Nasjonalt Ibsen-nettverk

Innhold

Høsten 2022 var hele Ibsen-Norge samlet i Skien

Ibsennettverket På Norgeskart

I november gikk startskuddet for planleggingen av dikterens store 200-års jubileum i 2028 og en rekke markante Ibsen-aktører var samlet i Skien for å etablere et nytt nasjonalt Ibsen-nettverk. På den første samling var målet å bli kjent og begynne arbeidet med å definerer felles ambisjoner og samarbeidsformer.
Elever fra kulturskolen startet samlingen med nydelig dans inspirert av Ibsens kvinneskikkelser, før ordfører Hedda Foss Five ønsket velkommen til Skien. Statssekretær Odin Adelsten Aunan Bohmann presenterte sine forventinger og ambisjoner til jubileet.
Nasjonalbiblioteket har mottatt midler for å koordinere arbeidet og presenterte hvordan de ser for seg sin rolle. Alle deltakerne ble invitert til å dele ideer og tanker for jubileet og det var besøk til Teater Ibsen, Henrik Ibsen Museum og Ibsengården i Snipetorp. Deltakerne møtte Carl Henrik Ekblom i Dr. Rellings skikkelse og performancekunstner Kirsty Kross som overrasket alle på Fisketrappen i en formidlingsperfomance sterkt inspirert av Ibsens En folkefiende.
Det er stor entusiasme hos aktørene for videre samarbeid i opptrappingen mot dikterjubileet i form av konkret prosjekter og faste treffpunkt framover.
Neste samling bli til våren og Skien kommune har tatt på seg oppgaven å koordinere innspillene som kom inn denne gang og ta dette videre.

Til toppen