On Touching: Waves of Interference

Innhold

Spriten Kunsthall, Tømmerkaia 19, Skien. Åpning fredag 6. oktober kl 18. Visningsperiode: 6. oktober-26. november 2023

Waves of Interference

Velkommen til utstillingsåpning på Spriten Kunsthall fredag 6. oktober kl 1800

Åpning ved Line Khateeb, leder Palestinakomiteen i Norge. Kunstnerne i samtale med Francois Elsafadi.   

Utstillingen viser verk av tre kunstnere som alle har en nær og årelang relasjon til Gaza og folket der. Kent Klich er svensk fotograf som gjennom en rekke fotoprosjekter og fotojournalistoppdrag har dokumentert livet i Gaza mens konflikter har rast. Mona Nicolaysen og Marie Skeie er begge i gang med doktorgrader ved Universitetet i Sørøst-Norge med Gaza som underliggende tematikk. Begge jobber med tekstil som materiale og begge forteller historier om livet i Gaza gjennom deres arbeider.

KENT KLICH: Kent Klich er født i 1952 i Sverige og bosatt i Danmark. Han har studert psykologi ved Göteborgs universitet og fotografi ved International Center of Photography (ICP), USA. Klich har gjennomført en rekke prosjekter i form av bøker, videoverk, filmer och utstillinger i store deler av verden. I 1999 ble han tildelt Svenska Fotografernas Förbunds pris for årets fotobok for El Niño, Children of the streets, Mexico City, og 10 år senere fikk han samme pris for boken Picture Imperfect. 

MARIE SKEIE: Marie Skeie er basert i Hardanger og har bodd i Japan, Brasil og Skottland. Hun har sin utdanningsbakgrunn fra KHiB med fordypning i tekstil og en bachelorgrad i sosiologi fra Universitetet i Bergen. Hun har sin master i kunst og offentlig rom ved KHiO. Hun har også tatt fordypning i kuratorpraksis i offentlig rom ved KORO. Nå jobber hun med en doktorgrad ved Universitetet i Sørøst Norge der hun jobber med forskningsprosjektet «Colours of Gaza» der hun tar med sin kunstneriske praksis med plantefarging inn i en barnehage i Gaza. Hun har erfaring som kunstner, forsker, kurator og produsent, ofte med prosjekter i offentlig rom.

MONA NICOLAYSEN: Mona Nicolaysen har master i barnehagepedagogikk og er for tiden doktorgradsstipendiat ved USN. Hun har en allsidig erfaring fra 25 års arbeid i barnehagefeltet og har jobbet med langsiktig kompetanseheving i enkeltbarnehager, for kommunale og private barnehageeiere og i større regionale prosjekter. Nicolaysen arbeider nå med en doktorgrad ved Institutt for estetiske fag ved Universitetet i Sørøst-Norge. Feltarbeidet foregår i Gaza og prosjektet handler om små barns livsvilkår i Gaza og deres estetiske ytringsrom i barnehagen. 

Utstillingen viser også arbeider fra workshop for ungdom gjennomført i Gaza under tittelen «Safe Places». Workshoppen er et samarbeid We Are Not Numbers - en frivillig organisasjon som jobber for å synliggjøre ungdom i Palestina som noe mer enn tall og statistikk i nyhetsbildet. 

Til toppen