Badeplasser i Skien

Innhold

Badevannsprøver

Miljørettet helsevern i Grenland overvåker badevannkvaliteten ved flere av kommunenes badeplasser. De tar prøver ca hver 14. dag fra uke 24 til og med uke 34. 

Se resultater fra badevannsprøver

Parkering/bobiler

Det er ikke lov til å parkere bobiler inne på strand- eller grøntområder. Disse må benytte parkeringsplassene, i tråd med gjeldende regulering.

Se informasjon om de ulike badeplassene for detaljer om parkering.

Bakkestranda

Bakkestranda er en sentrumsnær badeplass i tilknytning til Hjellevannet. Bakkestranda har en stor grasslette med tilhørende sandstrand. Området er opparbeidet med fine grill- og piknikmuligheter, godt egnet for barn og bevegelseshemmede.

Benker og bord er tilgjengelig, i tillegg til lekeplass, kano- og kajakkbrygge og badebinge. Toaletter er åpne fra 1. mai til og med uke 42.

Bakkestranda er lett tilgjengelig til fots eller med sykkel fra Skien sentrum. For besøkende med bil, er det parkeringsplass ved Oscars gate 10-12.

Bliva badeplass

Familievennlig badeplass i stilleflytende del av Bliva. Grasslettene på begge sider av elva er fine rasteplasser tilrettelagt med søppelstativer og toalett ved parkeringsplassen. Følg Hoppestadvegen fra Skien sentrum, videre på Valebøvegen, ca. 13 km fra Skien sentrum.
Utedo på området.

Falkum bad

Falkumlia bad er en badeplass i Falkumelva (ferskvann) med grasslette og en liten sandstrand med badebrygge. Bord og benker og toalett er tilgjengelig.

Det går buss fra sentrum til Skagerak Arena som ligger ca. 5 minutter unna. Der er det også parkeringsmuligheter for deg som kjører bil.
Utedo på området.

Fjærekilen/Gåsodden

Populær badeplass i Norsjø. Barnevennlig sandstrand med vekslende gresspartier og sand- og steinbunn. Badeflåte og toalett.

Badeplassen ligger 3 minutters kjøring fra riksvei 36. Ved riksveien er det skiltet til badeplass og camping. Tilrettelagt med parkeringsplasser.
Utedo på området.

Hoppestadelva badeplass

Opparbeidet badeplass i Hoppestadelva ved Hoppestad bru. Liten sandstrand. Badeplassen ligger helt inn til fylkesvei 44 ved Hoppestad bru. Det er tilrettelagt med parkeringsplasser.
Utedo på området.

Slettevannet 

Badeplass med sandstrand for de minste og badeflåte med stupebrett. Gresslette, fastmonterte griller og toalett. Fra Luksefjellvegen er det skiltet til Slettevannet ca. 12 km fra Skien sentrum.
Utedo på området.

Valebø brygge - Sagtangen

Badeplass i Norsjø med bryggeplass for småbåter. Liten sandstrand omgitt av gressplen. En del furutrær står rundt området ved badeplassen. Det er toalett på stedet. Følg skilting fra Skien – ca. 25 km å kjøre.
Utedo på området.

Åletjern

Skogstjern på Gulset. Tjernet er omgitt av skog og svaberg og har en liten strand ved enden av vannet.
Stupetårn, flytebrygge og toaletter. Fra Gulsetringen er det skiltet til vestre Gulset og deretter til Åletjern. Gode parkeringsforhold.
Utedo på området.

Oljestad Rennesundvegen - Kilevannet

Liten, hyggelig badeplass ved Kilevannet, med enkle toalettforhold. Det er ca. 18 km fra Skien sentrum. Følg veien fra Voldsvegen og Kilebygdavegen og ta av inn Rennesundvegen.
Utedo på området.

Til toppen