa» av Tove Jansson…
Den gode melodi er en profesjonell duo, bestående av Leif Blix og Lars Nygaard. De har siden 1992 turnert i hele landet og har tidligere gjeste oss med forestillingen «Erik Bye -mannen med det store hjertet» og «Hytteturen».
Leif Blix: Skuespiller og sanger, tekstforfatter og instruktør. Utdannet i London. Arbeidet ved Den Nationale Scene i Bergen, Nordland teater, Riksteateret og NRK. Medvirket i flere spillefilmer.
Lars Nygaard: Musiker. Elev av trekkspillegenden Toralf Tollefsen. Medvirket på innspillinger både som trekkspiller og bassist med blant andre Stephen Ackles, Elsa Kvamme, Di Derre og Wenche Myhre.

Det er jul

Bilde av Ingunn Flatland og Torgeir Hefre
Ingunn Flatland og Torgeir Hefre

Julekonsert med Ingunn Flatland og Torgeir Hefre

To pensjonistar som no har tid til å drive med noko av det dei likar aller best! MUSIKK.
Det er høgtid, og vi har ein stor songskatt å ause av.

Vi gler oss til å kome på besøk til dykk i romjula!
Vi kjem med gamle og kjære julesongar; nokre nye og!
Vi ynskjer at du deltek, så ver klar til allsong!

Kontakt

  • Eli Haugland
Til toppen