Ibsenmillioner

Innhold

Endelig skjedde det. Ibsenbiblioteket er inne på statsbudsjettet!

Endelig skjedde det. Ibsenbiblioteket er inne på statsbudsjettet! Det er en historisk milepæl, intet mindre. Det ble som kjent først signalisert at det ikke var penger til noen kulturbygg på statsbudsjettet dette året. Desto større ble gleden da 95 millioner ble fordelt mellom Ibsenbiblioteket og Telemark Museum. Mange har jobbet for dette, men til syvende og sist var det at SV støttet opp om AP og SP sin formidable Ibsen 2028-satsing, som gjorde utslaget.

Skien bibliotek inviterte alle de gode bibliotekbrukerne og bibliotekvennene til kakefest og taler. Biblioteksjef Henriette Stoltz ledet det hele, ordfører Hedda Foss Five delte begeistrede ord, det samme gjorde statssekretær Odin Adelsten Aunan Bohmann, varaordfører i Vestfold og Telemark fylke, Maja Foss Five, stortingspolitiker Åslaug Sem-Jacobsen og kommunalsjef Geir Harald Vale.

Samlet tilskudd fra Kultur- og likestillingsdepartementet er 95 millioner til Skien, Ibsens fødeby. 75 millioner kroner til prosjektet Sølvåren Ibsen formidlingssenter integrert i Ibsenbiblioteket, og 20 millioner kroner til Henrik Ibsen museum på Venstøp.Og med dette kan det gode arbeidet fortsette mot realiseringen av Ibsenbiblioteket, som skal stå ferdig i det funklende år 2028 – Henrik Ibsens 200 års jubileum!

Ordfører Og Biblioteksjef W1920
Biblioteksjef Henriette Stoltz og ordfører Hedda Foss Five
Til toppen