På jakt etter Ibsens, Peer Gynt.

Innhold

I 1862 dro Ibsen på jakt etter sagn og eventyr oppover i Gudbrandsdalen, slik Asbjørnsen og Moe hadde gjort før ham. Resultatet kjenner vi, Peer Gynt, som han skrev ferdig året etter i Italia.

Hva er mer naturlig enn at Gålå i Gudbrandsdalen, utvikler en spektakulær kulturfestival, med en årlig oppsetning av Peer Gynt som hovedarrangement. Naturen er en viktig del av scenografien, med himmelen som tak og Gålåvannet rett forut. Forestillingen tar 2300 publikummere hver kveld. Det er et stort apparat som er i gang, og det hele er et samarbeid mellomsamarbeid mellom Peer Gynt AS, frivillige og næringsliv.

En liten delegasjon fra Skien kommune, dro for å se årets forestilling, men også for å møte direktør May Brit Støve og kunstnerisk leder Ellen Horn i Peer Gynt AS. Bakgrunnen for møtet er at det i 2028, er 200 års jubileum for Henrik Ibsens fødsel, og det må planlegges i god tid. Skien er i gang med å lage et nasjonalt nettverk i den anledning.

Peer Gynt P G L 2022 W1920
Kultursjef Guro Honningdal, prosjektleder for Ibsenbiblioteket Gunn Marit Christensson, prosjektleder for Sølvåren Ibsen formidlingssenter Christiane Lieungh og innholdsprodusent Helle Riis sammen med May Britt Støve og Ellen Horn henholdsvis direktør og kunstnerisk leder i Peer Gynt AS.
Til toppen