Den kulturelle spaserstokken

Innhold

Den kulturelle spaserstokken er en ordning som skal sikre eldre bedre tilgang til kunst- og kulturtilbud. Den er finansiert dels med statlige midler og dels med midler fra Skien kommune.

Kulturkontoret i Skien kommune tilbyr hvert halvår konserter og forestillinger ute på institusjonene for de eldste innbyggerne våre.

Kalender for de ulike sykehjemmene og bo- og aktivitetssentrene

Presentasjon av de ulike artistene i Den kulturelle spaserstokken høsten 2023 finner du under. 

Sol, sommer, Elvis og Regnets Rytme

Bilde av Rolf Grongstad
Rolf Grongstad

Trubaduren Rolf Grongstad serverer en nydelig balansert bukett av kjente sanger som faller i smak hos de fleste. Syng med, dans og bli med på en time med lykke, godt humør og gode minner. Kjente melodier fra: Lillebjørn Nilsen, Jahn Teigen, Bjelleklang, Vanguards, Nordre sving, Cliff Richard, Evert Taube, Ole Ivars, Øystein Sunde, Sven Ingvars, Elvis og noen flere.

Rolf Grongstad har vært aktiv musiker siden 1972, både som solotrubadur og som bandmedlem i dansebandene Finlandia og Maxi. Han har også spilt med Bettan og Rolf Løvland. Han har også vært musikalsk leder av «Allsang på Bøkkerfjellet» i Larvik siden 2010.

To med Teigen

Erik Damberg og Erik Nordheim
Erik Damberg og Erik Nordheim

Syng med på alle de flotte sangene fra en av våre mest folkekjære artister,

Jahn Teigen. Med to gitarer og to stemmer inviterer Erik Damberg og Erik Norheim publikum med på en reise i Jahn Teigens univers. Med sjarm, humor og spilleglede blir det gjenhør med slagere som “Optimist”, “Den Vakreste Som Fins”, “Do-Re-Mi”, “Mil Etter Mil”, “Min Første Kjærlighet” og “Glasnost” pluss mange flere…

Erik Damberg og Erik Norheim er to veletablerte musikere og artister som har jobbet sammen i en årrekke.  Begge artistene er utdannet ved hvert sitt musikkonservatorium og har lang erfaring både i band og studio.

Erik Damberg - Mastergrad i musikk fra Macquarie University i Australia, og har jobbet en årrekke både som soloartist, produsent i eget studio og som gitarlærer i Skien kulturskole.

Erik Norheim - Bachelorgrad i musikk fra Musikkonservatoriet i Kristiansand. Jobber i Bø Kulturskole og har jobbet som freelancemusiker og spilt med bl.a Alexander Rybak, Christian Ingebrigtsen, Marian Aas Hansen m.fl.

Arne Benoni

Arne Benoni
Arne Benoni

har underholdt fans verdenover, hatt stor listesuksess i USA og fått velfortjent status som en av Norges mest populære countrysanger. Arne er født på Napp i Lofoten – og går derfor også under kallenavnet «Lofot-sheriffen». Han har en fortid som fraktebåtskipper, men musikken tok ham tidlig.

Arne har har nok av sanger å velge blant. Dette er tross alt mannen som ha gitt ut rundt 20 album, mange av dem innspilt i Nashville, countrymusikkens høyborg.

På denne konserten får vi høre et utvalg av disse, og kanskje også en låt eller to av Jim Reeves, Arne Benonis store musikalske forbilde.

Argentinsk tango med Karl og Sverre

Karl Espegard og Sverre Indris Joner
Karl Espegard og Sverre Indris Joner

I denne konserten møter man fiolinisten Karl Espegard som reiste til Buenos Aires og forelsket seg i den argentinske tangoen. Med seg har han Norges fremste ekspert innen latinamerikansk musikk, pianist og komponist Sverre Indris Joner, og sammen spiller de virtuos og lidenskapelig musikk som tar lytterne med på en reise gjennom Buenos Aires’ smug og bakgater til pampaens åpne sletter og rurale folketradisjoner. Publikum vil også kunne glede seg over å høre melodier som har satt sine spor her i Norge, ikke minst om en viss kar som heter Gunnar fra Mo...

Karl Espegard er en fiolinist fra Drammen med utdanning fra Hochschule der Künste Bern og Norges Musikkhøgskole. Han har medvirket i kritikerroste produksjoner ved Det Norske Teatret og Nationaltheatret, inkludert Book of Mormon, Kvitebjørn Kong Valemon og Reisen til julestjernen. Karl har jobbet med Herborg Kråkevik, Alexander Rybak, Ylvis og Det Norske Blåseensemble. Med internasjonale tangoensembler som El Muro Tango og Los Milonguitas har han reist verden rundt og gitt konserter i prestisjefylte konsertsaler som Amsterdams Royal Concertgebouw, Moscow International House of Music og Konzerthaus München.

Sverre Indris Joner er en norsk komponist, pianist og til tider skuespiller. Han regnes som en pioner innen latinamerikansk musikk i Norge, kjent for band som Tango for 3, La Descarga, Electrocutango og Hovedøen Social Club. Som komponist har han skrevet og arrangert musikk til en rekke filmer, teaterstykker og CD-innspillinger, inkludert Sofies Verden, Et par tre herrer med bart, Joner & Joner & Joner og TanGhost. I 2005 fikk han Edvard-prisen i klassen musikk til annen kunstart for sistnevnte.

Bjørnene på Geiteryggen

Snorre Ketilson og en av bjørnene. Foto Paul Andreas Røstad.
Snorre Ketilson og en av bjørnene. Foto Paul Andreas Røstad.

Har du hørt om de tamme bjørnene på Geiteryggen? Bjørn Olsen kommer for å fortelle om Bamse og Tasslabb som flypioneren Snorre Kjetilson hadde på Geiteryggen fra 1958 og ni år framover.

Julekonsert med Frøydis og Anne

Frøydis Grorud og  Anne Gravyr Klykken. Foto: Morten Bjerk
Frøydis Grorud og Anne Gravyr Klykken. Foto: Morten Bjerk

Velkommen til en til en koselig julekonsert med julesanger på norsk – kjente og kjære, gode og gamle. Frøydis Grorud og Anne Gravir Klykken inviterer inn til julestemning, mimring om barndommens jul, allsang og tradisjoner knytta til julefeiringa i Telemark.

Frøydis Grorud er for mange kjent fra Beat for Beat-orkesteret der hun var fast musiker fra 1999 til 2019. Frøydis er en aktiv livemusiker og har spilt og spiller med en rekke av landets artister, turnerer over store deler av Norge og Europa, og har holdt mange solokonserter med egne prosjekter. Frøydis har utgitt sels soloplater, flere plater med Vintermåne og har vært studiomusiker på en rekke andre innspillinger.

Anne Gravir Klykken er folkemusiker fra Solum. Hun har gitt ut de to soloalbumene «husk opp i ring» (2000) og «jeg har vel ingen kjærere» (2013). I tillegg har hun gitt ut plater med Vintermåne og utgivelser i samarbeid med Iver Kleive, Knut Buen, Sigmund Groven og Bugge Wesseltoft. i 2022 gav hun ut plata «Et ønske» sammen med Jon Solberg fra Ni liv.

Kontakt

  • Eli Haugland
Til toppen