Duestien barnehage

Innhold

Bilde av kunstverket Spire i Duestien barnehage.
Duestien barnehage

Besøksadresse: Slemdalsgata 31, 3722 Skien
Kunstverk: Spire
Kunstner: Ånond Versto
Konsulent: Stine Gonsholt

Skulpturene er utført i messing og rustfritt stål. Ånond Versto har laga skulpturene i Flatdal i Seljord i 2020. Kunstneren har tatt i bruk mange håndverksteknikker for å lage skulpturene, så som valsing, sveising, pussing, sliping, lakking osv.

Den største skulpturen er mekanisk, om en vrir på hjulet åpner den seg som en blomst. Formen kan assosieres med mange ulike ting. Intensjonen er at den skal framstille en intuitivt tilgjengelig sammenheng mellom natur, arkitektur, teknologi, geometri. Når den er stengt kan den minne om en rakett, en romsonde/landingskapsel eller en bardunert ballong, i tillegg til at den har tydelig likhet med løk-kupler og slik sett innslag av eventyrlig arkitektur. I åpen posisjon er den en blomst, men og kanskje en antenne eller en oppsamler av lys, varme, regn e.l.

Den minste skulpturen er utformet som en kikkert, men når man ser inn i den fungerer den som et kaleidoskop. Vindfangerne øverst på skulpturen dreier en skive inne i skulpturen som gir en kaleidoskopisk effekt når man titter inn. Skiven kan byttes ut og endres av barnehagebarna til å tilpasse sesong eller tema.

Se flere bilder og få mer informasjon her. 

Kontakt

  • Tom-Erik Lønnerød
Til toppen